Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Niste previše emotivni - vi ste samo ljudsko biće

Današnje društvo nas tera da gledamo na naše emocije kao na nešto iracionalno, nešto što bi trebali da izbegavamo po svaku cenu i da pratimo isključivo naš “zdrav razum”, ukoliko želimo da ostvarimo uspeh u životu.

Veliki je broj ljudi koji danas veruje da su emocije u potpunosti beskorisne, jer nisu praktične i zato što nam ne mogu pomoći da postignemo bilo šta.

Ali, vrednovanjem i naglašavanjem racionalnosti nad svim ostalim ljudskim kvalitetima, današnje društvo je izazvalo unutrašnje sukobe i neravnotežu, koja dovodi do potpunog kulturnog propadanja.

emotivni ljudi

Emocije i emocionalna inteligencija

Emocionalna inteligencija je podjednako bitna kao i intelektualna inteligencija. Jer, bez saosećajnosti i živosti koje nam emocije donose - mi ne bi mogli da se nazivamo ljudskim bićima.

Emocije su veoma bitne jer igraju važnu ulogu u načinu na koji doživljavamo život, bilo da je to pozitivno ili negativno. Emocije su te koje nas čine živim, nežnim, strastvenim, saosećajnim i ljubaznim. Naše emocije su te, koje nas čine - ljudima.

Naše emocije su navigacioni sistem, koje nas izvode na pravi put. Kada se osećamo povređenim, uznemirenim ili pod stresom, to je često znak da je nešto pogrešno ili da nešto u našem životu, treba da se promeni.

Emocije su naši motivatori i naši katalizatori delovanja, koje nas guraju dalje, da napravimo neke drastične promene u našem životu ili da budemo zahvalni i srećni zato što smo tu gde jesmo i zbog onoga što imamo.

Zbog toga, dopustite sebi da stvarno doživite vaše iskrene, čiste i sirove emocije. Osetite ih fizički. Nemojte ih sputavati. Izrazite ih.

A onda, postavite sebi sledeće pitanje: “Šta je to što emocije pokušavaju da vam kažu”, i postupite u skladu sa njima.

Nemojte se suzdržavati emocija. Budite ponosni što ih imate, jer su emocije vaš najveći dar i vaša najveća - moć.