Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Šta je afrodizijak i koji su najbolji prirodni afrodizijaci za žene i muškarce

Šta je afrodizijak? Koji su najbolji prirodni afrodizijaci? Koje grupe i podele afrodizijaka imamo i po čemu se afrodizijaci razlikuju? Koje lekovite biljke i začini stimulišu seksualni libido? Koja hrana je najbolji afrodizijak? Ukoliko ste se zapitali bilo koje od ovih pitanja, na pravom ste mestu da pronađete odgovor. Muškarci su oduvek svoju muškost, pa čak i identitet povezivali sa libidom i svojim seksualnim mogućnostima i performansama. Zato se velika pažnja posvećuje tome kako povećati potenciju, libido i seksualnu želju pomoću prirodnih afrodizijaka kod muškaraca. Određene namirnice i biljke zaista poseduju razne zdrave masti, amino-kiseline, hormone i enzime, za koje se iz medicinske prakse provereno zna da povoljno utiču na ljudsku seksualnost. Ni žene nisu izostavljene iz blagotvornih dejstava afrodizijaka. One takođe mogu patiti od smanjenog libida, te je prirodni afrodizijak pravo rešenje za svakoga.

afrodizijak

Šta je afrodizijak?

Afrodizijak u suštini predstavlja sve što jača polni nagon ili vas uzbuđuje. Mnogi muškarci i žene su od početka vremena u potrazi za prirodnim afrodizijacima, agensima koji bude ili povećavaju seksualni nagon i želju. Stoga, afrodizijak je bilo koji psihički ili fizički stimulans, odnosno uticaj koji u vama budi ili pojačava libido, potenciju i želju za seksom. Želju za seksom, pored mentalnih stimulansa koji su na vama lično, može da probudi i nešto što ćete pojesti, popiti ili pomirisati. Naša čula su izuzetno osetljiva, a dobar, prirodni arodizijak na pravi način će ih nadražiti i stimulisati. Afrodizijake možemo podeliti u 3 kategorije –

- hranu

- biljke (začine) i

- piće.

Postoje i veštački afrodizijaci, poput „Španske mušice“, ali ovde ćemo se fokusirati na prirodan način, kako stimulisati seksualni nagon, uz pomoć potpuno prirodnih afrodizijaka koji su vam na dohvat ruke i koje možda čak imate u sopstvenom domu.

Koji su najbolji prirodni afrodizijaci?

Hrana

Jedna kategorija hrane za koju se smatra da je prirodni afrodizijak je hrana koja svojim samim izgledom podseća na genitalije. Jaja i banane mogu vam pasti na pamet, kao i šparoge, celer ili luk. Za školjke i ostrige takođe se tvrdi imaju afrodizijačke kvalitete, zbog svog oblika i teksture. U drugoj grupi su prirodni afrodizijaci koji imaju hemijske sastojke koji fizički bude strast u nama, bilo to mirisom, ukusom ili dodirom. Dok prva grupa ima samo sugestivno dejstvo jer podseća na nešto seksualno, druga grupa deluje na hemijskom nivou i to uglavnom bez izuzetka. Začinjena hrana odavno se smatra seksualnim stimulansom, jer često sadrži kapsaicin, koji može izazvati ubrzan rad srca i metabolizma, ponekad čak i znojenje – što je prilično slično fizičkim reakcijama koje se doživljavaju tokom seksa. Među najefikasnijim, prirodnim afrodizijacima u vidu hrane su:

Špargla – Izgleda kao seksualni simbol, a i zaista je prvoklasni i efikasan afrodizijak. Aminokiselina koju sadrži poboljšava prokrvljenost genitalnih ograna. Takođe su bogate su vitaminom E, koji je presudan za funkcionalnost polnih hormona.

Riba – Masnija riba, poput lososa ili sardine, sadrži omega-3 masne kiseline, koje su takođe odgovorne za dobru prokrvljenost, koja je uslov za potenciju. Osim toga, konzumiranje lososa povećava nivo dopamina u mozgu, te je odličan afrodizijak i za žene i za muškarce.

Jaja – Sadrže cink, koji je izuzetno važan za potenciju, a često ga fali u ljudskoj ishrani. Osim toga, žumance je poznat afrodizijak jer sadrži folnu kiselinu, vitamine B 6 i B 12, koji su važni faktori za oslobađanje histamina, bez kojeg nema ni potencije, ni orgazma.

Celer – Smatra se da se u celeru nalaze supstance slične hormonima, koje ujedno bude i naše hormone. Celer može biti savršen izvor seksualnog uzbuđenja jer sadrži androsteron, muški hormon koji se oslobađa putem znoja i koji kod žena budi snažno seksualno uzbuđenje.

Beli luk – Iako je na lošem glasu zbog svog neprijatnog mirisa koji ostavlja u ustima, koristio se kao sredstvo za poboljšanje potencije još i u starim civilizacijama, jer podiže libido. Ovaj prirodni afrodizijak u sebi sadrži alicin, hemikaliju koja podstiče protok krvi u polne organe. Dakle, beli luk je jako efikasan za prirodno jačanje libida i potencije.

Čokolada – Obradovaće vas saznanje da je upravo čokolada jedan od najboljih afrodizijaka, jer sadrži alkaloid teobromin, supstancu koja je odgovorna za osećaj zaljubljenosti i leptirića u stomaku. Ona takođe podstiče lučenje dopamina, hormona sreće (serotonina) i uzbuđenja koji produžuje trajanje orgazma, stimuliše i izaziva euforiju. Sadrži i flavonoide, koji smanjuju stres i šire krvne sudove.

Avokado – Avokado je još jedna hrana koja je prirodni afrodizijak, koji samim svojim izgledom podstiče seksualnu maštu i želje. Stari Peruanci su Avokado drvo nazvali „testis drvetom”, jer plodovi koji rastu u parovima asociraju na muške testise.

Školjke – Jedan od najpoznatijih prirodnih afrodizijaka na svetu, još od doba slavnog zavodnika Kazanove. Bogate su cinkom koji je neophodan za proizvodnju muškog polnog hormona, a takođe sadrže u sebi i dopamin, koji između ostalih dejstava jača libido.

Banane – Osim što je svojim očiglednim izgledom banana afrodizijak sama po sebi, banane takođe sadrže enzim bromelain, koji povećava muški libido. Takođe su bogate kalijumom koji omogućava dugu seksualnu izdržljivost, a na taj način pomažu u borbi sa impotencijom.

Smokve – Takođe afrodizijak, zbog svoje atraktivne unutrašnjosti, zbog čega su još u Staroj grčkoj bile simbol plodnosti. Osim toga, smokve su bogate aminokiselinama.

Biljke i začini

Ginseng (Žen Šen) – Biljka koja se vrlo često povezuje s ljubavlju i seksom. Zahvaljujući svom svojstvu širenja krvnih sudova i boljem protoku krvi, savršena je za one koji žele lakše postići erekciju ili je produžiti.

Cimet – Ovaj popularni začin koji je ujedno i afrodizijak ima sposobnost ne samo da stimuliše cirkulaciju krvi, već može i da izazove povišenu temperaturu. Ključno je da ne preterate, kao i sa mnogim drugim afrodizijacima. Ukoliko ga koristite smisleno i pažljivo, povećaće libido i seksualne performanse kako kod žena, tako i kod muškaraca.

Vanila - Zahvaljujući svom slatkom, primamljivom i opojnom mirisu vanilа ima euforični efekat, što ga čini afrodizijakom i za muškarce i za žene, a ujedno poboljšava funkcionisanje centralnog nervnog sistema. Par kapi eteričnog ulja vanile će pobuditi seksualni nagon kod muškaraca i stimulisati žensko uzbuđenje.

Jasmin – Sam miris jasmina je relaksirajući i prijatan, dok opušta i podiže strasti na senzualnu vibraciju.

Đumbir – Đumbir je jedan od afrodizijačkih začina koji povećava nervnu osetljivost i kod muškaraca i kod žena, što ga čini odličnim prirodnim afrodizijakom.

Ljuta paprika – Kao što smo prethodno pomenuli, ljuta i začinjena hrana povećava protok krvi u organizmu, pa samim time i pomaže potenciji, a u isto vreme stimuliše libido. Ljuta paprika može povećati protok krvi do polnih organa, čime oni postaju osjetljiviji i napeti.

Domaće biljke – I neke domaće biljke takođe mogu imati opuštajuć i afrodizijački efekat na muškarce i žene, poput žalfije, bosiljka, nane, ruzmarina, matičnjaka, kantariona, origana... Većinu ovih začinskih biljaka koje služe kao afrodizijak, verovatno imate i na dohvat ruke, u svom domu.

Piće

Mleko i mlečni proizvodi - Što se tiče pića, preporučuje se konzumiranje mleka i drugih prerađevina mleka, odnosno mlečnih proizvoda, jer sadrže dosta proteina, koji povećava potenciju.

Crno vino – Za ovaj prirodni afrodizijak ste sigurno čuli. Što se tiče žena, crno vino povećava protok krvi do erogenih zona, što automatski dovodi do povećanja seksualne želje. Međutim, istraživači napominju da se, nakon nekoliko čaša vina, počinju osećati i drugi uticaji alkohola, koji mogu ugroziti seksualnu želju. Kada su muškarci u pitanju, crno vino ne samo da povećava protok krvi do ključnih delova tela, već i podiže nivo testosterona u telu- hormona koji je muškarcima neophodan da bi se seksualno uzbudili. Ipak, pazite na umerenost. Čaša ili dve su sasvim dovoljne za buđenje seksualne želje, dok sve više od toga može imati i negativne nuspojave.

Alkohol – Bilo koji alkohol je mač sa dve oštrice kada je u pitanju afrodizijačko dejstvo. Sam alkohol ubrzava rad srca, pumpanje krvi u organizam, podiže telesnu temperaturu i ima psihički opojno i opuštajuće dejstvo. Ukoliko se zadržite na par čašica alkoholnog pića, to u vama može probuditi seksualnu želju i poboljšati cirkulaciju i erekciju. Ipak, ukoliko preterate, alkohol može imati upravo suprodno dejstvo od afrodizijaka. Naime, u prevelikim količinama alkohol usporava motorne funkcije, samim time i mogućnost erekcije. Stoga, oprezno, ukoliko želite alkoholom začiniti svoj seksualni život.