Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Kako sam pronašla pravu ljubav na sajtu za upoznavanje?

Sajtovi za upoznavanje su sjajna stvar moraću da priznam, iako sam u početku dosta bila skeptična, pa čak i imala predrasude o ovom načinu upoznavanja novih ljudi. Međutim, zahvaljujući vašem Lepotica i Zver blogu, naučila sam mnogo toga o muško ženskim odnosima, ali i mnogo toga kada je online upoznavanje u pitanju.

Primetila sam da postoji određeni “pritisak” da bi se ostavio dobar utisak na sajtovima za upoznavanje, kao i da sam shvatila da je moj profil i opis, taj koji odlučuje da li ću uopšte i kakve muškarce privući.

Međutim, verovali ili ne, pronašla sam ljubav na sajtu za upoznavanje kada sam prestala previše da se trudim. Ako se i vi pitate kako pronaći ljubav ili srodnu dušu preko interneta, pročitajte moje iskustvo do kraja.

A evo i šta se u stvari, dešavalo.

Pravila postoje, da bi se kršila. Kao što sam i napisala iznad, na vašem blogu postoji mnogo informacija i “pravila”. Vaš profil mora da bude “kul”, fotografije moraju da budu ovakve i onakve, opis mora da bude zanimljiv, jer je to skoro sve i jedino što ljude interesuje, pre nego što se odluče da stupe u kontakt sa nekim. Sate sam provodila kako bih moj profil i opis dovela do "savršenstva", ali znate li šta sam shvatila? Nema potrebe za tim. Dovoljno je napisati onako, kako i jeste.

kako pronaci ljubav preko interneta

Takođe, jedna od stvari koju sam primetila tokom mog iskustva sa sajtovima za upoznavanje je da je - iskrenost potcenjena.

Sajtovi za online upoznavanje su dobri, kada imate ozbiljne i iskrene namere, ali sam takođe videla da postoji mnogo muškaraca koji su znatno “ulepšali” svoj profil i dodali neke stvari, koje su se kasnije ispostavile da nisu tačne. Priznaću, u početku sam i ja malo previše ukrašavala svoj profil i opis. Sajtovi za upoznavanje su dali šansu mom alter egu, da bude ono što želi i da privuče "perfektnog" momka, ali znate šta se onda dogodilo? Kontraefekat i umesto toga, privlačila sam pogrešne muškarce, jer sam pokušala da budem nešto, što u suštini, nisam skroz.

Morala sam da poljubim mnogo žaba, pre nego što se žaba pretvorila u princa, tačnije u moju Zverku. Išla sam na dosta sastanaka, ali jedan od momaka kojeg sam upoznala mi je totalno promenio pogled na neke stvari i moram priznati, otvorio oči.

On je bio interesantan momak i stvarno mi se dopao, što bi se reklo, na prvi pogled a i na drugi. Naš sastanak je bio, posle nekoliko ne baš toliko uspešnih sastanaka sa drugim muškarcima, zanimljiv. Oboje smo umetničke duše, volimo slične stvari i za divno čudo, on je razumeo moj smisao za humor, kao i ja njegov. Međutim, na kraju prvog sastanka rekao mi je nešto što me je, priznaću, malo "pomerilo" ali i u isto vreme otvorilo oči : “Ti si tako drugačija od one osobe sa sajta sa kojom sam se dopisivao”. Objasnio mi je da nije do fotografija niti mog opisa, već da je komunikacija kroz dopisivanje i uživo, totalno drugačija.

Opis mog profila, nije sadržao laži, ali sam se ponekada previše trudila da delujem kao jedna neverovatna osoba (iako to neki kažu za mene). Nije da nisam takva u stvarnom životu, ali kao i svi, tako i ja imam mane, i znala sam da će se one kad-tad, pokazati i izaći na videlo.

Jedna pomalo smešna stvar je da je momak, koji mi je otvorio oči i rekao to što mi je rekao na kraju prvog sastanak, u stvari nije bio moj tip muškarca uopšte. Iako mi se dopao, kako fizički tako i mentalno, postojale su neke druge stvari sa kojima se nismo slagali. I to je sasvim u redu. Ali, da sam bila potpuno iskrena ko sam ja, shvatila bih to i pre prvog sastanak. U isto vreme, ja sam pokušala da budem neko ko nije skroz ja, već neko drugi i neko koga on traži, ili barem ona koju sam mislila da on traži.

Nakon tog sastanka, odlučila sam jedno - a to je da budem potpuno realna. Svoj opis, tačnije kratku biografiju sam promenila. Pisala sam o tome šta su moje strasti, šta me ispunjava, ko sam ja u suštini, da nisam površna ali i da imam visoke kriterijumime. Takođe, kroz dopisivanje sam uvek bila realna, jer sam shvatila da ako im se to ne sviđa, to nije moj problem, već njihov. Jer, to sam ipak, “samo” ja.

Umorila sam se od toga da se predstavljam u najboljem mogućem svetlu. Ipak sam samo ljudsko biće i imam svoje vrline kao i mane. Kome se svidim, dobro je. Kome ne, opet dobro. Sve je to život.

Želela sam da se osećam dobro u svojoj koži, a plus na sve to, to mi je štedelo vreme ali i živce, jer umesto da se dopisujem sa muškarcima sa kojima znam da ne bih mogla da se povežem dublje, počela sam da privlačim muškarce koji su bili meni slični.

I znate šta se tada dogodilo?

Tada su se mnoge stvari promenile. Nije prošlo mnogo vremena nakon što sam započela dopisivanje sa jednim muškarcem koji čvrsto stoji na svojim nogama, koji je veoma interesantan, ima svoj život koji je interesantan i ispunjen, i sa kojim sam se povezala na jedan ozbiljan način.

Svidelo mu se to što je mogao da čuje ali i i kasnije da vidi. Mislim da mu se takođe dopalo i to što se nisam previše trudila da ga impresioniram. Jednostavno, bila sam ono što jesam.

To je takođe promenilo dosta stvari kada je u pitanju upoznavanje muškaraca.

Spustila sam svoj gard i muškarcima kao što je i on, dala šansu da me upoznaju u pravom svetlu, jer to je takođe jedini način i da se oni prikažu onakvim, kakvim jesu.

Kao i što sam napisala na početku ovog teksta, cela priča sa sajtovima i online upoznavanjem, mi je delovalo nekako bez veze u početku, pogotovu zato što sam čula neke baš i ne previše ohrabrujuće priče od drugih ljud, koji nisu imali uspeha sa online upoznavanje. Ali, onda sam shvatila i da je upoznavanje preko interneta super stvar, ako znaš kako i da to koristiš na pravi način. Shvatila sam i zašto drugi nisu imali previše uspeha, i zašto su privlačili pogrešne ljude.

Kada sam promenila to uverenje i prestala da igram igrice, videla sam da je sajt za upoznavanje jedna, u stvari, dobra stvar. Biti ono što jesam je dovelo do toga da moja anksioznost u vezi kako pronaći partnera online - nestane.

Shvatila sam takođe zašto je bolje biti sam zbog onoga što jesi, nego biti sa nekim, zbog onoga što nisi. Jer sve ostalo je, samo gubljenje vremena…