Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

O čemu razgovaraju srećni parovi? Teme koje će vas zbližiti, a koje treba da izbegavate

Što više poznajete osobu i provodite vreme sa njom, to lakše ponestane stvari za reći. Verujem da se to desilo svim parovima u nekom trenutku u vezi. Ipak, to ne znači da je u redu isključiti svog partnera iz komunikacije. Bez intelektualne stimulacije, vaš odnos će veoma brzo stagnirati. Znate na šta mislim, kada dođete do momenta gde je jedina vatra koja gori plamen iz sveće, a jedina iskra između vas ona koju ona baca, dok vi sedite u njenoj senci. Dobra vest je da ne mora da bude tako. Biti u srećnoj i ispunjenoj vezi odnosi se takođe na zdravu i smislenu komunikaciju. Srećni parovi se redovno otvaraju jedno drugome i vode duboke razgovore, pored trivijalnih konverzacija, kako bi još više umeli da razumeju jedno drugo i održavaju izgrađenu bliskost. Ukoliko vam je potrebna inspiracija, isprobajte neku od sledećih 5 stvari o kojima srećni parovi razgovaraju, kao i neke koje treba da izbegavate, te posmatrajte promenu u vašem odnosu.

o cemu razgovaraju srecni parovi

O uspomenama

Jedna od najčešćih stvari koje srećni i zaljubljeni parovi rade jeste da se prisećaju nekih lepih zajedničkih trenutaka, pogotovo kada naiđe period kada ih je bilo manje zbog gustog rasporeda ili brzog tempa života. Postoje li neke vaše zajedničke uspomene kojih se toliko živopisno i rado sećate, da osećate kao da je to bilo juče? To bi moglo biti nešto simpatično i duhovito, poput onoga kada ste popili malo više i otišli u luna park i vozali se poput dva deteta sa osmehom od uha do uha, ili nešto romantično - poput nekog vašeg zajedničkog putovanja ili iskustva. Podsećanje na vaše najlepše trenutke provedene zajedno pomoćiće vam da se prisetite zašto je vaša veza toliko posebna i zašto se pre svega toliko volite, da ste izabrali jedno drugo za životne saputnike.

Dele svoje emocije i probleme

Nepravedno je bilo šta zamerati svom partneru oko nečega o čemu ne želite sa njime da razgovarate. Vaš partner nema moć da vam čita misli. Budite iskreni i otvoreni ako se u bilo kom momentu osećate zbunjeno, zanemareno ili uznemireno zbog nečega. Razgovor sa partnerom o vašim iskrenim i najdubljim osećanjima pomoćiće vam da prepoznate koren problema i rešite ga – možda i samo jednim razgovorom. Isto tako, vaš partner treba ujedno da bude i vaša desna ruka. Vaš oslonac. Nemojte se ustručavati da pitate partnera za njegovo ili njeno mišljenje o nekom ličnom ili profesionalnom problemu sa kojim se suočavate. Oni vide stvari objektivnije, i možda će smisliti čak i odlično rešenje kojeg se vi ne biste ni setili, na čemu ćete biti veoma zahvalni.

O sitnicama

Nije vam uvek potrebna preterano važna ili revolucionarna ideja da biste započeli interesantan razgovor. Sve što trebate da učinite je da primetite nešto zanimljivo, pomenete to, te postavite partneru neko pitanje vezano za tu temu ili ga pitate za mišljenje. Da biste testirali ovu teoriju, otiđite sa partnerom u centar ili na neko zanimljivo mesto koje vrvi od različitih ljudi i dešavanja i vidite koliko stvari možete da posmatrate i uočite. To će biti zabavno, a ujedno ćete i oboje uživati u zajednički provedenom vremenu!

O budućnosti

Srećni i uspešni parovi planiraju unapred, kako ne bi naišli vremenom na neprijatna iznenađenja. Pod ovim, naravno, ne podrazumevamo slatka iznenađenja, poput poklona ili nenadanih putovanja ili sastanaka, ali ukoliko ne razgovarate o vašim vizijama budućnosti (koje se vremenom mogu menjati!) možete vrlo lako naići na prepreku. Ukoliko, na primer, ne izrazite koliko vam je važno da osnujete porodicu, mogli biste se vezati za osobu koja nema želju da ima decu. Kompatibilnost nije zagarantovano trajna stvar, jer rastemo i menjamo se iz dana u dan. Razlika je u tome da li ćete rasti zajedno, rame uz rame, ili svako za sebe, gde je otvorena komunikacija o ovome presudna. Periodično postavljajte partneru detaljna pitanja o njihovoj viziji svoje i vaše zajedničke budućnosti, kako biste bili sigurni da u njoj ima mesta za vas. Takođe, maštanje o zajedničkoj budućnosti u velikoj meri će vas zbližiti i probuditi u vama lepe emocije.

O iskrenom mišljenju

Kvalitetna komunikacija je često razlika između uspešne i neuspešne veze, a srećni parovi su upravo oni koji otvoreno pričaju o međusobnim zamerkama, podjednako često koliko i dele komplimente. Na primer, ukoliko s vremena na vreme pružate jedno drugom smernice i iskrene savete u vezi vašeg vremena koje provodite u postelji, u velikoj meri će uticati na kvalitet vašeg seksualnog života. Isto tako, ovo se odnosi i na sve ostale aspekte vaše veze. Ne morate oko ovoga organizovati dramatične, ozbiljne diskusije, već jednostavno s vremena na vreme, uz piće, sedite i porazgovarajte o tome šta vam prija, a šta smeta jedno kod drugog, kao i o tome šta biste voleli da partner promeni kod sebe, i obrnuto. Vaša veza izvućiće mnogo beneficija iz ovoga!

Šta treba da izbegavate?

Iako je komunikacija u većini slučajeva produktivna, dobra, i vodi do srećnog i uspešnog odnosa, postoje mnoga kontroverzna pitanja, koja nisu neophodna za diskusiju, a pokretanje takve polemike nešto je što verovatno želite da izbegnete. Pokušajte da se držite podalje od tema poput dubokog zalaženja u razgovore o politici - verovatno ćete samo završiti u žustroj i besmislenoj svađi i prepirci. Umesto toga - samo ustanovite kakvi su vaši međusobni pogledi na takve teme, te ukoliko vam se mišljenja i stavovi ne podudaraju, poštujte tuđe, i prihvatite da se “o ukusima ne raspravlja”. Ovo su situacije gde bi i komunikacija ipak trebala da ima granicu, da bi ste održali sklad i mir i bili srećan par koji i želite da budete.

Ne klimajte glavom, već zaista slušajte

Kada srećan par razgovara, oni se trude da osiguraju da se druga osoba oseća shvaćeno. Kada jedna osoba nešto kaže, druga osoba će potvrditi da je pažljivo saslušala i razumela tako što će to ponoviti sopstvenim rečima ili na neki način to dati do znanja. To je sjajan način da se stvori poverenje, intimnost, povezanost i poštovanje između dvoje ljudi, jer osigurava da obe strane uvek zaista čuju i razumeju onu drugu. Ukoliko se desi da ne razumete najbolje o čemu vaš partner priča, nikada to nemojte ignorisati, već pitajte šta je mislio pod time i objasnite da vidite da je to njemu/njoj važno, te želite da budete sigurni da ste sve razumeli. Ceniće neizmerno to što ste se dovoljno brinuli i interesovali, za nešto što je njemu/njoj bitno, koliko god vama to možda bilo neshvatljivo ili nezanimljivo.

Ovo su neke od stvari i tema o kojima najsrećniji parovi na svetu pričaju - i to od početka. Naravno, ne možete postati srećan i uspešan par samo znajući o čemu da razgovarate. Da biste bili zaista srećni, morate biti u skladu jedno sa drugim. Partner mora da vas vidi kao svoju srodnu dušu, a vi njega ili nju kao svoju. Naravno, ne sme da manjka ni ljubavi. A, ukoliko želite da vas vidi kao svoju srodnu dušu - kao ženu ili muškarca sa kojom/im želi da provede ostatak svog života morate znati više od samo toga o čemu da razgovarate, ali taj tajni sastojak je samo na vama da ga otkrijete – zajedno, a kvalitetna komunikacija i raznovrsni razgovori definitivno će vam u tome pomoći.