Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Neverbalni znakovi da mu se sviđaš (jer podsvest govori umesto njega)

Da li me voli... Ili možda ne... Ukoliko se uhvatite da brojite latice kako bi otkrili da li mu se sviđate, ne brinite. Svi smo bili u tom konfuznom limbu. Stvar je u tome da kad se dopadate muškarcu, to postaje poprilično očigledno, samo što smo ponekad okupirani sopstvenim idejama o tome kako bi stvari trebale da izgledaju, da propustimo neke od najočiglednijih znakova da je zainteresovan i da mu se sviđamo. Pre nego što kažete: "Zašto jednostavno ne bi bio direktan i rekao mi da mu se sviđam?", uđite na kratko u njegovu kožu. Možda je stidljiv, možda se plaši odbacivanja. Možda ste kolege ili dugogodišnji prijatelji i ne želi da rizikuje da stvori neprijatnu situaciju, iznoseći svoja osećanja. Ko zna. Poenta je da, ukoliko mu se zaista sviđate, on vam to govori na ovaj ili onaj način. Sve što trebate da uradite je da obratite pažnju na neverbalne znakove koje vam šalje. Čak i najdiskretniji momak biće otkriven pre ili kasnije. Njegova podsvest ne laže i neće moći dugo da sakrije da mu se sviđate, ukoliko znate na šta treba da obratite pažnju.

znakovi da mu se svidjas

Neverbalni znakovi da mu se sviđaš

Kontakt očima

Da li se osvrće za vama kad odlazite? Da li ga uhvatite kako gleda u vas izdaleka? Ako ga uhvatite da vas gleda, da li brzo skrene pogled i pretvara se da je zauzet nečim (iako zapravo nije)? Ukoliko se dopadate muškarcu, ali je stidljiv, teško će mu biti da ostvari ozbiljniji kontakt, ali istovremeno neće moći da vam odoli. Međutim, neće želeti da deluje jezivo ili očajno, te će pokušati da izbegne da mu ulovite pogled. Ukoliko muškarac održava kontakt očima ili vas gleda direktno u oči duže nego inače - to je signal intimnosti i zainteresovanost, jer krši „vreme pristojnog gledanja“. Muškarci će koristiti kontakt očima u nastojanju da ih primetite. Istraživanje je otkrilo da se žene osećaju neprijatno kada im muškarci prilaze, bez da ih prvo primete - ovo je način da on neverbalno kaže "zdravo", a da pritom ne bude previše iskren i direktan.

Izbegavanje kontakta očima

Da, zvuči kontradiktorno, ali kada su muškarci stidljivi i oklevaju da naprave prvi potez, razgovor sa devojkom licem u lice, umesto na razdaljini kao u prethodnom primeru, primoraće muškarce da prekinu kontakt očima. Zašto stidljiv muškarac izbegava kontakt očima? Zato što se oseća nesigurno. Zašto se oseća nesigurno? Upravo zato jer mu se sviđate.

Smeška vam se

Osmeh često može biti samo prijateljski gest, ali kada se dopadate muškarcu, njegov osmeh govori mnogo više od toga. Da li se smeška poput deteta u prodavnici slatkiša kada god je oko vas? To znači da je zaista srećan što je u vašem prisustvu. Zaista je teško lažirati osmeh duže od nekoliko minuta. Da li kada uspostavi kontakt očima sa vama, pošalje i nežan osmeh? Da li možda pokušava da vas nasmeje? Ovo je znak da pokušava da uspostavi vezu sa vama. Kada se momak smeje vašim šalama čak i kada nisu smešne, on se prilagođava vama. Takođe je možda življi, pričljiviji i izražajniji u svojoj mimici i gestikulaciji.

Dublji glas

Razna istraživanja su otkrila da kada muškarci pokušavaju da se dopadnu ženama, oni produbljuju svoj ton i boju glasa kako bi zvučali muževnije i dominantnije. Srećom, verovatno će i vama ovo biti privlačno, jer je ovo i muškarcima i ženama nesvesni, urođen instinkt. Stoga pažljivo osluškujte kako bi ste primetili kada uškarac promeni svoj glas kada ste u blizini. Istraživači su otkrili da ovo stvara utisak da je muškarac muževniji, stabilniji i brižniji.

Imitiranje vašeg govora tela

Da li ste ikada zevnuli odmah nakon što je neko u vaše prisustvu zevao? Ili se nasmejali jer se neko drugi smejao? Svi smo podložni tome da smo podvesno pod određenim uticajem drugih. Ukoliko se sviđate muškarcu, on je još više skloniji ovome. Primetićete kako prekršta ruke odmah nakon što ste to vi uradili, pomera svoju stolicu ili se naginje ulevo jer ste vi to upravo učinili ili sedi prkrštenih nogu na istu stranu kao i vi. Kada nam se neko sviđa, mi nesvesno imitiramo njihove pokrete tela, kao i njihovu gestikulaciju, pa čak i tonalitet. Suptilno preslikani pokreti grade međusobno poverenje, povezanost i razumevanje. To je potpuno podsvesna stvar koju možete vrlo lako propustiti, ako ne obraćate pažnju. Ako ipak ovo slučajno primetite, znajte da je na podsvesnom nivou otvoren i da mu se definitivno dopadate.

Proširene zenice

Kada vidimo nešto što nam se sviđa, naše zenice se šire. Ovo je nekontrolisana, podsvesna biološka reakcija. Stoga, kada se sviđate muškarcu, njegove zenice će se proširiti kad vas ugleda. Ovaj znak poprilično je teško razaznati, posebno ukoliko ste u tamnom prostoru ili ukoliko se ne možete dovoljno približiti. Ipak, ako slučajno primetite ovaj znak, znate da imate udvarača, a ukoliko ne, ne brinite. Postoji mnogo drugih i očiglednijih znakova i signala na koje možete obratiti pažnju.

Ponaša se drugačije u vašem prisustvu

Ukoliko se konstantno šali na nečiji račun kada je u društvu svojih prijatelja i zadirkuje ih, ali ponaša poput princa na belom konju kada je oko vas, to bi mogao biti jasan znak da se sviđate muškarcu. Kada se muškarcu dopadate, on se pretvara u najbolju verziju sebe. Daje sve od sebe kako bi pokušao da vas impresionira, od hvalisanja, do izvođenja smešnih ili čak opasnih trikova kako bi privukao vašu pažnju, poput deteta. Ukoliko želite da znate da li mu se sviđate, uporedite njegovo normalno, standardno ponašanje među drugim ljudima, sa njegovim ponašanjem kada je u vašoj blizini. Uvek ćete primetiti razliku, bez obzira na to koliko ona mala bila, u načinu na koji se muškarac ponaša pored žene koja mu se dopada.

Njegov stav

Muškarac će stojati ili sedeti okrenut prema vama kada mu se dopadate. Kad stoji, obratite pažnju na njegova stopala. Da li su usmerena ka vama? Ovo je posebno bitno ako ste u grupi, a on je ipak odlučio da stoji okrenut ka vama. Takođe, kako bi izgledali privlačnije, muškarci često koriste pravo držanje raširenih i ispravljenih ramena, otvorenih grudi i podignute brade. Ovo takođe pokazuje njihovu dominaciju. Ukoliko primetite da uvek ima ovakvo držanje kada je u vašoj blizini, najverovatnije mu se dopadate. Zašto? Jer dobrim držanjem nesvesno pokazuje da je fizički spreman, zdrav i muževan i želi to i da vam pokaže.