Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Poverenje u vezi: 3 signala da možeš da mu otvoriš svoje srce

Poverenje u vezi - da ili ne - pitanje je sad...

Verovatno si se našla u ovakvoj situaciju: upoznala si muškarca koji ti dopada. Osećaš kako oksitocin teče tvojim venama. Ne možeš da prestaneš da razmišljaš o njemu. Ali, da li možeš da veruješ svom osećaju? I da li možeš njemu da mu veruješ?

Ukoliko si žena koja se skoro razvela ili si možda skoro bila prevarena, poverenje je nešto što se ne stiče više tako lako. Zbog toga, vrlo je moguće da si oko svoga srca podigla mali kineski zid i nisi sigurna kako da spustiš taj gard. Čak i ako to iskreno želiš.

Znam da ti je poverenje u vezi bitno i da želiš da veruješ muškarcima, tačnije muškarcu sa kojim se viđaš. Ali, ono što stvarno želim je da pogledaš malo dublje u sebe i da slušaš svoj osećaj, svoju intuiciju jer će ti ona reći mnogo i odgovoriti na mnoga pitanja, koje imaš u sebi.

poverenje u vezi

Kako izgraditi poverenje u vezi?

Pretpostavljam da čitaš ovaj tekst zato što te interesuje kako izgraditi poverenje u vezi. Pitaš se i da li i kako možeš da spustiš svoj gard i da budeš otvorena i ranjiva prema tom muškarcu.

Počećemo sa osnovnom definicijom poverenja : Poverenje je nešto što se stiče vremenom.

Neka ti to uvek bude na umu.

A sad, daću ti jedan primer, odnosno 2. Recimo da se viđaš sa tim muškarcem 2 meseca i da te je on tokom tog vremena, 3 puta izneverio (otkazao planove, ignorisao, itd…) bez nekog validnog razloga.

Da li možeš da veruješ takvom muškarcu?

Teško.

Izigrao je tvoje poverenje više puta, u veoma kratkom vremenskom periodu.

Uzećemo i drugi primer. Recimo da se viđaš sa muškarcem 2 godine i da za to vreme, on te je "izneverio" 2 puta. Velike su šanse da možeš da mu veruješ i da vas dvoje imate međusobno poverenje u vezi. Vrlo je moguće da je za tih 2 godine bio u situaciji kada je stvarno morao da uradi to što je uradio - da otkaže plan sa tobom ili da se ne pojavi na vreme.

Pretpostavljam da sada vidiš razliku i šta želim da ti ovim primerima dokažem.

Kako primetiti znakove (ne)poverenja u vezi sa muškarcem?

Moje lično mišljenje, a pretpostavljam i da ćeš se ti saglasiti sa mnom je da zdrava i uspešna veza, ne može da postoji bez poverenja. Poverenje u vezi je krucijalna komponenta svakog zdravog i kvaltetnog odnosa. Sa ovim, ne kažem niti mislim da je imati poverenje u vezi laka i prosta stvar. To može biti veoma izazovno, naročito ako ste bili prevareni u vezi ili ako ste skoro izašli iz duge veze.

Ukoliko ste bili veoma povređeni u prošlosti, ovaj članak je za vas. Sve se može naučiti pa tako i kako ponovo izgraditi poverenje u vezi. Za to je potrebno malo vremena i truda ali ćete svakako naučiti kako biti ranjiv i kako otvoriti svoje srce muškarcu koji ti se dopada.

Ovo su 3 signala da je moguće izgratidi poverenje u vezi sa muškarcem sa kojim se viđaš.

On je uvek (brutalno) iskren i otvoren na svim poljima u životu

Ukoliko si primetila da muškarac sa kojim se viđaš nije uplašen da bude ono što jeste sa svim ljudima u njegovom životu, bez obzira da li su to njegovi prijatelji, poznanici ili kolege sa posla, onda je vrlo verovatno da će i sa vama biti takav - iskren i otvoren u vezi.

Međutim, ukoliko primetiš da mu nije prijatno ili da se plaši da se upusti u dijalog sa nekim ili mu je teško da kaže nekome nešto što zna da toj osobi neće prijati, prema takvom muškarcu - biće teško steći poverenje.

O drugim ljudima, možete naučiti mnogo toga ako samo obratite pažnju na to kako se ophode prema drugim ljudima. Obratite pažnju kako se muškarac sa kojim se viđate ponaša prema svojoj familiji, porodici, konobarici u kafiću ili ženi sa druge strane šaltera.

Ukoliko dobijete loš “vajb”, vrlo verotatno da nećete moći da verujete tom muškarcu.

On je tu kada ti je potreban

Da se razumemo, svi imamo obaveze i svi ponekad možemo da budemo i previše zauzeti i da nam 24 sata bude - premalo. Ali, ako je on tu, kada vam je stvarno potreban, to je znak da sa tim muškarcem možete da imate poverenje u vezi.

Da li je on tu ili da li je bio tu kada ti je stvarno bio potreban?

Možda si imala loš dan na poslu… Ili se nešto loše desilo u tvojoj familji…

Da li je on spreman da bude tu za tebe, da razgovara sa tobom i da bude tu za tebe - emotivno?

Ako jeste, to je znak da tom muškarcu,možeš da veruješ.

S druge strane, ako ti se nešto loše dogodilo u tvom životu, a on u potpunosti nestane zato što “ne voli” da razgovara o takvim stvarima, onda budi spremna da veza sa njim - neće funkcionisati na duge staze. Što pre ovo saznaš, to bolje, jer postavi sebi pitanje - da li bi želela da investiraš trud i vreme u vezu sa takvim muškarcem?

On je disciplinovan muškarac

Biti od poverenja - kada je pitanju prevara i flertovanje sa drugim ženama dok se viđa sa tobom - je stvar discipline. Muškarac koji je disciplinovan i koji je odlučio da se posveti samo jednoj ženi, neće preći liniju radeći stvari koje nisu prikladne za jednog muškarca u vezi.

U određenim trenucima u životu, uvek će biti iskušenja - možda na nekoj žurci na drugom kraju grada ili u drugom gradu. Možda će neka žena početi da flertuje sa njim ili će njegova koleginica pokazati zainteresovanost. Takvo iskušenje će ga ili naterati da uradi stvari koje nisu baš prikladne kada je neko u vezi ili će on takve ljude, “odgurnuti” od sebe, zato što je u vezi sa tobom.

Muškarac koji nema stav i nije disciplinovan neće odoleti takvom iskušenju, dok disciplinovan hoće.

Kako primetiti da je muškarac disciplinovan?

Ako je fizički aktivan, aktivan je konstantno. Hrani se zdravo, uvek dolazi tačno na vreme i nikada ne kasni. Jednostavno, on je muškarac koji uvek uradi to što kaže da će uraditi. Ukoliko je disciplinovan na drugim poljima u svom životu, šanse su ogromne da će biti takav i u vezi.

Zaključak

Iznad si mogla pročitati 3 znaka da je poverenje u vezi (ne)moguće sa muškarcem sa kojim se viđaš.

Ključna stvar svake uspešne veze je kada ti se muškarac dokaže, je da se mu se u potpunosti otvoriš i da mu veruješ.

Znam da to može biti teško, ako pogledaš nazad, u svoju prošlost.

Ali, mnogo je lakše zatvoriti se i biti nepoverljiv prema drugima. Međutim, ukoliko ti intucija kaže da možeš da mu veruješ - uradi to.

Jer, ako držiš svoje srce zatvoreno, nikada nećeš privući ljubav kakvu želiš.