Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Rizikuj, jer zaslužuješ da budeš voljena...

Više od svega čezneš da budeš viđena. Da budeš voljena. Da te neko drži u sigurnim, neosuđivačkim, sveprihvatajućim rukama i očima punim ljubavi. A da budeš voljena, je ono čega se najviše bojiš. Više od svega, bojimo se prodornog pogleda intimnosti. Ipak, svejedno čeznemo za time. Potrebna je toliko hrabrosti da se nekome pokažeš, otvoriš. Da skineš masku i ogoliš se, čak i onda kada izgledaš i osećaš se najgore, i kažeš: „Poledaj me. Tu sam. Ovo sam ja”. Zaslužuješ nekoga u čijim ćeš očima biti viđena i biti voljena, kada se osećaš i najranjivija, najneljubaznija, najdosadnija, najzbunjenija, usamljena, slomljena, tužna, besna i povređena, i da će te voleti. Baš takvu. Da, treba hrabrosti. Da rizik je. Plašiš se odbijanja, ali plašiš se i života bez takve ljubavi. Prava ljubav vredna je tog rizika. Tog skoka u nepoznato. Rizikuj, skini masku i otvori se, jer zaslužuješ da budeš voljena...

rizikuj jer zasluzujes da budes voljena

Rizikuj da budeš odbijena. Rizikuj da te neko ponovo povredi, ali rizikuj i da te neko ponovo nasmeje. Rizikuj da izgubiš ljubav, ali rizikuj i da je osetiš i da te obuzme. Ponekad, lako je „pristati“, zadovoljiti se i zaboraviti na vrstu ljubavi koju zaslužuješ. Ovo je pismo za mene, za tebe i za svakoga kome će možda trebati podsetnik kako ljubav koju zaslužujemo izgleda i koliko je vredna rizika.

Zaslužuješ više od nekoga ko se prebaci na drugu stranu kreveta, ostavljajući te da strepiš od pomisli na jutro. Zaslužuješ da se probudiš zagrljena, sigurna i voljena. Zaslužuješ nekoga ko će te buditi dodirima, šapatom i poljupcima, tamo gde na tvom licu sunce proviruje kroz roletne i ljubi ti obraz. Zaslužuješ nekoga ko kome si prelepa i dok spavaš, i kada si besna, i kada plačeš tokom svog omiljenog filma, iako si ga gledala već hiljadu puta. Zaslužuješ nekoga ko želi da svetla uvek budu upaljena, kako bi ti se mogao diviti u svakom trenutku.

Zaslužuješ nekoga zbog koga se osećaš poželjno. Nekoga ko ne može da zamisli svoj život bez tebe u njemu. Bez tvoje ruke u njegovoj. Bez tvog koraka da ga prati. Nekoga ko ne može, a da ne pomisli na tebe, pre nego što ode na spavanje. Zaslužuješ nekoga ko će ti pokazati šta je prava, sveobuhvatna ljubav. Nekoga ko se neće plašiti da ogoli svoju dušu pred tobom. Zaslužuješ nekoga ko se neće uvek složiti sa tobom, ali sa kime će se čak i tokom prepirki, činiti kao da izvlačite ono najbolje jedno iz drugoga. Zaslužuješ nekoga ko želi da sedne i razgovara sa tobom, sve dok jutro ne svane, o novim počecima, željama i nepoznatom. Nekoga ko se ne boji da sa tobom uplovi u nepoznato, zbog boljeg sutra. Nekoga ko zna da dodir tople kože, ponekad kaže više od bilo kojih reči. Nekoga ko zna da je zagrljaj lekovit. Zaslužuješ nekoga ko je podjednako nezavisan i sposoban kao i ti - ako ne i više. Zaslužuješ nekoga ko će te svakodnevno inspirisati, ali ti i verovati dovoljno da ti pruži prostora za rast. Za pronalaženje sebe. Ko će pronaći sreću zajedno sa tobom.

Da. Rizikuj. Skoči u nepoznato. Jer, život je previše kratak da bi ga provodila bez onoga što zaslužuješ. Bez ljubavi koju zaslužuješ. Bez šapata, bez poljubaca, bez zagrljalja, sumraka i svitanja u čvrstim rukama, koje su ti sve i koje su tvoj mir. To je zapravo svemir. Prepusti se svom sirovom obliku. Budi ranjiva. Budi ono što jesi, bez zaštite, zidova, bez odgovora. Budi nesavršena, jer zaslužuješ nekoga ko će te prigliti, videti i voleti baš takvu. Jer i najdublje boli leči svetlost prave ljubavi, a sve tvoje vrline i mane su oduvek čekale da ih neko dodirne i od njih napravi svoj univerzum i svemir. Rizikuj, jer zaslužuješ da padneš u zagrljaj svog najboljeg prijatelja, životnog saputnika, koji te voli. Koji će te držati. Koji ti neće dati da padneš. Zbog kojeg se nećeš plašiti da rizikuješ ponovo. Golu i savršeno nesavršenu. Punu ljubavi. Baš onakvu kakvu jesi. Ovo je vrsta ljubavi koju zaslužuješ. Ljubav, u čijim ćeš se očima osećati najvećom. Rizikuj, jer zaslužuješ da budeš voljena. Rizikuj, da to pronađeš i rizikuj da nikada ne pristaneš na manje od toga.