Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Šta kada on "ne zna šta želi"? Izađite iz sive zone u 3 laka koraka

Svi znamo da nije lako potegnuti čuveni razgovor. Da, dobro ste pomislili. Upravo onaj „Šta smo mi?“ razgovor. Možda ste danima, pa čak i nedeljama skupljali hrabrost da započnete ovu temu, te u glavi napamet naučili čitav govor koji planirate da održite, ili Vam je ovo jednostavno izletelo u momentu koji nikako nije bio pogodan za potezanje diskusije od ovako velikog značaja. Moguće i da vam je jednostavno došlo glave da iz dana u dan živite u nesigurnosti, ne znajući da li je moguća ikakva budućnost sa aktuelnim izabranikom. Na koji god način ste se našli u situaciji da vodite ovaj poprilično neprijatan razgovor, ukoliko dobijete odgovor koji nije direktan i ponovo vas ostavlja u takozvanoj „sivoj“ zoni, to može biti još neprijatnije od samog razgovora, ostavljajući vas potpuno zbunjene. Vi vrlo dobro znate šta želite. Ali, zašto on i dalje ne zna šta želi?

muskarac ne zna sta zeli

Kada muškarac ne zna šta želi

Ova situacija zapravo je mnogo češća nego što mislite. Uglavnom, susrećemo se sa 3 ključna razloga zbog kojih će Vam muškarac saopštiti da nije siguran u ono šta želi. Ukoliko želite da saznate šta je to što ga je potencijalno navelo da ovako razmišlja, te budete pripremljeni da adekvatno reagujete kada dođe do date situacije, savetujemo da nastavite sa čitanjem.

Manipuliše Vama

On vrlo dobro zna šta želi, ali to jednostavno niste Vi. Želi da vas drži blizu jer mu očigledno na nekom polju odgovarate, ali takođe želi da ostavi sve svoje opcije otvorene. Ovo je manipulativna tehnika zavlačenja, koju koristi mnogo ljudi, davajući lažnu nadu govoreći da ne zna šta želi, dok vas ujedno drži na odstojanju, iako je od početka svestan do koje mere želi da se vaš odnos razvija. Iako je ovo nekad teško prihvatiti, činjenica je da najverovatnije ne planira zajedničku budućnost sa vama. Ukoliko se vaš odnos svodi na seks, ili ukoliko je u stanju da vam posveti vreme isključivo noću, ili kada to njemu odgovara, onda definitivno imate posla sa manipulatorom. Najbolji potez koji možete povući u ovakvoj situaciji jeste da na vreme zaštitite svoje srce, i krenete dalje, ukoliko ste u potrazi za nečim ozbiljnijim.

Zaista je zbunjen

U nekim situacijama, ovo je zaista ono što on iskreno oseća. U ovom slučaju, u njegovom životu se verovatno odvija nešto drugo što ga zapravo sprečava da uplovi u vezu sa vama. Možda mu se dopadate, ali nije stavio tačku na bivšu vezu, te je zbunjen, ili ima decu koju ne želi da izloži novom upoznavanju dok se ne uveri da zaista želi da stvari sa vama postanu ozbiljnije. Možda odlazi iz grada u skorije vreme, a svestan je da veza na daljinu nije nešto na šta se može osloniti i u šta želi da se upušta. Razlozi su mnogi, i možda ih čak niste ni svesni, jer niste ostvarili dovoljnu bliskost da bi ih podelio sa vama. Znak da je ovo pozadina njegove nesigurnosti, jeste da osetite iskrenu emotivnu reakciju sa njegove strane kada ste zajedno, koja se gubi njegovim povlačenjem kada niste. Najbolja stvar koju, u ovom slučaju, možete uraditi jeste da budete iskreni i otvoreno popričate sa njim o tome da primećujete pomešane signale, kako biste možda došli do srži problema. Na ovaj način, dobićete odgovore koji su vam potrebni, i bićete u stanju da razumete njegove postupke. Samim time, znaćete da li je vaš odnos vredan truda, ukoliko ste spremni da ukažete strpljenje.

Odlaže odluku dok vas bolje ne upozna

Nekada, ljudima je jednostavno potrebno različito vreme kako bi bili spremni da podignu vezu na viši nivo i odluče se na veći korak. Vama, možda je dovoljno par nedelja kako biste tačno znali šta želite. Njemu, s druge strane, može biti potrebno i nekoliko meseci pre nego što zaista shvati da ste vi prava osoba za njega. Ni jedna ni druga strana priče apsolutno nije pogrešna. Svi smo različiti, ili kao što bi se u narodu reklo, „sto ljudi – sto ćudi“. Naravno da može biti veoma frustrirajuće ukoliko ste vi ti koji ste “poranili“, čekajući njega da donese odluku, ali kada taj momenat dođe, biće vam drago, jer ćete bar znati da je o njoj detaljno promislio, te da je iskrena, kakva god da je. Ukoliko se poznajete realtivno kratko, sasvim je normalno da nije siguran kako se oseća, jer nije imao dovoljno vremena da vas dublje upozna, kako bi mogao kvalitetno da proceni situaciju. Pustite ga da podesi tempo. Nikada se nećete pokajati ukoliko sporijim koracima koračate ka ljubavi. Utaban put, uvek je udobniji i sigurniji. Sve što trebate da koristite u proceni je zdrav razum. Ukoliko forsirate, možete naići na kontra-efekat. Isto tako, ukoliko prolaze meseci i meseci, a vaš izabranik i dalje prolongira razgovor, onda je ipak, vreme da ga suočite sa krajnjom odlukom.

Nikada ne zaboravite da ne morate nužno staviti tačku na stvari samo zato što on trenutno ne zna šta želi. Iza toga mogao bi da se krije dobar razlog, poput prethodno opisanih slučajeva. Ne žurite, već dajte i sebi i vašem „kandidatu“ vremena da se izjasnite. Usput, budite spremni da obratite pažnju na suptilne znakove, kako biste procenili situaciju, i znali da prepoznate kada treba da aktivirate strpljenje kako ne biste propustili nešto kvalitetno, a kada jednostavno treba dići ruke, i krenuti dalje.