Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Monotonija u vezi: kako sprečiti da veza postane dosadna

Jednom kada se udobno smestite u vezi, prođe određeno vreme, a uzbuđenje sa početka veze počne da bledi, vaša veza može vrlo lako postati monotona i dosadna, ali možete naučiti kako da ovo sprečite. Kako da ona iskrica sa samog početka koja vas je i spojila, ostane živa i rasplamsava strasti iznova i iznova. Bez obzira da li ste zajedno šest meseci, šest ili šezdeset godina, ovo je moguće, uz malo želje i truda. Kada se uzbuđenje nove veze istroši, upadnemo u rutinu i monotoniju . Dešava se. Kad se viđate svaki dan, prestajete da se doterujete, da idete na sastanke, a mnogo toga ste već uradili. Već znate puno o svom partneru i lako je prepustiti se monotoniji u vezi, koja dovodi do toga da veza postane dosadna. Mnogi zaborave koliko su truda, energije, entuzijazma i kreativnosti uložili dok su osvajali partnera, dok su bili sveže zaljubljeni i ushićeni. Neki smatraju da takva ulaganja nisu više neophodna nakon ulaska u vezu. Ali, istina je upravo suprotna.

dosada monotonija u vezi

Da li je dosada i monotonija u vezi nastupila?

Lako je prepustiti se komforu, kada veza odmakne. Vratite se kući s posla, umorni i lakše vam je jednostavno navući trenericu i gledati „Očajne domaćice“, nego srediti se i izaći u grad. Stvar je u tome što ni u dugoj vezi, ne moraju svi dani vaš uvek ovako da se odvijaju. Možete se zabavljati i u dugoj vezi, bez obzira na to koliko vam je udobno i opušteno, a to ne znači da morate obući svoju najbolju odeću i otići u prepuni bar ili klub. Postoji mnogo načina kako sprečiti da veza postane dosadna. Morate održavati hemiju i zabavu, na način koji prija vama i vašem partneru, kako bi se monotonija u vezi izbegla. Zabrinuti ste da vam odnos postaje dosadan, ali to je dobar znak. Unošenje promena i trud da održite stvari svežima i uzbudljivima, pokazuje da ste investirani u vašu vezu i spremni da radite na njoj. Sve to se na kraju dana svodi na način na koji se odnosite jedno prema drugome. Da li još uvek flertujete? Da li udeljujete komplimente jedno drugom? Da li menjate rutinu? Da li još uvek pokušavate da saznate više jedno o drugime? Ukoliko ne, potrebna vam je promena i iz tog razloga vam je monotono i dosadno u vezi.

Kako sprečiti da veza postane dosadna i kako razbiti monotoniju u vezi?

Monotonija u vezi je laka. Za to nije potrebno mnogo truda. Ali, kada dođe do razbijanja dosade i monotonije u vezi, dolazi do izražaja vaša kreativnost. Neki ljudi mogu osmisliti spektakularno obeležavanje važnih datuma ili skupe poklone. Ostali će učiniti nešto sitno, ali iz srca. Nije bitno šta, već je bitna isključivo namera. Radi se o onome šta vas i vašeg partnera uzbuđuje, u čemu uživate i šta je ono što je činilo da vam jednom bude zanimljivo i zabavno u vezi, a to je upravo ono što trebate ponovo da pronađete. Ipak, postoje neke stvari koje možete učiniti da biste sprečili da vam veza postane ili ostane dosadna.

Prihvatite situaciju

Pre nego što pokušate da popravite bilo šta, shvatite da do dosade i monotonije u vezi dolazi u svim odnosima, čak i onim zdravim i srećnim. To je prirodni deo svake veze. Jednom kada se dovoljno upoznate i postane vam ugodno, lako je ispustiti korman iz ruku. Ono što je važno je da ste toga svesni i da ste spremni da radite na tome, a sa tim stavom to će postati samo prolazna faza.

Flertujte

Kada zagazite u dugu vezu, flert može prestati. Oni predivni i uzbudljivi leptirići u stomaku mogu prestati da lepršaju. Mali kompliment ili čak zadirkivanje mogu puno uraditi za moral vaše veze. Pohvalite svog partnera na račun njegovo izgleda, snage ili odlučnosti. Sama promena činjenice da ste navikli jedno na drugo i malo crvenih obraza, mogu da obogate vašu vezu.

Obogatite svoj seksualni život

Nakon nekoliko godina zabavljanja, seks može prerasti u rutinu i monotoniju. Ne dozvolite da dosada zavlada i u vašoj spavaćoj sobi. Potrebno je da budete otvoreni za unošenje novina u vaš seksualni život. Ukoliko vam je ponestalo inspiracije, potražite neku knjigu na tu temu ili istražite širok dijapazon seksualne kreativnosti po internetu, kako bi ste pobudili svoju maštu i dobili inspiraciju za nove seksi avanture. Poželjno je i da uključite svog partnera u taj proces. Razgovarajte o tome šta je to što želite da probate u seksu, a niste probali do sada. Otkrijte jedno drugom vaše neizgovorene tajne, maštanja ili fantazije. To može biti veoma uzbudljivo i osloboditi vas okova dosade i monotonije u vezi.

Isprobajte nove stvari zajedno

Isprobavanje nečeg novog i uzudljivog, zajedno, kao par, može vas podsetiti zašto ste uopšte bili toliko povezani. Otiđite na putovanje, makar i na par kilometara od grada, volontirajte ili čak uradite nešto smelo poput padobranstva. Preuzeti rizike, naučiti nešto novo, pa čak i biti konkurencija u pozitivnom smislu jedno drugom, može pojačati vaša osećanja i uzburkati vašu monotonu vezu.

Budite spontani

Spontanost je različita za sve. Jedan par može da krene na putovanje za vikend. Drugi bi mogli otići u bioskop na slepo, bez da kupe karte unapred za film koji znaju da će gledati. Nema ničeg lošeg ni u jednom od tih scenarija niti bilo čemu između toga. Šta god da vas i vašeg partnera uzbuđuje, a izvan je vašeg rutinskog ili monotonog rasporeda, nateraće vas da se osećate uzbuđeno i motivisano. Cilj je da se osetite poput dva zanešena i zaljubljena tinejdžera, koji ne moraju da razmišljaju o ograničenjima i obavezama. Prepustite se detetu u vama i oslobodite se.

Sitnice

Male stvari, u vezama, čine najveću razliku. Iznenadite svog partnera cvećem ili slatkom, ljubavnom porukom na frižideru. Pišite poruke svom partneru u toku radnog dana, kako bi on ili ona znali da razmišljate o njima. Sitni gestovi poput donošenja njihove omiljene poslastice na posao, može vam puno pomoći u vezi i osvežiti je. Budite kreativni kako biste sprečili da vam veza bude dosadna. Lako je, kada pokušate.