Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Od šeme do veze: 6 razloga zašto vaša avantura nije prerasla u nešto više

Neobavezne šeme, šemice, veze, vezice, avanture, otvoreni odnosi… Postoji mnogo naziva za “nezvanične” veze u kojima smo se verovatno svi, hteli to ili ne, sigurno našli barem jednom tokom svog života. Dok nekima prija da budu u ovakvom tipu odnosa koji ne vuče za sobom ozbiljnije obavezivanje i dubinu, drugi ne mogu da podnesu nedefinisane odnose, i beže od njih glavom bez obzira, ukoliko su prethodno imali prilike da se nađu u istom. Takođe sam, lično, bila akter jedne “šeme”, jedne “skoro pa veze”, te posle nje ostala slomljenog srca. Veoma mi je dobro poznata borba i bol koji se prepliću, dok se ovakvi odnosi očajnički pokušavaju pretvoriti u zdravu, posvećenu i zvaničnu vezu, sve dok konačno ne dođete do tačke kada shvatite da je to jednostavno nemoguća misija.

seme, semice, veze, vezice, avanture, avanturice

Šeme, vezice, avanture...

Lepo vam je sa dotičnom osobom, razvijate emocije i vidite u njoj potencijal. Stoga, nameće se pitanje: Zbog čega? Zašto se “šeme” i neobavezni odnosi nikada ne pretvore u nešto više od toga? Evo 6 razloga koji Vam mogu pružiti odgovor na ovo pitanje.

1. Nikada nisu bili zainteresovani za nešto više

Velika je razlika između toga da nam se neko samo dopada, i dubljih emocija i želje da upravo sa njima uplovimo u ozbiljnu vezu i podignemo odnos na viši nivo. Flert i viđanje ne moraju nužno da podrazumevaju da Vam se neko mnogo sviđa ili da imate ozbiljnije planove i namere kada je u pitanju ista osoba. Kako bi vam sa nekim bilo lepo, zanimljivo i prijalo da provodite određeno vreme zajedno, ne morate imati preterano puno dodirnih tačaka, pa čak ni biti kompatibilni kao partneri. S druge strane, kada su u pitanju ozbiljnija obavezivanja, sve ovo igra veoma važnu ulogu, a puka privlačnost nije dovoljna da vezu učini dugotrajnom. Zbog ovoga, često dolazi do pomešanih signala i ni ne znajući, krećete se u potpuno suprotnim pravcima kada je u pitanju Vaš odnos.

2. Bili ste previše slobodni

Odbrambeni mehanizam kojim ste držali distancu i delovali nezainteresovano, verovatno mu/joj je dao pogrešan utisak, da ste sasvim zadovoljni time da stvari ostanu onakve kakve i jesu – neobavezne. Vaše opušteno i otvoreno gledanje na stvari i pokušavanje da ne izgledate kao da ste očajni i da žudite za vezom, verovatno su vašem partneru dali pogrešnu predstavu o tome šta zaista želite i trebate kada je u pitanju veza. U ovom slučaju, direktnost i iskrenost možda su mogle preokrenuti stvari i dovesti do drugačijeg ishoda.

3. Očekivali ste promenu bez truda

Možda ste se previše čvrsto držli krilatice “korak po korak”. Moguće je da ste jednostavno predugo sedeli skrštenih ruku i čekali da se stvari između vas promene i postanu ozbiljnije prirodnim tokom, te ste se, u toku toga, vi i vaš partner vremenom odaljili jedno od drugog. Ukoliko obe strane nisu spremne da ulože trud koji je potreban kako bi se odnos podigao na viši nivo, do pomaka neće doći. Stvari će ili ostati onakve kakve su i bile od početka, ili dovesti do toga da odlučite da je najbolje da svako nastavi svojim putem.

4. U pogrešno vreme na pravom mestu

Možda biste bili u srećnoj vezi i dan danas, da neko od vas nije sveže izašao iz druge ozbiljne veze, te imao dovoljno vremena da bude spreman da ulaže u novo ljubavno poglavlje. Možda je nekome od vas karijera bila u prvom planu u datom momentu, te niste bili spremni da prvo mesto prepustite ljubavi. Postoji hiljadu faktora koji su se možda preprečili vašem srećnom kraju, koji nisu imali veze sa vašim emocijama, obostranom željom ili kompatibilnošću, već ste se jednostavno upoznali i započeli vašu priču u pogrešno vreme. Ukoliko je ovo slučaj, nije isključeno da ćete u budućnosti ponovo obnoviti kontakt i imati priliku da počnete ispočetka.

5. Niste otvoreno komunicirali

Veoma je moguće da ste oboje gajili jake emocije jedno prema drugom, ali niste bili dovoljno opušteni da ih priznate. Krili ste svoje emocije, misleći da su signali i “znaci” koje ste slali dovoljni da još neko vreme održavate balans u vašem odnosu. Nedostatak iskrene i otvorene komunikacije sa partnerom verovatno vam se obio o glavu, a da to niste ni shvatili. Ovo je još jedan čest primer kako problem u direktnosti može skupo da košta.

6. Uplašili ste se

Verovatno ste počeli previše da razmišljate o svemu i analizirate sve do najsitnijih detalja. Možda ste i pretpostavili da je osoba sa kojom pokušavate da ostvarite vezu na neki način iznad vas, te ste iz straha da niste dovoljno poželjni, lepi, zgodni, pametni ili uspešni, svesno (ili nesvesno) jurili za njima. Niko ne voli da neko “trči” za njima, te ovo često dovede do efekta suprotnog onom koji se trudimo da postignemo. Ovo je verovatno bio razlog zašto su se se ohladili od vas i nikada nisu vašu vezu, a možda ni vas, shvatali ozbiljno. Ne zaboravite da niko ne voli da im se sve servira na tanjiru. Budite ono što jeste, prepustite se i ne razmišljate previše.