Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Mamin sin - kako osvojiti njegovu majku? 5 zlatnih pravila koja garantuju uspeh

Sigurno svim srcem želite da ostavite što bolji utisak na njegove roditelje, kako bi vas oni prihvatili i zavoleli, i videli u vama ono što je i on. Ipak, ovo vam nekada deluje kao nemoguća misija i hvata vas panika kada treba da dođe do ovog „strašnog“ susreta, pogotovo kada je u pitanju – svekrva. Čini vam se da šta god uradite ili kažete, jednostavno u njenim očima nikada nećete biti dovoljno dobri za njenog sina, zar ne? Ovde ima doze istine, s obzirom da ste vi žena koja preuzima njenu ulogu, što ni jednoj majci ne pada lako. Ipak, ona samo želi najbolje za svog sina, a žene su mudre i znaju kako da izađu na kraj sa drugom ženom, pa makar to bila i “žena nad ženama” , odnosno upravo - njegova majka.

kako osvojiti njegovu majku mamin sin svekrva

Kako osvojiti njegovu majku?

Pripremili smo za vas 5 zlatnih pravila koja će vam pomoći da se predstavite u najboljem svetlu i šarmirate majku vašeg izabranika, tako da neće imati drugog izbora nego da da zeleno svetlo kada je u pitanju vaša ljubav. Saznajte kako u nastavku.

Pokažite interesovanje

Pustite nju da priča. Svi znamo koliko neprijatna tišina može da bude neprijatna, pogotovo u ovako krucijalnim situacijama. Nikada nemojte dopustiti da vam zafali tema za razgovor, te se uvek fokusirajte na to da budete kreativni i nađete način da doprete do njenih sfera interesovanja. Pitajte je o njenoj mladosti, ili zatražite neki savet. Ovo će joj sigurno laskati, jer ćete time pokazati da vas interesuje njen život, kao i da cenite njenu mudrost i njeno mišljenje. Pređite pogledom po njihovoj kući ili stanu, i pokušajte da pronađete naznaku nekog hobija poput cveća koje krasi enterijer ili skupocene vaze koju ste spazili na komodi. Razgovor će dalje prirodno teći.

Dopustite joj da se oseća korisno

Majke imaju tendenciju da se „mešaju“ u sve i svašta, što često umemo da smatramo napadnim i nametljivim. Pokušajte ovo da sagledate iz druge perspektive. Majke su žene u godinama, sa puno iskustva iza sebe, pogotovo kada su u pitanju ljubav, deca ili održavanje domaćinstva i žele to da prenesu dalje. Razumljivo je da se nekada osećate nedovoljno dobrom kada vaša svekrva krene da deli savete i komentare o vašem načinu života koje niste tražili, ali pokušajte da se ugrizete za jezik, i prepustite joj to zadovoljstvo. Ona će biti ushićena i srećna zbog prilike da pokaže svoja umeća, a vi zadovoljni zbog pomoći koju ste dobili. Na ovaj način, niko neće napustiti susret uvređen.

Udružite se protiv njega

Po neka slatka i bezazlena šala ili kritika na račun vašeg izabranika može izmamiti osmeh na lice i razvedriti atmosferu, a vama dvema dati zajednički povod za razgovor. Sigurno vas nervira nešto poput njegove neurednosti ili loših kulinarskih umeća, sa čime se njegova majka sigurno susrela tokom njegovog odgajanja. Ovo može biti simpatično, njemu će se dopasti da je u centru pažnje, a u tom trenutku vi i vaša svekrva ćete se „ujediniti“. Ipak, pazite da ne preterate u ovome. Majka može veoma brzo iz napada da stane u odbranu svog sina.

Branite svoj stav i mišljenje

Često, prvi utisak koji žene steknu o majci njihovog partnera bude da se radi o ženi koja voli da bude sve po njenom i ženi koja nije preterano spremna na kompromise. Uz obavezno ukazano poštovanje i granice, kako je ne biste na bilo koji način uvredili, pokušajte da joj tokom razgovora ne podvlađujete iz straha, te se jasno držite onoga što zaista i mislite. To je može prijatno iznenaditi i oduševiti, a vaš partner biće ponosan jer ste zadobili poverenje njegove mame. Možda ovo neće rado prihvatiti na prvu loptu, ali će joj ipak biti drago da zna da joj je sin u jakim i stabilnim rukama. Osim toga, takav status u njenim očima olakšavaće vam da držite porodična okupljanja u malom prstu.

Imajte realna očekivanja

I pre nego što upoznamo majku svog izabranika, imamo tendenciju da je zbog stereotipa i još uvek neosnovanog straha zamišljamo kao opasnu aždaju sa tri glave. Naravno, tokom prvih par susreta moguće je da atmosfera bude po malo zategnuta, što je sasvim normalno, dok se bolje ne upoznate. Pokušajte da se postavite prema njegovoj majci kao prema svakoj normalnoj, običnoj ženi, te da se ne ustežete u svakom pogledu misleći da ona samo čeka da napravite grešku. I ona je čovek, i ona je žena, baš kao i vi, i nekada se ona nalazila upravo na vašem mestu, u vašim cipelama. Potrudite se da odnosite prema njoj kao i prema svojoj majci, da budete prirodne i ono što jeste i videćete da je samo pitanje vremena kada će se odnosi opustiti, a vi čak možda i postati bliske. Ipak, ona je i vaša druga majka.