Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Šta je karma i kako ona utiče na vaš ljubavni život?

Ukoliko mislite da se karma odnosi na dobijanje zaslužene kazne za neko loše delo koje ste uradili, verovatno ste je sasvim pogrešno shvatili. Ne brinite, niste jedini. Vidite, Karma je stara sanskritska reč koja jednostavno, u najbukvalnijem prevodu znači - "delo". Njen etički i moralni koncept potiče još hiljadama godina unazad, iz Indije. Mnogi pogrešno shvataju značenje karme i svode je na „sve se vraća-sve se plaća, sistem“, ali ovo je vrlo plitko i usko objašnjenje jednog razrađenog, univerzalnog životnog principa koji se prepliće i kroz naše ljubavne živote. Ukoliko imate osećaj da ste „zapeli“ u svom ljubavnom životu, možda je za to upravo kriva nerazrešena karma. Da bismo razjasnili ovaj mit, razgovarajmo o njegovom pravom značenju. Šta je karma? Kako karma utiče na vaš ljubavni život? Kako da je preokrenete, otarasite se starih obrazaca i pronađete ljubav i sreću koju zaslužujete?

karma

Šta je karma?

Karma je samo vaša i jedinstvena, baš kao što je i vaša boja očiju, boja glasa ili krvna grupa. Pripada vašem biću, iako je ne možete videti onako kako možete videti svoje fizičke karakteristike kada se pogledate u ogledalo. Ali, karma se i te kako potrudi da osetite njenu prisutnost u vašem životu, manifestujući se kao ponavljanje događaja, situacija i ljudi, kroz vaš život, iznova i iznova. Karma je zapravo nakupljanje svake naše misli, namere i akcije tokom života. To je poput prtljaga koji nosimo sa sobom na životnom putu, samo što se za razliku od prtljaga na aerodromu, on nikada ne zagubi. A takozvana „loša“ karma nas ne kažnjava, već nas tera da nesvesno kažnjavamo sebe, dok ne naučimo lekciju koju treba da naučimo, kako bismo se vratili na pravi put. Negativna karma ubacuje nas u negativne cikluse, kojima kao da ne vidimo kraj, a ni razlog. Ali, kao što postoji „loša“ karma, koja suštinski nije loša, već odraz nas, naših postupaka i naš vodič ka ispravljanju sopstvenih grešaka kada skrenemo s puta, postoji i pozitivna, dobra karma, koja nas štiti od štete i omogućava nam da se krećemo prema istinskoj ljubavi, sreći i ispunjenosti. Kada pričamo o karmi u ljubavnom smislu i tome kako karma utiče na naš ljubavni život, nerešena karma će vas iznova i iznova naterati da doživljavate slične scenarije, poput susreta sa istom vrstom partnera koji su toksični, loši po vas ili jednostavno neodgovarajući za vas ili manje više niz istih problema i nevolja u vezi i partnerima, sve dok ne postanete svesni i ne preduzmete odgovarajuće mere. Da li vam je ovo poznato? Ukoliko želite da očistite svoju ljubavnu karmu jednom zauvek i krenete ispočetka, morate je pozdraviti kao što biste starog, pomalo neprijatnog prijatelja, s kojim će vam biti neprijatno da porazgovarate u početku, ali će vam srce biti puno što jeste kasnije. Ukoliko vam je karma čista, ona čini vašu dušu slobodnom da ispuni svoje mnogobrojne svrhe na ovoj planeti, kao što su, između ostalog, davanje i primanje ljubavi koju zaista i zaslužujete.

Kako karma funkcioniše i utče na Vaš ljubavni život?

Razbijanje karmičkih obrazaca u koje ste upali može često biti teško, jer možda još uvek niste identifikovali konkretnu karmu zbog koje ste uopšte i izloženi istim preprekama, koje se konstantno ponavljaju. Jedini način za probijanje tih barijera je preduzimanje različitih i drugačijih akcija i poteza, različitih od onoga na šta ste navikli i kako ste ih do sada koristili. Sve što radimo vraća nam se u nekom obliku, bilo to dobro ili loše, pa čak i naizgled najbeznačajniji i sitan izbor koji donesemo, kasnije može imati ogroman uticaj na naš život. Kao ljudi, često zanemarujemo svoju karmu i nesvesno pravimo loše izbore ili postupke iz ega ili sebičnosti. Sigurno ste primetili da ste u nekim odnosima prvenstveno u poziciji da morate da pružate, dok u drugim odnosima prvenstveno primate, a da postoje i odnosi gde je primanje i davanje ujednačeno. Kada je u pitanju karma, sve se svodi na balans. Naravno da nećete biti okrutno kažnjavani zbog svake loše sitnice koju učinite, koje čak možda niste ni svesni, ali do balansa na neki način mora doći, pre svega, zbog vas samih. Stoga, ključ je prepoznati karmu i razbiti njene obrasce, ukoliko je negativna, i ne plašiti je se, jer je ona samo tu kao ogledalo vaših postupaka i izbora, koji su vas zaglavili na lošem putu i tu je da ih ispravi. Karma je lekcija koju morate da naučite da biste bili istinski srećni. Ukoliko ste navikli da previše pružate, bez da išta tražite nazad, po sopstvenu štetu, zaglavljivaćete se u ljubavnim odnosima gde će neko konstantno crpiti vašu energiju i dobru volju, u kojima vi ostajete iscrpljeni, a nikada ispunjeni, i tako u krug. Ukoliko je situacija obrnuta, i vi ste ti koji ne postupate kako treba prema svojim partnerima, rezultovaće nezadovoljstvom i neispunjenošću vašeg partnera, a zatim i vašem, nakon što se odnos ošteti, naruši ili vremenom prekine.

Kako da preokrenete svoju karmu?

Kako biste osvestili karmu koja je oko vas i koja utiče na vaš ljubavni život i sputava vas u njegovom ostvarenju, te privukli u svoj život novu ljubavnu vezu sa neograničenim potencijalom ili pomogli svojoj trenutnoj vezi da prevaziđe karmičke prepreke, vodite se sledećim principima:

Razumite svoju karmu

Ukoliko želite da promenite kraj svoje priče, morate ponovo da započnete njen početak. Razumevanje vaše karme zahteva da se vratite na njeno samo poreklo, odnosno - kada, gde, kako i zašto je počeo ovaj obrazac? Šta se tačno ponavlja? Da li je to što nastavljate da birate partnere sa istim razočaravajućim kvalitetima, da se u vašim vezama iznova pojavljuju isti problemi ili da se sve vaše veze završavaju na isti, ružan i bolan način? Otkrijte problem, a zatim i njegov izvor. Da li su vaši roditelji pretrpeli slične okolnosti ili ste kao dete doživeli nešto što je ostalo u vama i utiče na vaš ljubavni život? Prepoznavanje stvarnosti vaše karme podrazumeva malo introspekcije, ali to je prvi korak ka karmičkom razrešenju, odnosno načinu da preokrenete svoju karmu kako bi počela da utiče na vaš ljubavni život, u pozitivnom smeru.

Reagujte drugačije

Karma voli da nas testira, usmeravajući nas prema istim situacijama, da vidimo da li na njih reagujemo isto kao i ranije. Ukoliko to učinimo, ponavljamo karmički ciklus, jer to znači da ništa nismo naučili niti promenili. Na primer, ako ste uznemireni što i dalje privlačite muškarce koji vas varaju, a ipak dajete šansu svakom muškarcu koji ima osobine koje ukazuju na to koje odlučujete da zanemarite, kako očekujete da upoznate drugačiju osobu? Vraćanje na poznato ponašanje koje ponavljate, znači da ćete ostati zaglavljeni u frustrirajućim obrascima. Prekinite i promenite navike koje su vas vezale za negativnu karmu. Primenite nove namere, misli i akcije na poznate situacije, i posmatrajte kako im se ishod menja, sa osmehom na licu.

Naučite da opraštate

Zapamtite - niko vas ne može povrediti ako im oprostite, jer im oprost oduzima moć. Kada naučite da opraštate, vi ponovo dobijate kontrolu nad svojom karmom. Zato, oprostite svojim bivšim partnerima, svojim roditeljima, svojoj mlađoj verziji sebe, koji jednostavno samo nisu znali bolje - oprostite svima! Oproštaj ruši čvrsto ukopanu staru karmu i odvaja je od vas. Pomaže vam da krenete dalje, napred, nudeći vam mudrost, otpornost, novi pogon i nove vidike. Odličan način da vežbate oproštaj je da prepoznate ko vas je u prošlosti povredio, oprostite im za to, a zatim vidite kako možete sami sebe oporaviti od toga i kako vas to može učiniti još boljom i mudrijom verzijom sebe. Bes prema nekome iz prošlosti može i te kako uticati na vaše ljubavne odnose i veze u budućnosti. Znajte da bez obzira na to šta se dogodilo, uvek imate mogućnost da se ponovo ispočetka stvorite kao celina, a sve započinje upravo praštanjem.

Sagledajte širu sliku

Čak i kada smo svesni da smo pogrešili, što je korak napred, s druge strane, skloni smo beskrajno da krivimo i kritikujemo sebe. Naše greške nam pomažu da razrešimo karmu, ukoliko donosimo ispravne odluke posle njih. Greške koje činimo u životu su nam ponekad i te kako potrebne, jer nam mogu pomoći u tome da stavimo tačku na negativnu karmu koju vučemo sa sobom, kao i naših veza sa ljudima, mestima ili stvarima. Nije strašno pogrešiti, strašno je napraviti grešku a ne uvideti je i ne potruditi se da se ona ispravi ili ne ponovi u budućnosti.

Stvorite pozitivnu karmu

Jedan od najboljih načina iskorenjivanja negativne karme je stvaranje nove, pozitivne karme umesto nje. Opšti princip dobre karme, kao i svega ostalog u životu, jeste da postupate sa drugima, onako kako biste voleli da drugi postupaju sa vama. Kada je reč o ljubavnoj karmi i tome kako ona utiče na vaš ljubavni život, to znači da se ne mešate u odnose drugih ljudi, da se ne upuštate u vezu sa nekime ko je već zauzet i da se prema partneru odnosite iskreno i sa poštovanjem. Takođe, pazite i da ne podlegnete situacijama koje pokreću nov ciklus loše karmu, poput da se osvećujete bivšim partnerima koji su vam nanieli bol, dozvoljavajući vašem egu da se nađe na putu vaše čiste karme ili ostavljaja puno nerešenih pitanja kada izađete iz veze.