Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Koliko vremena treba provoditi sa partnerom

Koliko vremena bi parovi trebali da provode zajedno? Koliko često bi partneri trebali da se viđaju? Svaki dan? Jednom nedeljno? Što je češće moguće? Pa, šta funkcioniše u vašoj vezi? Pre svega, ne postoji matematička jednačina ili količina dana ili sati koja će biti idealna za svaki par. Svaki par je drugačiji. Neki partneri uživaju u svakom zajedničkom trenutku i preziru razdvojenost. Drugima je potrebno određeno vreme za sebe i cene svoju ili partnerovu nezavisnost. Nekima je potreban savršeni balans. Ipak, mnogi tvrde da parovi treba da paze da ne provode previše vremena zajedno, jer će to dovesti do monotonije, “hlađenja” i gubitka strasti, koja je toliko potrebna da jednu vezu održi u životu. Međutim, izgleda da za neke parove važi čuvena poslovica: „Daleko od očiju, daleko od srca“, te im veze pucaju ukoliko premalo vremena provode zajedno. Šta je istina? Koliko vremena treba provoditi sa partnerom?

koliko vremena provoditi sa partnerom

Koliko ste zajedno?

Dinamika svakog para je različita - od njihovih ličnih preferencija do njihovih potreba i stila života. Čini se da novonastali parovi i dugogodišnji parovi imaju različite ideje o tome koliko vremena treba da provode zajedno. Na primer, ako ste tek počeli da se viđate, možda nećete želeti odmah da uskačete u vatru i viđate se svaki dan - moglo bi biti previše opterećujuće, previše brzo. Važno je razgovarati sa partnerom i shvatiti šta oboje želite. Za dugogodišnje parove zajedničko druženje može biti prirodno stanje. Možete zajedno da kuvate, gledate televiziju i kupujete namirnice. Ili ćete možda imati vremena da se viđate samo vikendom. Stoga, odgovor na pitanje koliko vremena treba provoditi sa partnerom u velikoj meri zavisi od stadijuma u kojem se nalazi vaša veza. Ono što je najvažnije je kako to provodite i koristite zajedničko vreme.

Koliko vremena parovi treba da provode zajedno?

Dodavanjem reči „treba“ ili „bi trebalo“ za vreme provedeno sa partnerom, deluje kao da postoji konkretan, univerzalan odgovor koji odgovara svima. Ali, nažalost, to nije slučaj. Pronalaženje ravnoteže između po pitanju toga koliko vremena parovi treba da provode zajedno može biti nezgodno. I ono neće biti isto za sve, uključujući i vas i vašeg partnera. Vi možda volite da radite sve zajedno, dok vaš partner više voli da ima slobodno vreme koje će provesti sa prijateljima ili sam/a. Pa, kako znati koliko vremena parovi treba da provode zajedno? Koja je prava „doza“ za vas? Da biste shvatili koliko vremena biste konkretno vi i vaš partner trebali da provodite zajedno, postoji nekoliko pitanja koja treba da postavite sebi, partneru, a zatim o njima otvoreno porazgovarate.

Kakav ste „tip“ para?

Da li ste najsrećniji kada vreme provodite zajedno, samo se izležavajući i baveći se nekim poslovima? Ili više volite da provodite zajedničko vreme posebnim danima i trenucima, tokom isplaniranih datuma? Da li imate potrebu da se viđate svakodnevno ili vas može zadovoljiti i jedan telefonski poziv na kraju dana?

Na koji način se vaša veza razvija bolje i šta čini da se vi i vaš partner osećate ispunjenije? Da li volite da razdvajate vreme provedeno sa partnerom, kao bi vam zajedničko vreme značilo više? To su sve stvari o kojima biste trebali razgovarati.

Šta volite indiviudalno?

Ovo je nešto što morate uzeti u obzir interno, odnosno svako za sebe, na ličnom planu. Zapitajte se, koliko vam je važno vaše slobodno vreme? Da li vam treba jedna „solo“, lenja noć za gledanje serija jednom nedeljno? Ili vam je lepše da i to slobodno vreme provodite zajedno sa partnerom? Ukoliko ste po prirodi veoma nezavisna osoba, možda ćete uživati u vremenu za sebe i to je nešto što vam je neophodno da biste „punili baterije“. Drugi vole da zavise od drugih i da drugi zavise od njih. Važno je da otkrijete šta vama i vašem partneru odgovara, a zatim se uskladite i poštujete međusobne razlike u potrebama, ukoliko ih ima.

Da li se osećate preplavljeno?

Neki ljudi mogu se osećati previše preplavljeno i „ugušeno“, ako se stvari kreću prebrzo ili prebrzo postanu previše ozbiljne. Za nekoga ko voli slobodu i slobodno vreme, to može biti veliki zalogaj, koji će izazvati ovakve emocije ukoliko provodi previše zajedničkog vremena sa partnerom. To bi značilo da kao par ne biste trebali provoditi svo slobodno vreme zajedno. Jedan korak unazad za razdvajanje prostora je zdrav i ne znači da veza nije dobra ili da ćete se udaljiti.

Kako pronaći balans?

Ukoliko se želje i potrebe vas i vašeg partnera razlikuju kada je u pitanju odgovor na pitanje „Koliko vremena treba provoditi sa partnerom?“, ne znači da je vaša veza osuđena na propast. Vi ste dve individualne ličnosti, a ukoliko su ljubav i volja prisutni, sve što treba je da napravite balans, kako bi stvari funkcionisale. Evo i kako:

Kompromis

Možda će vam trebati slobodnog vremena za sebe, ali takođe biste trebali odrediti neko vreme koje ćete provoditi zajedno kao par. Utvrdite nekoliko perioda tokom nedelje, kada vi i vaš partner možete uskladiti obaveze i želje i provesti kvalitetno vreme zajedno. Razmislite i o uključivanju partnera u neke aktivnosti koje trenutno radite sami ili sa prijateljima, kako biste imali više slobodnog vremena za sebe i obrnuto.

Razgovor

S obzirom da odgovor na pitanje „Koliko vremena parovi treba da provode zajedno?“ varira od para do para, važno je otvoreno komunicirati kako biste pronašli balans. Možda se osećate povređeno što vaš partner želi da vreme provodi sam, ali pokušajte da ne zahtevate da se on ili ona promeni, već da tražite, a zatim prihvatite objašnjenje. Kada izražavate svoja osećanja, pokušajte da budete iskreni i podelite sa partnerom zašto vam je važno da više vremena provodite zajedno. Velika je razlika između a) partnera koji ne žele da budu sa nama i b) partnera koji žele da rade aktivnosti koje nas ne uključuju. Možda pretpostavljate da je razdvajanje dokaz da vašem partneru nije stalo do vas, kada to uopšte nije istina, već mu/joj je samo potrebno vreme za sebe. Dakle, razgovarajte o tome sa svojim partnerom.

Poštovanje i razumevanje

Ljudi, pa tako i partneri, se često razlikuju po pitanju toga koliko vremena žele da provedu sami ili sa drugim ljudima. Ukoliko vašem partneru treba vremena za sebe, najverovatnije objašnjenje je da to samo pomaže vašem partneru da se oseća dobro. Dajući partneru malo vremena nasamo, on / ona će biti osveženiji i verovatnije će biti više prisutan u trenutku, sledeći put kada budete provodili vreme zajedno. Kada provodite vreme zajedno sa partnerom, pokušajte da ne brinete o tome kada će se završiti i kada ćete se sledeći put videti. Budite prisutni u trenutku i uživajte u njemu. Vaš partner će ceniti koliko je vreme koje provodite zajedno kao par opuštajuće, da to može čak i povećati verovatnoću da se češće dešava!