Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Koliko često treba imati seks?

U jednom ili drugom trenutku, većina parova dođe do momenta kada razmatraju da li imaju seks u pravoj količini i učestalosti ili ne. Šta je zdravo? Šta je normalno? Koliko često treba imati seks? Ova pitanja mogu izazvati i mnoštvo problema sa samopouzdanjem i stresom, a što je najgore, mogu stvoriti i razdore u odnosima, ukoliko se mišljenja i potrebe ne poklapaju. Generalno, većina parova najčešće pretpostavlja da nemaju dovoljno često seks, da bi se to smatralo zdravim ili „uspešnim“, dok se drugi mogu čak brinuti da imaju seks previše često. Pa, šta je onda prava količina? Tu dolaze statistika i naučna istraživanja, da daju odgovor na pitanja „Šta je premalo, a šta previše seksa?“, „Koliko često treba imati seks?“ i mnoga druga.

koliko cesto treba imati seks

Koliko često parovi imaju seks?

Ukoliko ste se ikada zabrinuli zbog ovoga, možda ste pokušali sa Google-om, da istražite tipičnu učestalost seksa kod drugih parova. Morate zapamtiti da će se statistika u velikoj meri razlikovati kada izvršite samo jednostavnu pretragu. Čak i ako pitate svoje prijatelje, možda nećete dobiti direktan odgovor. Najbolje statistike o ovoj temi mogu se pronaći iz Instituta Kinsei. Od 1940-ih, cilj Kinsei instituta bio je da ispituje i širi seksualno zdravlje i znanje širom sveta. I što je najvažnije, oni imaju sav uvid u to ko šta radi u spavaćoj sobi (plus kako i koliko često to rade). Evo statistike podeljene po vrsti odnosa u kojem su parovi koji imaju seks.

Koliko često imaju seks:

Venčani parovi

- 4% parova ima seks 4 ili više puta nedeljno

- 25% parova ima seks 2-3 puta nedeljno

- 49% parova ima seks nekoliko puta mesečno do jednom nedeljno

- 6% parova nije imalo seks u poslednjih godinu dana

Parovi u višegodišnjim vezama

- 10% parova ima seks 4 ili više puta nedeljno

- 28% parova ima seks 2-3 puta nedeljno

- 30% parova ima seks nekoliko puta mesečno do jednom nedeljno

- 19% parova nije imalo seks u poslednjih godinu dana

Parovi u novim vezama

Šta je sa sveže zaljubljenim parovima? Pa, svi smo mi poprilično često seksualno aktivni u prvih nekoliko nedelja nove veze, zar ne? Dozvolićemo vam da zaključite sami koliko okvirno parovi u novim vezama često imaju seks (nagoveštaj: oni pobeđuju).

Koliko često parovi imaju seks u određenim godinama:

Evo šta treba da znate o parovima i tome koliko često imaju seks na osnovu njihove starosti. Čini se da većina parova između svoje 20-te i 49-te godine upražnjavaju seks prosečno jednom do dva puta nedeljno, ali hajde da to pogledamo detaljnije.

- Parovi u 20-ima imaju seks oko 2 puta nedeljno.

- Parovi u 30-ima imaju seks oko 1,65 puta nedeljno.

- Parovi u 40-ima imaju seks oko 1,33 puta nedeljno.

Parovi u svojim 50-im, 60-im i više:

Seks se događa ređe kako parovi stare. U 50-ima:

- 36% parova ima seks jednom nedeljno

- 19% parova ima seks nekoliko puta godišnje do jednom mesečno

- 24% parova uopšte nije imalo seks tokom prošle godine

Ove brojke se smanjuju za nekoliko procenata, kada parovi zađu u svoje svoje 60-te, a statistika se nastavlja spuštati još više posle 70-te godine.

A, sada sledi najbitnije pitanje.

Koliko često vi treba da imate seks?

U ovom trenutku možda ćete se zadubiti u svoj kalendar i crtati grafikone kako biste shvatili koliko često vi i vaš partner imate seks. Prirodno je da se upoređujete sa drugima. Pročitali ste činjenice, znate statistiku, a sada želite da znate: Da li ste vi normalni? Da li vaš seksualni život odgovara standardima? Da li dovoljno često imate seks?

Pre svega, bacite ova pitanja kroz prozor i odgovorite mi na jedno jedino: Koliko često ŽELITE da imate seks?

Ovo je jedini odgovor koji je važan.

Istina je da ne postoji formula za savršenu količinu i učestalost seksa. Seks nije "dužnost." Možda je bio u 1600-ima, ali živimo u 2020. godini. Ukoliko vam nije cilj da imate dete, čitava poenta i učestalost seksa trebalo bi biti zabavljanje, uživanje i zbližavanje sa partnerom. Brojevi koje pročitate su samo brojevi i ništa više.

Ukoliko vas zaista zanima koliko često treba da imate seks, formula je jednostavna: zagledajte se unutra, u sebe, a ne tražite odgovor spolja i u drugima. Prestanite da se poredite sa drugim parovima i počnite da razgovarate sa svojim partnerom, jer je on jedini koji je važan kada je u pitanju vaš seksualni život i koliko često treba da imate seks. Ukoliko ste zabrinuti zbog različitih seksualnih nagona između muškaraca i žena, razumemo vas u potpunosti! Seks i intimnost sa partnerom deo su svake zdrave veze, tako da je to nešto o čemu ćete trebati da razgovarate kao i o svemu ostalom u vašoj vezi: novcu, religiji, deca i pranju posuđa.

Pravi odgovor na pitanje „Koliko često treba imati seks?“ je: onoliko često koliko vi i vaš partner to želite.

Pratite svoj instinkt, svoj seksualni nagon, svoje potrebe i želje, i isto tako obratite pažnju, oslušnite potrebe svog partnera i gledajte da ih ispoštujete, ali ne nužno po cenu sopstvene nelagode. Sasvim je normalno ukoliko vam nekada nije do seksa, isto koliko i da u nekom periodu imate češće želju za seksom. U ovo su umešani mnogi faktori poput umora, stresa, hormona, raspoloženja i sličnog. Slušajte svoje telo i otkrićete recept za ispunjen i bogat seksualni život, u skladu sa svojim ličnim potrebama.