Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Šta uraditi ako se umorite od loših veza i vezica, koje ne vode nigde?

Ležala sam na podu svoje spavaće sobe i plakala iz sveg glasa kada sam saznala da me je poslednji dečko lagao, prevario i izneverio. Pre toga, prošla sam kroz pakao od razvoda braka, gde je moj bivši muž, radio isto to - lagao i varao.

Pitala sam se zašto mi se ovaj šablon dešava iznova i iznova. Zašto sam ulazila u veze koje su bile više-manje iste? Na razgovoru sa svojim psihologom, postavila sam mu sledeća pitanja : “Da li je to sudbina? Da li postoji veza sa srećnim krajem? Zašto mi saveti koje čitam, ne govore šta tačno trebam da uradim?”

Nakon što sam tog dana ustala sa poda svoje sobe, donela sam veoma važnu životnu odluku : da dobro pogledam svoj život kako ga živim, šablone i stvari za koje sam isključivo ja odgovorna.

Naravno, neki momci sa kojima sam bila u vezi, stvarno jesu bili kreteni, ali je postojalo nešto zajedničko u tim vezama. To sam bila JA.

umorna lose veze

Šta kad se umoriš od loših veza?

Umorila sam se od toga da ih stalno okrivljujem. Umorila sam se i od toga da se oslanjam na muškarce da bi me usrećili i postala sam svesna da moram da napravim radikalne promene u svom životu. Da na pitanja, kao što je kako biti srećan i kako pronaći sreću, moram da odgovorim sama sebi.

Saveti psihologa, knjige koje pomažu da promenimo život i razni blog članci, rekli su mi jednu veoma bitnu stvar : jedina osoba za koju sam samo odgovorna, sam isključivo ja.

Koliko god da sam pokušavala da kontrolišem muškarce u svom životu, nisam uspela. Nisam mogla da kontrolišem šta će oni osećati u vezi mene, kako će se ponašati prema meni, kako će me tretirati i šta će raditi. Iako, moram da priznam da sam od onih osoba koja mora da ima sve pod kontrolom, morala sam sama da naučim da to prihvatim, onako kako jeste. Postala sam umorna od toga da budem umorna i jednostavno, morala sam da odustanem od nekih stvari.

Odustajući od kontrole i gledajući sebe i unutra šta se dešava, naučila sam 3 bitne lekcije u vezi sa ljubavnim odnosima i kako pronaći kvalitetnu i zdravu vezu. Iskreno se nadam da će ovaj tekst pomoći svima vama koji su umorni od loših veza i vezica koje ne traju i zato sam rešila da podelim svoje iskustvo i ovaj tekst sa vama.

Razmislite dobro kako se osećate u vezi samog sebe

Da li tragate za nekim ko će vas ispuniti? Nekoga ko će vam pružiti ljubav koja vam je potrebna?

Na kraju krajeva, možemo se složiti da svi mi tražimo ljubav. Ali, ako ne volite sebe, uvek ćete tragati za ljubavlju negde drugde - u vezi, u seksu…

To je začarani krug bez kraja, koji vas nikada neće ispuniti i pružiti ono što želite i tražite. Bezuslovna ljubav prema sebi je rad koji iziskuje vreme, praksu i strpljenje, ali verujte mi na reč kada vam kažem da je to najbolji posao koji ćete ikada uraditi.

Umesto da skačete iz veze u vezu, učite iz prošlih veza

Želim da sebi postavite sledeća pitanja :

- Šta je to što ste tolerisali u vezi a da to nije bilo u redu?

- Da li ste postavljali zdrave granice?

- Kakva je vaša komunikacijau vezi i kakve su vaše komuniacione veštine?

- Da li možete sebi da kažete da ste 100% zadovoljni kakvi ste bili u odnosu sa drugom osobom?

- Šta je to u čemu možete da postanete bolji, kada su odnosi u pitanju?

Ako ne radite konstantno na sebi i ne učite iz prošlih veza, u svakoj novoj vezi, vi ćete biti ona ista osoba. I ako vam se nije dopalo ko ste i kakvi ste bili, na vama je da to i promenite. To nije ničija odgovornost, već isključivo vaša.

Postanite svesni svoje energije i kako zračite

Ako se negde duboko u sebi, osećate ogorčeno i ljutito, kako mislite da ćete privući “gospodina pravog” odnosno “gospođicu pravu”? Ako se osećate očajno i bedno, kako onda možete da očekujete da će neko doći i uraditi posao, koji vi prvenstveno morate da uradite i koji je u suštini samo vaš?

Želim da zamislite jednu stvar.

Zamislite reči koje lebde oko vas i koje opisuju ko ste i kako se osećate. Šta bi te reči rekle o vama?

Ako vam se to što sada vidite ne sviđa, radite na tome da to i promenite. Naravno, potrebno je da osećate ono što zaista osećate u sebi, ali odlučite u kom pravcu želite da idete. Napred, nazad ili želite da stagnirate?

Fokusirajte se na najbolju verziju sebe, na život kakav želite da imate i radite na tome.

Kada padnete, ustanite

Očaj u kome sam bila je u stvari blagoslov i jedna od boljih stvari koja mi se dogodila. Zahvalna sam tome zato što me je to nateralo da pogledam svoj život i šta sam do sada uradila.

Vaš poziv za buđenje je ono što vi želite da budete i postanete. Suočite se sa onim čega ste bili deo i ako to nije ono što stvarno želite - menjajte.