Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Mislite da vam fali bivši partner? Niste u pravu, fali vam OVO

Nakon raskida dugih i mučnih veza, svi smo se našli u situaciji kada smo posegnuli za telefonom u želji da ponovo čujemo glas bivšeg partnera. Svesni da je veza okončana sa razlogom (“ne bi bio bivši/bivša...) neki nemir u nama nas tera da stalno razmišljamo o tome kako je bilo lepo, kako smo možda pogrešili što smo se razišli i kako smo trebali mnoge stvari raditi drugačije, a nismo. Kad vas ophrvaju ovakve misli STANITE malo, udahnite, zatvorite oči i recite sebi da je DOSTA. Mazohizam nas navodi da sebe vidimo kao krivca za uništavanje nečeg što je mogla biti, a nije bila, sreća u dvoje. “Živeli su srećno do kraja života” nije ispunjeno, ali krivica nije samo vaša, zato prestanite da lupate glavu i pogledajte u sutra, umesto unazad.

bivsa ljubav


Da li vam zaista fali partner?

Da li vam fale svađe, prepirke, suze? Ne. Dakle, ne fali vam veza sama po sebi. Fali vam ono što vas je činilo srećnim a to je LJUBAV. Iz ovog razloga morate prestati da gledate u prošlost ispitujući sebe i svoje postupke, i morate dati sebi vremena da se oporavite, poradite na sebi i dignute glave zakoračite u budućnost koja vas čeka bez obzira na sve. Iskoristite vreme oporavka za stvari koje vas čine srećnim, bilo da je to hobi, posao, fizička aktivnost. Uživajte maksimalno i užitak će vam doneti pozitivno raspoloženje koje će svi u vašem okruženju primetiti: blistaćete i sve manje ćete razmišljati o bivšem partneru jer nalazite sreću u drugim stvarima. Kada najzad prođe dovoljno vremena da počnete primećivati druge osobe i potencijalne partnere, biće vam lakše da se “vratite u igru” jer se osećate bolje kada ste sami, dakle lakše je i u društvu.

Potreba za afekcijom

U ljudskoj je prirodi potreba da budemo voljeni i da se osećamo potrebnim, zato nije začuđujuće zašto nam toliko fali bivši partner i zašto tugujemo za okončanom vezom – jer nam fali osećaj pripadnosti nekome i pružanje ljubavi. Ono što mnogi zaborave nakon raskida jeste da postoje mnogi načini na koje možemo zadovoljiti ovu ljudsku potrebu: druženje sa prijateljima, porodicom, pomaganje drugima i pridruživanje raznim dobrotvornim ustanovama može nadomestiti ljubav bivšeg partnera. U pravu ste, to nije ista vrsta ljubavi, ali je isto toliko blagotvorna po nas kao i ljubav partnera. Osećaj da pripadamo nekoj grupi ili da činimo dobro delo može nam pomoći da se distanciramo od misli o prethodnom raskidu i da se fokusiramo na sebe i druge ljude koji su isto toliko vredni, ako ne i vredniji, od bivšeg partnera.

Prihvatite prošlost

Jedna od čestih grešaka je pokušavanje da se zaboravi partner i prošlost koju smo proživeli sa njim/njom. Vezu koja se okončala treba prihvatiti, a ne zaboraviti, jer u suprotnom zaboravljamo i sve greške i obrasce ponašanja koji su doveli do raskida, što znači da ne možemo poraditi na sebi i ne možemo biti u boljoj vezi u budućnosti jer nismo naučili na greškama. Prihvatite svoju prošlost i naučite iz nje, jer je to jedini način da vam budućnost bude bolja od prošlosti.

Ovo su 5 faza ljubavi, ali većina ljudi stigne samo do treće a evo i zašto