Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Koliko je, u stvari, bitna predigra?

Vođenje ljubavi nije ograničeno samo na sam čin seksualnog odnosa. Ukoliko je predigra zaboravljena, nedostajaće vam jedan od najsenzualnijih i najkjučnijih delova celokupnog iskustva vođenja ljubavi. Većina ljudi naglašava koliko je predigra bitna za žene, što i jeste istina, ali seksualni životi muškaraca takođe mogu imati mnogo koristi od predigre pre samog seksualnog odnosa. Za muškarce, predigra osigurava trajnu erekciju, a za žene lubrikaciju, kako bi seksualno iskustvo bilo prijatno za oboje. Predigra pomaže u održavanju intimnosti, kako fizičke, tako i emotivne bliskosti, a ujedno vodi i do boljeg provoda u spavaćoj sobi. Predigra nije samo sjajan način da poboljšate seksualni život vas i vašeg partnera (bez obzira na pol), već može da poboljša i ojača i vašu vezu izvan spavaće sobe.

Da li se i dalje pitate koliko je bitna predigra?

predigra

Šta je predigra?

Predigra uobuhvata sve od nežnih ili strasnih zagrljaja, ljubljenja, milovanja, maženja, do zadirkivanja, senzualnog ili grubog skidanja, sve do oralnog i takozvanog „ručnog“ seksa. Međutim, kada je u pitanju predigra, ne radi se samo o fizičkom, strastvenom dodirivanju. Bilo šta poput dugog gledanja jedno drugog u oči, čitanja erotskog romana, zajedničkog gledanja senzualnog filma ili masaže može dovesti do seksualnog uzbuđenja i predigre. Zapamtite, dug, vlažan i strastven poljubac može biti dobar početak. Ali, to u suštini nije kraj. Dugi poljupci po svakom delu tela partnera ili partnerke, često su odličan afrodizijak i mogu lako dovesti do uzbuđenja.

Kako da znam da li sam dobar/ra u predigri?

Ne postoje „tačne“ ili „netačne“ stvari, kada je u pitanju predigra. Sve može biti poželjno, dokle god naučite i ispitate šta vaš partner voli, a šta ne voli kao vid predigre. Koncentrišite se na suptilne i indirektne signale. Neka vam oboma bude udobno i prijatno. Razgovarajte, dok se nežno milujete. Morate otkriti šta uzbuđuje vašeg partnera ili partnerku. Za neke žene, na primer, poljupci u vrat i iza ušiju mogu je dovesti do uzbuđenja, dok će drugima biti potrebna oralna stimulacija kako bi se stimulisale, što govori o tome koliko je predigra bitna. Prepoznajte erogene zone vašeg partnera kako bi predigra bila sjajno iskustvo za oboje.

Koliko dugo bi trebala da traje predigra?

Ponovo, ne postoji standardna formula ni u ovom pogledu. Predigra može trajati dokle god vi i vaš partner to želite i u njoj uživate. Nakon što se oboje dovoljno uzbudite, a strasti uskovitlaju, možete nastaviti dalje sa iskustvom vođenja ljubavi. Uz pravu vrstu i količinu predigre, oboje lako možete postići orgazam i imati bolji i više zadovoljavajući seks.

Da li je predigra neophodna?

Ponekad, spontani seksualni susreti mogu da budu najbolja iskustva. Ipak, ovo je češće izuzetak, nego pravilo. Kod većine žena, pravo seksualno uzbuđenje zahteva vreme i stimulaciju, a predigra joj pruža savršenu priliku da se dovede u stanje u kojem sva porumeni od želje. Upravo zbog ovoga je predigra bitna. Predigra predstavlja uvod u celokupno iskustvo vođenja ljubavi. Možete je propustiti, ali neće biti isto. Ukoliko želite da imate kvalitetan, uzbudljiv i nezaboravan seks, prvo se morate uveriti u to da je i vašem partneru podjednako nezaboravno.

Koliko je bitna predigra?

Predigra je, kao što ste do sada mogli zaključiti, zapravo veoma bitna i trebala bi da bude sastavni deo barem većine vaših seksualnih iskustava.

Zašto? Evo nekoliko razloga:

Nekada je bolja od samog seksa

Bez obzira na to koliko ste u kondiciji, sam seks nikada ne može da traje satima. Dakle, kad tad ćete završiti s njim. Ipak, ukoliko imate vremena, možete dobiti svo ono zadovoljstvo koje želite, koliko god dugo želite, ukoliko nastavite sa predigrom ili ako je iskoristite kao dobar uvod. Takođe, kada joj se zaista posvetite, ona vam nekada može pružiti i više užitka i orgazama, nego sam seks.

Podstiče stimulaciju i jake orgazme

Razmislite o svakom fenomenalnom filmu koji ste pogledali. Šta bi se desilo kada bismo uklonili svu napetost i slatko iščekivanje i samo vam jednostavno saopštili vrhunac i poentu filma? Taj film više sigurno ne bi bio toliko fenomenalan. Isto je i sa seksom - ne možete očekivati neverovatan vrhunac, odnosno orgazam, bez rada i truda na predigri. Dobra predigra stimuliše telo i priprema ga za jake orgazme. Dakle, ukoliko želite više zadovoljstva, ne odlažite predigru.

Koliko je bitna?

Toliko je bitna, da može biti i presudna kada su u pitanju orgazmi.

Naučite šta partner želi u seksu

Ne zna svako baš sve o vođenju ljubavi, a isto tako ne znamo ni uvek sve o tome šta naš partner voli ili ne voli, želi ili ne želi. Stoga, ukoliko odmah pređete na seksualni čin, a ne zadovoljite očekivanja i potrebe partnera, to može značiti da ta osoba više neće želeti da spava sa vama i da se možda nećete pokazati u najboljem svetlu. Morate naučiti kako zadovoljiti partnera, a najbolji način da to učinite je upravo pomoću predigre. O tome koliko je predigra bitna, govori i činjenica da ona može poslužiti kao „praksa“ za ispipavanje „terena“, pre nego što zasijate u ključnom momentu. Uz pomoć predigre, znaćete tačno šta treba da radite kada bude došlo do samog seksualnog čina. Tokom predigre, osluškujte šta vaš partner voli, bilo to kroz ono što govori ili kroz zvuke koje ispušta.

Povećava intimnost

Intimnost uvek pomaže da se unapredi iskustvo u krevetu. Veoma je uzbudljivo istražiti telo vašeg partnera, pre nego što to učinite. Predigra je takođe veoma bitna jer pomaže u tome da se produbi i izgradi intimnost između vas i vašeg partnera, a samim time i povećava vaše šanse za kosmičke orgazme i užitke u krevetu.

Povećava vaše adute

Pitanje o „obdarenosti“ muškarca i njegovim sposobnostima u krevetu uvek lebdi negde u vazduhu, ali ukoliko je vaša predigra jaka i kvalitetna, veličina nikada neće biti primarna, pogotovo ako je zasenite svojim sposobnostima i veštinama, čak već i tokom predigre. Nećete uvek biti u stanju da impresionirate partnera ili partnerku tokom samog seksa, jer nećete moći uvek da pokažete baš sve u čemu ste dobri. Tada je predigra veoma bitna i na vašoj je strani. Iskoristite je kako biste pokazali partneru šta zaista znate i koliko možete biti vešti u seksu. Zbog toga će vas želeti još više i iščekivati sa uzbuđenjem „glavno jelo“, nakon što je video ili videla koliko ste sposobni tokom predigre.