Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Kako da vas zaista čuje? Naučite kako razgovarati sa muškarcem u 5 koraka

Zbog čega često imamo utisak da muškarci ne znaju da slušaju i razumeju žene? Jedna od najčešćih primedbi koja mi zapara uši dok ispijam kafu sa drugim ženama, jeste da ih muškarci “ne slušaju”. Nekada se ovo odnosi na posao, gde imaju utisak da je neka njihova domišljata ideja zanemarena i nadglasana testosteronom. Zatim dođu kući, a njihov partner je potpuno zaboravio nešto što su mu prethodnog dana rekle. Zbog čega se ovo dešava?

kako razgovarati sa muskarcem

Kako razgovarati sa muškarcima

Muškarci i te kako znaju da slušaju, kada znate da razgovarate sa njima na adekvatan način. Sledeći put kada budete želele da se vaša reč zaista čuje na poslovnom sastanku ili u diskusiji sa partnerom, zapamtite da postoje određeni načini da pridobijete pažnju muškarca, a to počinje upravo sa vašim pristupom. Evo kako da olakšate komunikaciju oboma i kako razgovarati sa muškarcima na efikasan način.

1. Budite glasne i jasne.

Muškarci ne čuju dobro koliko i žene. Da, dobro ste čuli. Ovo nije šala na njihov račun. Ovo je u početku sasvim slučajno dokazano počevši od studija sprovedenih u neonatalnim klinikama, kada su puštali nežnu pozadinsku muziku kako bi relaksirali bebe i time im otvorili apetit i omogućili da se bolje i kvalitetnije razvijaju. Rezultati su pokazali značajna poboljšanja kada su u pitanju bila ženska deca, dok kod muške, nije bilo nikakve promene. Kasnije, sprovođene su mnoge druge studije koje su zaključile da po prirodi, muškarci imaju manji slušni opseg i osetljivost sluha od žena, što počinje rođenjem, i nastavlja da se razvija tokom života. Ovo objašnjava zašto žene često imaju utisak da šef, ili muž viče na njih kada su zapravo samo žustri, ili se zaprepaste što njihov sin tinejdžer (pa čak i odrastao partner), može da uživa i opušta se uz izuzetno glasnu, agresivnu muziku ili bezbrižno zviždi dok kosi travu. Zato, ukoliko zaista želite da vas čuje, zaboravite na mrmljanje u bradu u prolazu.

2. Privucite mu pažnju.

Pokušavanje da pričate o nečemu važnom sa partnerom dok gleda utakmicu koju je dugo čekao, ili dok je okupiran projektom na kom radi već neko vreme, u potpunosti je neefikasno. Ukoliko zaista želite da naučite kako da im priđete, odaberite odgovarajuće vreme. Iskoristite za to momenat kada znate da možete da očekujete njihovu potpunu pažnju. Pokušaji koji ne deluju ozbiljno, u nedostatku vremena ili u prolazu, nikada neće doneti ozbiljnu težinu ili rezultat koji priželjkujete. Često, kada je ljudima pažnja usmerena na nešto drugo, mahinalno će potvrdno klimnuti glavom na vaše pitanje ili konstataciju, a kasnije se neće ni sećati na šta su pristali. Jedna od najboljih tehnika jeste da se obratite osobi po imenu, jer su veće šanse da će tako obratiti pažnju na ono što govorite, a zatim kažite jasno da želite o nečemu da porazgovarate, i ne okrećite se dok ne vidite pogled ravno u oči, te se uverite da su zaista čuli i registrovali vaše reči.

3. Ne okolišajte - pređite na stvar.

Mi žene imamo dobro poznat običaj da vodimo priču okolo naokolo, dok ne pređemo na suštinu. Većina muškaraca je jednostavna, i želi direktno da čuje ono što je zaista bitno. Dok čekaju da vi dođete do srži problema, vrlo je verovatno da će se u nekom momentu isključiti, jer im ne držite pažnju. Naučite da pređete odmah na ključnu stvar, te ukoliko je još diskusije potrebno kako bi se ona razradila, bar ćete znati da ste ostavili potreban utisak i definisali poentu. Pokušajte da gledate na razgovor kao na teze, koje ćete prvo redom izneti, a zatim kasnije pisati njihovu razradu.

4. Recite jasno šta želite.

Ukoliko želite nešto da tražite ili predložite - nemojte okolišati. Izbegavajte korišćenje fraza poput “ Mislim da...” ili “Razmišljala sam…”, jer one odišu nesigurnošću. Muškarac će u tom slučaju, šta god da ste rekli protumačiti kao da je na njemu odluka, jer je vaše izlaganje više zvučalo kao mišljenje, a ne kao konkretan zahtev ili pitanje. Takođe, pokušajte da smanjite upotrebu rečice “ali”. Ona automatski daje prostora za drugačije ishode, a samim time vaša konstatacija gubi na značaju, i deluje nestabilno.

5. Prestanite sa pričom kada iznesete suštinu.

Često sam viđala žene koje su zapravo pridobile muškarca na svoju stranu, i uspešno prenele poentu koju su želele, ali zatim bespotrebno produžavale razgovor i nastavljale diskusiju. Ovo može zakomplikovati stvari i baciti ono što je zaista bitno u drugi plan, te izneti na videlo nove opcije i probleme, usled kojih muškarac može promeniti mišljenje i zaboraviti na prvobitan dogovor. Kada ste rekli sve što ste hteli, i smatrate da ste dobili zadovoljavajuću reakciju i odgovor, smatrajte stvar rešenom. Završite sa daljom pričom i diskusijom, te prihvatite svoju malu pobedu, dok vam se nije ponovo izmakla iz dohvata ruke.