Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Šta bi trebalo uraditi pre braka?

Venčanje može biti jedan od najuzbudljivijih trenutaka u našem životu. Ali, često smo toliko zauzeti maštanjem o venčanju i planiranjem venčanja, da na kraju zanemarimo ono najvažnije - sam brak! Iako neki parovi pronađu sreću „do kraja života“ nakon što su se mesec dana zabavljali, postoje i oni manje srećni, koji shvate da nakon decenije provedene zajedno, jedva poznaju svog supružnika ili su izabrali pogrešnu osobu za brak. Pre nego što ištampate pozivnice za venčanje ili pronađete savršenu venčanicu, osigurajte vaš odnos i učvrstite svoju vezu sa svojim partnerom, kako biste imali šanse da vaše sudbonosno „da“ zaista bude srećno i do kraja života. Kako? Uz pomoć sledećih stvari koje morate uraditi pre braka, ukoliko želite da on bude uspešan. U nastojanju da ojačamo temelje vaše veze, imamo nekoliko predloga koji će vam pomoći da razvijete brak na jakim temeljima, zasnovan na prijateljstvu i otvorenoj komunikaciji.

per braka

7 stvari koje morate uraditi pre braka

Putujte

Mnogi ljudi i psiholozi tvrde da su putovanja najbolji test prave ljubavi i kompatibilnosti. Ukoliko dvoje ljubavnika mogu putovati u svet, posetiti mesta na koja je teško stići ili izaći iz njih, proći kroz stres putovanja, kao i lepe trenutke, ali ipak na kraju svega toga biti zaljubljeni, to je veliki pokazatelj nečije kompatibilnosti i ljubavi. Kao evidentno sredstvo ukorenjene ljubavi, putovanja takođe jačaju emotivnu i fizičku bliskost između partnera, istovremeno unapređujući vezu, tako što zajedničkim snagama rešavaju konflikte, prepreke, te dele ideje i želje. Na kraju krajeva, ostaće vam i divne uspomene koje ćete moći da ponesete u brak!

Razgovarajte o finansijama

Kada su u pitanju stvari koje morate uraditi pre braka, iako je to sigurno manje zanimljivo od putovanja, o dobrim i lošim aspekata finansija važno je razgovarati pre braka. Od dugova na kreditnoj kartici do kredita, otvoren razgovor o finansijama oba partnera pomaže u razumevanju načina rukovanja finansijama i navikama trošenja. S obzirom na to da su loše novčane prakse glavni pokazatelj razvoda, ako se o njima iskreno razgovara, to može biti vaš glavni adut u braku, umesto da se spotaknete o svađe zbog lošeg finansijskog stanja ili nedoumica.

Upoznajte porodicu

Moja velika mrsna pravoslavna svadba“ nije bila samo romantična komedija - bila je u drugu ruku istinita priča. Kad stupite u brak sa nekima, vi se zaista venčavate i sa njenom ili njegovom porodicom. Možda ne dele život sa vama u potpunosti, ali oni i te kako postaju produžetak vas i imaju ulogu u vašem bračnom životu. Upoznajući roditelje svog partnera pre braka, možete razumeti ljubavni stil i vrednosti po kojima je vaš partner vaspitan, porodičnu dinamiku, potencijalne stilove roditeljstva koje će vaš partner imati i shvatiti kako izbeći porodičnu dramu u budućnosti.

Razgovarajte o religiji i politici

Ponekad najveće prepirke i svađe u braku proizilaze upravo iz rasprava o veri i politici. Zbog toga je razgovor o ovim temama definitivno jedna od stvari koje morate uraditi pre braka, posebno ako se nadate da ćete zajedno proširivati svoju porodicu. U ovom slučaju nije toliko važno kakvi su vaši pojedinačni verski ili politički stavovi, koliko da li se vas dvoje možete sporazumeti po tom pitanju, da li se možete složiti oko vaspitanja dece u budućnosti kada su ova uverenje u pitanju i funkcionisati zajedno.

Razmenite seksualna očekivanja

Budući da je seksualna nekompatibilnost jedan od glavnih uzroka bračnog nezadovoljstva, neverstva i razvoda, pre braka otvoreno razgovarajte o tome da li ste vi i vaš partner zaista seksualno kompatibilni. U početku veze, kada su strasti rasplamsane to vam verovatno ne predstavlja problem, a ova tema može biti pomalo tabu, ali ukoliko ste vi i vaš partner zaista spremni da izgovorite sudbonosno “da, otvorena komunikacija po pitanju vaših seksualnih očekivanja, želja i preferencija trebala bi da bude obavezna, bez straha od osude, sramote ili kritike. Ovo je jedna od najvažnijih stvari koje morate uraditi pre braka, kako biste osigurali da vaš brak bude ispunjen i u seksualnom aspektu.

Razgovarajte o deci

Da li vaš partner želi decu? Još važnije, da li vi želite decu? Da li je usvajanje opcija? Koliko dece biste voleli da imate? Kako biste vaspitali decu? Da li imate iste poglede na taj aspekat? Pre nego što stupite u brak, ovaj razgovor jedna je od stvari koje morate uraditi, jer pomaže u predstavljanju uravnotežene dinamike bez neočekivanih i neprijatnih iznenađenja kasnije u životu. Ukoliko vaš partner sada ne želi decu (ili obrnuto), nemojte očekivati da će se mišljenje promeniti tokom godina, dok vi pravite kompromise. Važno je da stupite u brak sa osobom koja ima ista životna očekivanja i želje kao i vi, da bi on bio uspešan.

Ispitajte rešavanje konflikta

Jedna od stvari koje morate uraditi pre braka jeste da vidite na koji način ste vi i vaš partner u stanju da rešavate probleme, konflikte i sukobe koji nastanu između vas. Da se razumemo, konflikti su sasvim normalni i sastavni su deo svakog odnosa, ali ono što pravi razliku je kako postupate kada do njih dođe. Jedan od načina kako to možete da ispitate jeste da učestvujete u aktivnostima zajedno, kroz kreativne projekte ili zajedničke ciljeve. Ukoliko se pojave komplikacije, ali vas dvoje umete da nađete efikasan kompromis i rešenje bez da nekom padne dlaka s glave - spremni ste! Ključno je shvatiti kako se zajedno nositi sa besom i sukobom. Ako se problemi u vezi međusobno rešavaju efikasnom komunikacijom, ovo će biti od velike koristi za poboljšanje vaše veze i uspeha vašeg braka.

Ovih 7 stvari koje morate uraditi pre braka, koje smo naveli, mogu da vam posluže kao osnova za detaljno i pametno testiranje kvaliteta i izdržljivosti vašeg odnosa, kompatibilnosti i ljubavi sa partnerom, pre nego što sa njime ili njom rešite da izgovorite sudbonosno “da” i stupite u brak. Potrudite se da, pored ljubavi, racionalno sagledate i ispitate i ostale delove vašeg zajedničkog odnosa, kako biste imali snažnu i čvrstu podlogu za uspešan i srećan brak do kraja života. Šta drugo da kažemo, osim srećno!