Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Ljubav na prvi pogled? 5 sigurnih znakova da vam se dešava

Kada je ljubav na prvi pogled u pitanju, u to, ili verujete ili ne. Ceo “koncept” izgleda i zvuči kao bajka ili film, da je skoro teško poverovati da se tako nešto može dogoditi i u stvarnom životu. Ali, prema nekim istraživanjima, ljubav na prvi pogled se češće događa nego što to možete i da zamislite, jer ljubav "teče" kroz određene električne i hemijske puteve kroz naše telo koji se mogu aktivirati istog trenutka, odnosno - na prvi pogled.

U jednom istraživanju, svaka treća osoba je iskusila ljubav na prvi pogled i muškarci su ti koji prednjače u tom osećaju, što i nije previše iznenađujuće, znajući da su muškarci vizuelni tipovi, odnosno da se muškarci zaljubljuju u ono što vide.

Sve to možemo uporediti kao i sa osnovim ljudskim potrebama, kao što je to glad i žeđ. Hrana i voda nas održavaju živima danas, dok ljubav vodi ka vezivanju, opstanku i prebacivanju gena na potomke koji dolaze. Činjenica je takođe da se u mnogim pesmama, ne samo kod nas na Balkanu već i u celom svetu, pominje ljubav na prvi pogled.

ljubav na prvi pogled

Da li je to ljubav na prvi pogled?

Ali, kako znati da li je to ljubav na prvi pogled ili ne? Ovo su 5 sigurnih znakova da sasvim moguće da se vama dešava.

Osećate blagu uznemirenost pre sastanka

Ako osećate blagu nelagodu u stomaku pre nego što treba da se nađete sa nekim ko vas privlači, to bi mogao da bude znak da je u pitanju ljubav na prvi pogled. Mozak je povezan sa našim crevima, stomakom tj digestivnim sistemom i zbog toga možemo da osetimo "nelagodu" ili kako bi to neko nazvao - “leptirići u stomaku”.

Želite da znate sve o toj osobi

Da li ste nekada upoznali nekoga i jednostavno, hteli ste da saznate sve što je moguće u vezi te osobe? Ako vam se to dešava, to je veoma dobar znak. Biti fasciniran osobom i sa njenim mislima u vezi mnogih tema je jasan znak da bi to mogla biti ljubav na prvi pogled.

Privlačnost ne znači uvek da ste stvoreni jedno za drugo. Upoznavanje te osobe je jedini način da otkrijete da li ste kompatibilni ili ne.

Biti znatiželjan u vezi druge osobe je uvek dobar znak čime pokazujete da želite da se više i dublje povežete sa tom osobom. Radoznalost dovodi do postavljanja pitanja, koja opet, vode do intimnije konverzacije.

On/ona je jedina osoba koju primetite

Kada je poželjnost obostrana, vaše oči će biti fokusirane jedno na drugo, isključujući sposobnost da druge osobe čujete ili vidite. Mnoga istraživanja ali i životno iskustvo, govori nam da kada nas neka osoba privlači, teško da možete da skinemo pogled sa nje. Gledanje u oči je takođe dobra tehnika flertovanja, koja govori da ste zainteresovani za njihovu priču. Fokusiranje pogleda na osobu koja vam je privlačna je definitivno znak da je ljubav na prvi pogled, u vazduhu.

Imate osećaj da se poznajete oduvek

Kada osetite ljubav na prvi pogled, možete imati osećaj da tu osobu, poznajete od ranije. Nema tenzije, siljenja, pritiska... Jednostavno, prirodno je da se osećate opušteno. Ovakav osećaj je moguć, ali se ne dešava često sa novim ljudima koje upoznajete.

Ako ste u blizini neke osobe a stalno se osećate nervozno, onda verovatno i da sami znate da je teško ući u vezu sa tom osobom, jer samo kada ste u potpunosti opušteni pored nekoga, tada možete biti ono što jeste u suštini. To znači da možete razgovorati na bilo koju temu koja vas interesuje i podeliti svoja mišljenja bez straha da ćete biti osuđivani. Osećaj opuštenosti sa nekim je odličan znak da postoji hemija između dve osobe, koja može potrajati.

Maniri i ponašanje te osobe su vam veoma privlačni

Ukoliko vam se dopadaju maniri i način kako se neko ponaša, to je mogući znak da je u pitanju ljubav na prvi pogled. Ako način na kako neko govori, hoda ili se smeje, vas izuzetno privlači, definitivno je znak da ste na dobrom putu.

Naravno, postoje i drugi, fizički znakovi da vas neko privlači na prvi pogled, kao što je ubrzan rad srca, povišena temperatura tela i osmeh, koji se ne skida sa vašeg lica. Možete se osećati veoma uzbuđeno, zato što vaš mozak ispušta razne hormone, kao što je to serotonin, dopamin, oksitocin. U suštini, to vam telo govori da postoji konekcija i privlačnost. To je onda kada imate “onaj” osećaj.

Kako znati da li je to ljubav na prvi pogled?

Jasno je da vaše telo prirodno reaguje i na određeni način kada upoznate nekoga ko vam se sviđa, ali, da li je to prava ljubav?

Vidite, to vam niko ne može reći niti vam može garantovati. Za ljubav je potrebno mnogo više, kao na primer da poznajete tu osobu mnogo bolje. To takođe zavisi i od koliko vremena provodite zajedno, koliko ste otvoreni i iskreni jedno prema drugom.

Za ljubav je potrebno (malo) vremena. I ako i vi verujete u ljubav na prvi pogled, nemojte dopustiti nikome da vas razuveri u to, makar to bila i naučna istraživanja, potkrepljena činjenicama.