Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Šta je to što žene žele više od ljubavi?

Pretpostavljamo da ste čuli da je muškarcima potreban seks, da bi se osećali voljenim, kao i da žene žele ljubav, da bi imale seks. U ovome, ima istine, ali šta to znači? Da li je muškarcima stvarno seks najbitniji?

Da bi odgovorili na ovo, ne baš tako jednostavno pitanje, moraćemo malo da dublje da analiziramo, ali takođe i da vidimo drugu stranu pitanja.

sta zene zele vise od ljubavi

Evolucija čoveka i žene

Da li muškarci žele isto toliko ljubav, koliko i žene? Da li žene žele seks isto toliko koliko i muškarci? Da li se njihove želje razlikuju? Da li je bitka između polova neizbežna ili je moguće da postoji harmonija i mir između žene i muškarca, bez gubljenja strasti?

Da bi mogli da odgovorimo na ova pitanja, moramo se vratiti malo u prošlost i da saznamo više o evoluciji samog čoveka. Ovo će nam pomoći da rekonstruišemo probleme koji su naši preci imali u okruženju koje je bilo dosta primitivnije nego što je to danas, kao i njihovim rešenjima koje su imali, kako bi prevazišli te izazove.

Razumevanje čovečije evolucije, daće nam bolje razumevanje zašto su žene i muškarci, takvi kakvi su.

Kada je u pitanju definicija, šta je mužjak a šta ženka, bez obzira da li je to životinja ili čovek, biolozi imaju veoma koristan i prost odgovor. Jedna individua može proizvesti mnogo malih polnih ćelija (gameta) ili manji broj, ali veće ćelije, tj. gamete.

Individua koja proizvodi male gamete je mužjak, odnosno individua koja proizvodi velike gamete (polne ćelije) je ženka.

Ove biološke činjenice imaju itekako uticaja na naš život. Kao rezultat toga, mužjaci se, i dan danas, takmiče sa drugim mužjacima, kako bi došli do “ženke”.

Ženke su te koje biraju sa kim ona želi da se pari.

Ženski sisari, uključujući i ljudska bića, nose bebu unutar svog tela i doje novorođu bebu.

Da bi bolje razumeli šta je to što žene žele više od ljubavi, potrebno je staviti se u cipele naših ženskih predaka, a za to ćemo morati da koristimo maštu.

Zamislite da ste se živeli u Africi pre mnogo 100ina ili 1000a godina. Rođeni ste i odrastali ste u takvoj porodici da, kada dođete u određene godine, nadali ste se da ćete naći muškarca koji je dobar lovac i dobar zaštitnik.

Žene su se suočavale sa opasnostima sa kojima muškarci nisu morali. Da bi ljudska vrsta opstala i preživela, žena je ta koja mora da zatrudni, ali sama trudnoća, kao i porođaj, su opasne aktivnosti. U to vreme, pilule za kontracepciju i kontrola rađanja, nisu postojale.

Dakle, ukoliko je tada žena bila trudna, ona je bila pod mnogo većim rizikom da bude ubijena od strane leoparda, lava ili neke druge divlje životinje.

Zašto?

Zato što je mnogo teže tržati brzo i penjati se uz brdo, dok se nosi beba u stomaku. Ako je žena preživela trudnoću, postojao je i rizik od samog porođaja, jer su tada, mnoge žene umirale tokom porođaja.

Ukoliko je trudnoća i porođaj prošao kako treba i žena ima zdravu i lepi bebu, ona je i dalje u rizičnoj situaciji jer sada, osim što mora da zaštiti sebe, mora da štiti i bebu jer svaki roditelj bi dao svoj život ako je potrebno, da bi zaštitio svoje dete.

Postoji još jedna stvar, koja razlikuje muškarce od žena.

Kada žena rodi dete, ona zna da je to njeno i da nosi njene gene. Kod muškaraca, to nije slučaj.

Jedan od rizika i briga kod muškaraca je da će se on brinuti za dete, koje nije njegovo. Ako beba nije njegova, on bi proveo godine odgajajući to dete, koje ne nosi njegove gene. Muškarci su, iz tog razloga, itekako zabrinuti oko njihovog očinstva i zbog toga, mogu postati agresivni, ne samo prema drugim muškarcima koji bi se približili njegovoj ženi, već i prema svojoj ženi, koja bi ga mogla varati, tj. biti sa drugim muškarcem. Skoro da nema žene koja nije svesna i koja se ne plaši muškarca koji je ljubomoran i ljut, jer optužuje je za seksualnu prevaru.

Ako je žena preživela trudnoću, porođaj, napade od strane divljih životinja i ljubomoru svoga muža, žene su te koje su morale da se brinu oko kuće ali i oko nasilja u porodici. One bi se tada mogle suočiti sa svojim muškarcem, koji je imao loš dan u lovu i koji istresa sav svoj bes na njoj, zbog toga.

Koliko god sam pokušavao da shvatim žene, nisam mogao da ih razumem bolje, bez ovih saznanja. Ovo mi je pomoglo da shvatim njihove strahove sa kojima se one suočavaju svakodnevno. Siguran sam da, iz razloga što sam muškarac, nikada neću moći da razumem baš sve strahove koje žene imaju, ali ću moći, zbog ovih saznanja, da se lakse saosećam sa njima.

To što sam naučio, pomoglo mi je da razumem šta to žene žele više od ljubavi.

Verujem da žene žele muškarca pored koga mogu da se osećaju sigurnom.

Ona traži njega, koji će razumeti njene strahove, šta znači biti žena i nekoga ko igra bitnu ulogu u njenom životu, kada je zaštita u pitanju.

Šta žene žele od muškarca a da je to, više od ljubavi?

U današnje vreme, ne moramo da razmišjamo više o divljim životinjima kao što smo to radili pre, ali su žene i dalje zabrinute zbog drugih muškaraca, i još više su zabrinute za muškarca sa kojim žive.

Zašto je, u današnje vreme, muškarcima teško da pruže ženi taj osećaj sigurnosti?

Za to postoje 3 razloga.

  • Pod 1 - zbog usađene agresivnosti koja im omogućava da love i ubijaju divlje životinje, kao i da se brane od konkurencije. Tu agresivnost je teško “iskjučiti” kada je muškarac u kući sa svojom porodicom.
  • Pod 2 - zato što muškarci teško prihvataju odbijanje i odbacivanje. U slučaju da žena odbije muškarca, velike su šanse da će on reagovati besom i ljutnjom.
  • Pod 3 - poslednji ali i možda najbitniji razlog je zato što se danas, muškarci osećaju mnogo manje potrebnijim, nego što su to bili pre. Uloge jednog muškarca, u današnjem svetu su dosta nejasne, oni su mnogo više reaktivni i zbog toga, njihov bes se lakše ispoljava.

Zbog ovoga se stvara jedan začarani krug.

Muškarac postaje ljut, besan i agresivan kada se žena povuče i zatvori a ona se zatvara i povlači jer je to njen odgovor na njegov bes i agresivnost.

Koje je rešenje?

Muškarac treba da shvati da zbog njegove ljutnje, besa i agresivnosti, žena postaje više uplašenija i povučenija.

Žene treba da shvati će njeno povlačenje, doprineti njegovoj usamljenosti, boli i besu.

Ono što je potrebno da oboje shvate je ta evolucijska promena sa kojom se suočavamo svi mi u pronalaženju partnera i imanju dece. Svima nama je to zbunjuće i to nam doprinosi stvarima kao što je ljutnja, depresija i anksioznost, koja je sve više prisutnija na svetu i među ljudima.

Da li žene i muškarci žele ljubav? Naravno da da.

Da li žene i muškarci žele seks? Opet, naravno da da.

Pre mnogo, mnogo godina, naši preci su se suočavali sa mnogim izazovima i mi koji živimo sada, suočavamo se takođe sa raznim izazovima.

Žene su i dalje te koje nose i rađaju decu, a muškarci su i dalje ti koji moraju da se nadmeću da bi bili izabrani.

Da bi imali više ljubavi i seksa u našim vezama i životima, obe strane moraju da nauče da pruže jedno drugom pravu sigunost.

Mirnu luku za muškarca i sigurnog partnera ženi…