Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Kako normalna veza treba da izgleda? (saznajte da li ste u zdravoj vezi)

Svi smo barem jednom u životu sedeli preko puta partnera i pomislili, kako bi jedan normalan odnos trebao da izgleda? Da li sam u zdravoj vezi? Ali sada ste ovde, što znači da ste obratili pažnju na ovo pitanje. Ako ste se ikada zapitali kako normalna veza treba da izgleda, vreme je da to konačno i saznate. Zanemarite sve što ste videli u TV emisijama, serijama, filmovima, zanemarite odnose svoje porodice i prijatelja, jer sada je vreme da se fokusirate samo na vas i vašu vezu. Jednom kada procenite da li je vaša veza zdrava i normalna ili ne, vreme je da nešto preduzmete u vezi s tim. Ali, hajde da ne trčimo pred rudu. Za sada je na vama samo da shvatire da li ste u zdravoj vezi i da li biste u njoj trebali biti ili ne.

normalna veza zdrava

Kako normalna veza treba da izgleda?

Odrastanje uz realiti programe i romantične komedije i ostale filmove, utiče na vašu percepciju „normalnog“. Ukoliko takođe imate roditelje koji su se svađali ili razveli, možda niste imali šanse da svedočite zdravoj vezi i stoga niste imali priliku da vidite kako normalna veza treba da izgleda. Ono što se tada događa je da završite u sličnim vezama, jer to je ono što jedino poznajete. Niste krivi za to. U stvari, bila sam i sama u više nezdravih odnosa i trebale su mi godine da shvatim da su zapravo bile nezdrave. Možda se sada nalazite u istom položaju kao i ja pre nekoliko godina. Ako je to slučaj, polako shvatate da možda vaš odnos nije baš normalan koliko ste mislili. Vreme je da saznate kako normalna veza treba da izgleda i da li ste u zdravoj vezi.

Osećate se bolje

Kada smo sa nekim koga volimo, život se i dalje odvija uporedo oko nas. Ono na šta mislim, je da ćete imati dobre i loše dane, ali kada ste s partnerom koji vas podržava i koji brine o vama, ti loši dani ne izgledaju toliko loši, jer imate nekoga pored sebe sve vreme da vas vodi kroz njih. Ukoliko ste u zdravoj vezi, osećaćete se bolje kada ste pored partnera (nikada gore) i nećete se osećati kao da ste sami u bilo čemu.

Investirate u vezu

Trud mora biti prisutan sa obe strane. Kako normalna veza treba da izgleda? Tako da se oba partnera u vezi podjednako trude da odnos funkcioniše, jer im je podjednako stalo do nje i jedno drugoga. Ukoliko vi obavljate sav naporan posao u vezi, dok partner samo ubira plodove vašeg truda, to nije zdrava veza. Veza je dvosmerna ulica i oba partnera moraju želeti da se zajedno voze niz put pred njima. Niko nije rekao da je to lako, ali oboje morate to podjednako jako da želite, inače to nije normalan i zdrav odnos.

Imate zajedničke ciljeve

Obično, kada ste u ležernoj vezi, zaista ne planirate ništa dugoročno s ovom osobom, jer vas to tada zaista i ne zanima, kao ni ta osoba. Ako bude sa vama za godinu dana, super, ako ne bude - nikom ništa. Ali, ako ste u zdravoj vezi, vi oboje planirate svoje budućnosti jedno oko drugog. Drugim rečima, planirate zajedničku budućnost i svako u svojoj verziji pravi mesta i planove za svog partnera. Kako izgleda normalna veza? Tako da se krećete napred kao tim, a ne kao dva pojedinca, koja su slučajno završila jedno sa drugim.

Imate hemiju

Da, koga briga za nauku, kada je u pitanju normalna veza govorimo o dobroj staroj seksualnoj hemiji. Zdrava i normalna veza je ona koja puca od hemije i strasti između obe osobe. Naravno, imaćete dane kada se možda nećete osećati sjajno ili nećete imati seksualni nagon, ali u celini, osećate seksualnu privlačnost prema vašem partneru. Ukoliko ne želite da imate seks sa partnerom, jer smatrate da vam je u bilo kom smislu odobjan, pa, to je problem i tako ne izgleda zdrava veza.

Prevaziđete svađe brzo

Kada ste u vezi, svađaćete se, želeli vi to ili ne. Nije važno koliko ste vas dvoje zajedno, do prepirki će dolaziti i to je sasvim normalno u zdravoj vezi. Ipak, ono što je ogromna razlika između zdravog i nezdravog odnosa je to kako se oporavljate od „borbe“. Zdravi i normalni odnosi mogu se popraviti nakon svađe i parovi u normalnoj vezi znaju efikasno da komuniciraju, umesto da samo viču i ignorišući se danima. Ako ste u zdravoj vezi, razgovaraćete o svojim svađama i raditi na tome da rešite međusobne probleme, umesto da ih produbljujete ljutnjom, tvrdoglavošću i inatom.

Delite mišljenje bez straha

Obično su ljudi nervozni kada govore svoja iskrena mišljenja partnerima sa kojima se možda ne slažu. Ali stvar je u tome, da je to ono što par čini jačim i zdravijim. Trebalo bi da budete u stanju da izrazite svoje mišljenje pred partnerom i razgovarate o njemu bez pritiska ili ustezanja. Bez obzira na partnerove stavove po tom pitanju, potrebno je da se osećate ugodno i da se ne bojite da govorite sono što mislite.

Donosite odluke zajedno

U vezi ste, tako da se više ne radi samo o vama. Sada zajedno donosite odluke. Naravno, možda nećete dobiti baš uvek ono što želite, ali nije stvar u tome. Kada ste u zdravoj vezi, donošenje odluka zajedno sa partnerom ne radi se o tome da bude po vašem, već o timskom radu i traženju najboljeg rešenja za vas oboje. Kako normalna veza treba da izgleda? Upravo ovako.

Imate sopstveni život

Znam da ovo može zvučati kontraproduktivno, ali zdrava i normalna veza ne znači da ste sa svojim partnerom svaki dan, po ceo dan. Ne, zdrav odnos se odnosi na to da oboje imate svoje lično vreme, radite stvari koje volite i u kojima uživate, a takođe provodite vreme i jedno sa drugime. U zdravoj i normalnoj vezi, oboma vam treba vreme samo za sebe kako biste videli svoje prijatelje, porodicu ili se jednostavno bavili svojim hobijem ili samo gledali film u tišini, sami sa svojim mislima.

Osećate se sigurno

Ne mogu dovoljno da izrazim važnost ovoga. Vaš odnos treba da bude vaša sigurna zona, mesto gde možete da se obratite partneru ako želite da razgovarate i osećate se da to možete da uradite bez straha od osuđivanja. Stabilnost je neizdvojivi deo svake normalne veze, tako da, ukoliko ne smatrate da možete biti svoji i apsolutno iskreni u društvu svog partnera, ta veza nije zdrava po vas.

Osećate da je to zdrava veza

Znam da ovo može zvučati pomalo kliše, ali duboko u sebi vrlo dobro znate kada nešto jeste ili nije u redu. Intuicija je čudo i tužno je što je više ne negujemo. Ukoliko se prema vama partner loše i neadekvatno ponaša, vi makar i negde u dubini sebe znate da to nije u redu i znate da tako ne izgleda normalna veza. Verovatno imate svoje razloge zašto ostajete s tom osobom, ali ako je tako, u sebi već znate da ta veza nije zdrava, niti nešto što zaslužujete.

Dakle, kako normalna veza treba da izgleda? Da li ste u zdravoj vezi? Vreme je da pogledate pomenute znakove koji ovo otkrivaju i procenite odnos u kojem ste, kako biste saznala da li je on normalan i zdrav, te ujedno i vredan budućnosti.