Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Obećaj mi... (Pismo mojoj ljubavi)

Nadam se da si dobro. Danas ću da probam sa haiku stilom. Japanska poezija. Danas ću da ti kažem "volim te" njihovim jezikom. Ali, prije, imam jednu molbu za tebe. Jedinu.

Obećaj mi nešto...

Obećaj mi, da na svim cestama svijeta, da ćeš ostaviti trag sebe. Divan, kao onaj u Veneciji. Obećaj mi da se nećeš izgubiti. U snovima, u gradovima. Da nećeš izgubiti sebe. Tko god ti bio.

Obećaj mi da ćeš se smijati. Glupostima. Životinjama. Prijateljima. Videu. Volim tvoj osmijeh. Ostari mi takav, sa krivuljom na licu. Obećaj mi.

Obećaj mi, da ako ostaneš boem do kraja života, da tu neće biti žaljenja. Da nećeš pristati stariti sa svakim. Nemoj ostariti, bolje! Ili stari dostojanstveno. Poput vuka, poput lava, kralj.

Obećaj mi, ako nađeš ljubljenu, da će to biti ona, koja će ti biti sudrug u svim nepodopštinama. Ona koju ćeš voljeti na oba svijeta. Ona, prava. Majka, kraljica. Amazonka. I obećaj mi da će biti voljena.

Ženama to treba, ljubav. Ne moraš ju voditi na kraj svijeta i svakog osmog ožujka kupovati crvene ruže, ali neka zna, da je voljena.

Divno si biće. Obećaj mi, ako te svijet pokvari, ako ti srce prokrvari, i natjeraju, na laži, prevare i sve ljudske patvorenosti, obećaj mi da tu neće biti žalosti. Srce ostavi sa strane. Preživi ovaj ludi svijet.

Obećaj mi, budeš li imao djecu, ta djeca neće ostati gladna roditeljske ljubavi. Nek svijet propada, neka nebesa gore, a na stolu i kruha ne bude, ali neka imaju tatu. Kao prijatelja, ne kao suca. Obećaj mi da će znati da su voljena.

Materijalne stvari se nadoknade, ljubav koja nam je trebala kad smo bili najslabiji, nikad.

Obećaj mi da te obitelj neće ostati željna. Javi se baki, djedu, sestri, bratu. Koga god imaš. Koliko god posla imao. Bar za praznike. Ne kidaj veze. Ma koliko beznačajne bile. Nekome trebaš. I neko te treba.

Obećaj mi da ćeš živjeti. Punim plućima. Naći Štulića u Nizozemskoj. I pjevati. Uraditi onaj ludi selfie ispred Ermitraža. Makar sa 73. Obećaj mi da ćeš sanjati. Voljeti život. Obećaj mi da nećeš preživljavati. Nego živjeti.

Ljubavi moja, čak i kad zaboraviš sve ovo...

Obećaj mi da nikad nećeš zaboraviti da si voljen. Da koliko god život usran bio, nećeš odustati.

Obećaj mi, može?

obecaj mi

Poslala anonimna čitateljka