Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Zbog ovoga, privlačite emotivno nedostupne muškarce

Često čujem žene kako se žale: "Zašto uvek završim sa emotivno nedostupnim muškarcima? U čemu je problem?" Moj odgovor ih često ostavlja bez reči: „Verovatno ste same za to krive“, kažem im. Možda zvuči surovo, ali iza toga zapravo stoji dublje značenje - mi privlačimo ono što mislimo da zaslužujemo. A ono što mislimo da zaslužujemo obično je ukorenjeno u onome što smo iskusili ili čemu smo svedočili u prošlosti. Da li se osećate kao da ste u začaranom krugu kada je u pitanju vaš izbor muškaraca? Da li svaki put ostanete slomljenog srca, bez emotivnog rastanka, reči i objašnjenja? Kao i svemu ostalom u životu, mi težimo onome što nam je poznato, čak i kada to nije dobro po nas. Ali, dok se ne pozabavimo pitanjem: „Zašto?" to i dalje činimo - bez obzira na naše namere. Sledi 5 razloga zašto privlačite emotivno nedostupne muškarce, kako biste otkrili uzrok problema i prekinuli ovaj toksičan ciklus biranja pogrešnih partnera.

zasto privlacim emotivno nedostupne muskarce

Zašto privlačim emotivno nedostupne muškarce?

Naši odnosi su naša ogledala . Oni su naši najmudriji učitelji, a bez drugih sa kojima možemo da se uporedimo, ne bismo se mogli istinski definisati. Kada doživimo situaciju zbog koje se osećamo na loše, ta osoba zapravo ne čini da išta osećamo. Ona samo pokreće i izvlači na površinu nešto što je već u nama. Da to ne postoji u vama, ne bi moglo da vas dotakne, bilo to namerno ili ne. Ovi okidači su naša “dugmad”, a naši odnosi odražavaju ove okidače. Stoga, prvi korak u promeni bilo kog obrasca ponašanja, uključujući iizbor emotivno nedostupnih partnera je doći do pravog korena problema. Ukoliko ne znate zašto privlačite emotivno nedostupne muškarce, biće teško privući drugačijeg. Sledi nekoliko mogućih razloga zbog kojih se ovaj obrazac može ponavljati:

Ko vam je bio uzor u detinjstvu?

Pre nego što se desi bilo kakva istinska promena, morate prepoznati svoje obrasce koje neprestano ponavljate u svojim vezama i koji su odgovori na to zašto stalno privlačite emotivno nedostupne muškarce. Oni često potiču iz ranog detinjstva i zasnivaju se ili na odnosu koji ste imali sa jednim od roditelja ili na odnosu koji su vam roditelji prezentovali. Istraživanja su pokazala da nas često privlače partneri koji nam se čine poznatima i imaju slične kvalitete kao i naši roditelji. Jedan od razloga zbog kojeg ljude privlače emotivno nedostupni partneri je uzor koji su imali u detinjstvu.

Možda su vaši roditelji bili zajedno, ali su bili emotivno udaljeni jedno od drugog ili se možda činilo da je jedan od njih mnogo više uložen u vezu od drugog, stvarajući neravnotežu u partnerstvu. Zašto onda i vi to radite? Podsvesno se nadate da ćete iz svoje nove veze u odraslom dobu i partnera koji liči na vašeg oca, izvući ono što kao dete niste dobili. Ova duboko usađena sklonost prema nedostupnim partnerima povezana je sa instinktom, preživljavanjem, uzemljenjem, porodicom i sigurnošću. To se dešava zato što nam je prijatniji bol koji poznajemo, nego bol koji ne poznajemo. Tako se iznova i iznova vraćamo istom tipu muškarca ili istom modelu odnosa, te pokušavamo ponovo da rekreiramo našu prošlost da bi je popravili, ali to se nikada ne dešava. Ili, možda jednostavno mislite da je emotivna nedostupnost normalna, zbog onoga što vam je usađeno od malena, kada to u stvarnosti nije.

Da li se podsvesno bojite vezivanja?

Ovo može biti teško priznati sebi i možete biti u iskušenju da to poreknete, ali često privlačimo energiju koju i sami ispoljavamo. Uzmite u obzir mogućnost da je još jedan razlog zbog kojeg privlačite emotivno nedostupne muškarce, taj što je i neki deo vas nedostupan. Možda svesno želite posvećenost, ali duboko u sebi strahujete od istinske intimnosti, gubitka sebe u vezi ili toga da budete povređeni. Ukoliko se negde u dubini sebe zapravo i sami bojite otvorenosti, ranjivosti, posvećenosti, emotivne dostupnosti i vezivanja, moguće je da nesvesno privlačite muškarce koji takođe imaju isti način razmišljanja. Kao rezultat, možda ćete se osećati sigurnije sa muškarcem koji je emotivno nedostupan, jer na nekom nivou, znate da ne morate u potpunosti da se posvetite drugoj osobi, te podsvesno birate partnere koji ne žele ništa ozbiljno.

Da li vam se potajno vam dopada “potera”?

Na čudan način, postoji nešto zadovoljavajuće u tome što ste se svideli osobi koja je potpuno protiv zabavljanja, dok vas ne upozna. To je klasičan filmski scenario, a mnogi od nas maštaju o takvoj vrsti odnosa. Međutim, takvi odnosi su kratkoročni, jer nemaju dubinu, kao što uvek na kraju i otkrijete, te ostanete razočarani u svoje izbore. Ne pokušavajte da zadržite pored sebe muškarce samo radi ispunjenja da ste vi bili ta jedinstvena osoba koja ga je “promenila” i naterala da poželi da se smiri i veže uz vas. Čoveku kojem je zaista stalo do vas će se potruditi i ostati tu, bez pitanja.

Da li ste zaglavljeni u prošlosti?

Da li je vaš prethodni partner bio emotivno nedostupan? Moguće je da težite odnosima koji vas podsećaju na njega, na ono što ste imali i koji vam deluju poznato. Iako očigledno želite partnera koji će vam se posvetiti, možda najbolje poznajete emotivno nedostupne muškarce i to vas nesvesno teši. Bez obzira na to, svakako zaslužujete bolje od emotivne nedostupnosti i trebali biste prekinuti ovaj začarani ciklus, čak i ako vas partneri izvan vašeg uobičajenog „tipa“ plaše. Strah od nepoznatog je normalan, ali ga treba prevazići, da biste pronašli nešto bolje.

Da li imate samopouzdanja?

Zaslužujete mnogo više od emotivno nedostupnih muškaraca, ali verujete da je to najbolje što ćete verovatno ikada dobiti, a zatim – pristanete na to, iako vam se plače kada vidite romantične gestove koje drugi muškarci čine za svoje devojke i preispitujete zašto ne dobijate isti tretman u zamenu za svoju ljubav. Odgovor je jednostavan - ukoliko verujete da ne zaslužujete bezuslovnu ljubav, muškarci koje privučete neće vam je ni pružiti. Svako bira na šta će da pristane, pa tako i vi, kada birate emotivno nedostupnog partnera. Da , dobro ste čuli - birate, ne privlačite. Stoga, ukoliko imate problem sa manjkom samopouzdanja, često ćete zaboraviti šta zaista zaslužujete, te pristati na manje od toga i odabrati emotivno nedostupnog muškarca.

Ukoliko stalno privlačite emotivno nedostupne muškarce, ne plašite se - možete promeniti svoje navike i razbiti ovaj začarani obrazac. Sve što treba da uradite jeste da otkrijete uzrok vaših izbora, promenite to, budete svesni da zaslužujete bolje i uskoro ćete to i dobiti. Do sada već znate da sigurno ne želite emotivno nedostupno muškarca. Pa, šta vas onda sprečava na putu da pronađete onog pravog?