Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Muška i ženska energija - razlike i koja energija vlada vama?

Kako definišete muško i žensko? Da li su vaše ideje o rodnim stereotipima možda zastarele? Uprkos popularnim uverenjima, svi mi u sebi nosimo i mušku i žensku energiju. Muška i ženska energija zapravo nemaju apsolutno nikakve veze sa rodom i polom, a i muška i ženska osoba mogu koristiti obe energije. Tipično je uglavnom jedna od ove dve vrste energije dominantnija. Poznajete li muškarca koji je izrazito muževan, ali nema problema da izrazi svoja osećanja i ne sakriva ih? Ili obrnuto, ženu koja ima način razmišljanja koji se zasniva na muškoj, snažnoj energiji? Pretpostavljam da je Vaš odgovor „da“. Stoga, možete zaključiti i sami da i muškarcem i ženom mogu vladati i muška i ženska energija, ili kombinacija obe. Podeliću sa vama koja je razlika između ženske i muške energija, s obzirom da, da bismo živeli srećan i uravnotežen život iznutra, kako i spolja, moramo obe energije prepoznati u sebi i dovesti u ravnotežu. Međutim, imajte na umu da obe energije probijaju granice pola. Da li znate koja energija je dominantna kod vas i koja energija vlada vama? Saznajte u nastavku.

muska zenska energija

Šta je ženska energija?

Ženska energija teče i dinamična je. Njeni se potezi ne mogu predvideti ili se uvek objasniti racionalnim umom. Ona nije ograničena socijalnim normama, jer ne sledi pravila osim onih intuitivnijih, koje dolaze iz njenog srca. Ona je poput reke sa bezbroj pritoka. Ponekad mirna i strpljiva. Nekada snažna i prodorna. Jezgro ženske energije je stvaranje iz tankog vazduha. Za razliku od muške energije, ženska energija ne treba primenjivati smernice za manifestaciju u 10 koraka. Ona otelovljava frekvenciju onoga što želi da doživi, a zatim privlači to kao magnet. Suprotno tradicionalnim mišljenjima, ženska energija je snažna. Ženska snaga dolazi iz njene duše i saznanja ko je. Ženska energija se ne boji da zađe u svoje mračnije senke. Daleko od toga. Ona uživa u suočavanju sa svojim unutrašnjim demonima, jer zna da će svoju unutrašnju snagu pronaći upravo na mestima gde većina ne želi da putuje.

Šta je muška energija?

Muška energija je stabilna i predvidljivija od ženske. Njegove prednosti su snaga volje, jasnoća i usredsređenost. Muška energija voli da stvara strukture i pravila, pa zna kako pravilno da primeni logiku. Drugi način gledanja na mušku energiju je kao na znanje, dok je žensko osećanje. Znanje je statično, sa preciznim dimenzijama i tačnim dizajnom. Čista muška energija ima dar jasnoće, te zna šta treba učiniti i koje akcije preduzeti, da bi se nešto postiglo. Nikakva zbrka ili nedostatak smernica, ne zaslepljuje mušku energiju, jer se svojim mačem znanja može nositi sa bilo kojim problemom. Majstor je planiranja i postavljanja smernica koje se zasnivaju na logici i iskustvu.

Razlika između ženske i muške energije

Ideja da svi muškarci moraju da nose mušku energiju, a sve žene žensku, je odavno porušena. Neki muškarci i žene će pasti u kandže ovog stereotipa. Naravno, postoje muškarci s muškom energijom i žene sa ženskom energijom. Tradicionalno gledište i dalje važi. Međutim, biti ženstven muškarac ili muževna žena NIJE slabost, već snaga i prednost. Došlo je vreme da naučimo kako da negujemo ove energetske snage u sebi, iskoristimo ih, kontrolišemo i uvidimo ih kod drugih. Svi mi zapravo imamo obe ove vrste energije u sebi, u manjoj ili većoj meri, i jedna je najčećšće dominantna. Godinama se verovalo da su mozgovi muškaraca i žena različito povezani – čuli ste sigurno za izraz „muškarci su sa Marsa, žene su sa Venere“, ali sada, sve veći broj istraživanja pokazuje da smo neurološki svi mi zapravo kombinacija muških i ženskih osobina. Svi smo na spektru između empatizatora ili sistematora.

Sistematori su ljudi koji uživaju u raščlanjivanju i analiziranju sistema, usredsređeni na jedan zadatak - što bi mogli opisati kao vrlo mušku energiju. Sa druge strane, empatizatori su sjajni u empatiji sa drugima i dobroj društvenoj komunikaciji - što je u skladu sa onim što nazivamo ženskom energijom. Prema istraživanjima, 44% žena ima mozak koji je pretežno empatičan, 17% žena ima mozak koji sistematizuje, a 35% odsto žena ima mozak koji je približno uravnotežen između ova dva polariteta. Što se muškaraca tiče, otkriveno je da 53% muškaraca ima mozak koji sistematizuje, 17% pretežno empatičan mozak, dok 24% ima uravnotežen odnos. Očigledno, ove biološke razlike se stvaraju još u materici, u zavisnosti od toga kolikoj količini testosterona ste izloženi kao fetus. Mnogo testosterona u materici Vaše majke uzrokuje da Vaš mozak razvije sistemizovan pristup životu. Manje testosterona u materici dovodi do empatičnog pristupa. Da li Vam je sada jasnije odakle potiču, šta predstavljaju i koja je razlika između muške i ženske energije? Da li počinjete da uviđate da nije sve crno ili belo i da ste mešavina obe, ali da je jedna uglavnom dominantnija? Želite da saznate koja energija vlada Vama i da li je dominantnija muška ili ženska energija u Vašem slučaju?

Da li muška ili ženska energija vlada vama?

Da li vam je teško da sednete i opustite se? Da li se osećate lenjima i osećate krivicu ukoliko ne protrčavate kroz svoju listu obaveza? Ili su možda Vaši problemi upravo suprotni. Da li je neaktivnost Vaš problem? Volite opcije, ali ne možete da se odlučite? Da li vam je teško da se založite za sebe? Da li stalno sumnjate u sebe? Stereotipično je da se prva grupa problema često povezuje sa muškim rodom, dok je druga povezana sa ženskim. Tradicionalni pogled na mušku i žensku energiju vrlo je crno-beli. Ali, da li su ti stereotipi zaista tačni? Možete biti ili znate žene koje su više muževne i muškarci koji su ženstveniji. Međutim, to u našem društvu još uvek nije potpuno prihvaćeno.

Mnogi muškarci se stide što ih se naziva ženstvenima, a žene „muškobanjastima“. Ovaj zastareli i neadekvatni način razmišljanja doveo je do ogromne neravnoteže, kako unutar našeg života, tako i spolja u našem svetu. Mnogi od nas ne prihvataju prirodne snage koje posedujemo iz straha da ne budu prihvaćene. Ali, zarad vašeg dobra, važno je da otkrijete koja energija vlada vama i iskoristite taj uvid u svoju pokretačku snagu u svoju korist. Pa, koja energija Vam više liči na Vas? Možda ste žena koja je karijerno uspešna i snažna, koja je više povezana sa svojom muškom energijom. Ili ste muškarac koji je umetnik, veoma kreativan i ekspresivan, koji je više povezan sa svojom ženskom energijom. Na kraju, nije važno koja energija je najdominantnija u vama, već da je reč o ravnoteži. Ne želimo da dozvolimo da samo jedna energija vlada nad drugom. Svakoj osobi je potrebna i muška i ženska energija i previše ili premalo svake od njih može izazvati neravnotežu.

Ukoliko ženska energija previše vlada Vama ili patite od ranjene ženske energije, možete postati preosetljivi, emotivno nestabilni, slabi ili nemoćni. Možda patite od nedostatka motivacije ili neodlučnosti, kao i da se teško zauzimate za sebe, već radije sumnjate u sebe. Ukoliko imate previše muške energije koja vlada vama ili patite od ranjene muške energije, možete biti previše nadmoćni, arogantni, kontrolirajući, nasilnički ili konfliktno nastrojeni. Možda ćete se osećati lenjima ili krivima ako niste produktivni i možda će vam biti veoma teško da usporite i opustite se. Povezivanje sa energijom koja Vam ne dolazi prirodno može delovati neprijatno ili teško.

Kako pronaći balans između muške i ženske energije?

Kao što sam već pomenula, svi mi u sebi imamo i mušku i žensku energiju. Na osnovu prirode našeg bića, jedna od tih energija je obično naša dominantna energija. Da bismo živeli srećan i uravnotežen život iznutra, kao i spolja, moramo obe energije dovesti u ravnotežu. Ovu pobedničku kombinaciju muške i ženske energije nazivam „Bingom“. Tek tada smo u stanju da imamo zdrave, duboke i prisne odnose sa sobom i drugima. Ovo uključuje i lične i poslovne odnose i utiče na svako područje našeg života, od ljubavi i romantike, do karijere i fizičkog zdravlja. Ukoliko smatrate da je potrebno da ojačate svoju žensku energiju, neka stvari na koje treba da se fokusirate postaju fleksibilnije. Neka zadovoljstvo postane prioritet u vašem životu i radite nešto kreativno. Otvorite se za više stvari oko sebe. Ples, kreativnost i boravak u prirodi takođe su sjajni načini da se povežete sa ženskim vibracijama i ženskom energijom. Možda je muška energija ono čega Vam fali? Ako je tako, pokušajte da se fokusirate na postavljanje zdravih granica i budite uporniji i odlučniji. Preuzmite vodeću ulogu i akcije. Posmatranje sopstvene energije, kao i prepoznavanje toga koju od njih dve najčešće utjelovljavate, može Vam pomoći da se lakše krećete kroz život. Obratite pažnju na zadatak ili situaciju kojom se bavite, dok se prilagođavate energiji koja je najprikladnija za to. Svaki životni zadatak sa kojim se susrećete zahteva različite alate kao i drugačiji izvor energije. Dodirnite i mušku i žensku energiju u sebi, kako biste doveli i iskoristili svoj potencijal do maksimuma!