Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Kako postati tata? Zato što svaki muškarac može da bude otac

Svaki muškarac, može da napravi dete i svaki muškarac može postati otac. Međutim, retki su muškarci koji svoje dete umeju i žele da izvedu na pravi put.

Retki su oni muškarci koji znaju kako da preuzmu odgovornost za svoje dete, posvete im pažnju, vreme, vole ih bez obzira na sve i sve to kako bi svom detetu, pomogli u razvijanju, kako fizičkom, tako i mentalnom i duhovnom.

Biti otac, tj jedan od roditelja, ne znači samo materijalna briga, kupovina hrane, garderobe, plaćanje računa, kao i fizičko kažnjavanje, jer je to onaj jedini, “pravi” način da dete nešto nauči i razume.

Kako se postaje tata?

kako postati tata

Tata se ne postaje tako što napraviš dete za jednu noć, niti kada staviš svoj potpis u matičnoj knjizi rođenih. Tata se ne postaje samo zato što si preneo svoje gene i DNK, na jedno novo stvorenje.

Tata ne postaješ zato što sa tvojim novcem možeš da im kupiš hranu na stolu, obezbediš krov nad glavom ili platiš školovanje. Nisi tata, zato što tvoje dete fizički liči na tebe i zato što ima tvoju krv.

Iznad navedeno te čini ocem, ali ne i tatom.

Bezuslovna ljubav, žrtvovanje i posvećenost je ono što te čini - tatom.

Tata si kad…

Tata nije samo tu kada treba da se kupi nešto i da se odvezu deca u školu. Tata nije vozač.

Tata je uvek tu.

On je tu, kad je teško. On je taj koji će učiniti sve za svoje dete. Čak i ako se razvede i više ne žive svi zajedno, on nikada ne odustaje od svoje porodice. Tata će uvek pronaći način da bude blizu svog deteta i radiće uvek najbolje što može.

Tata je primer jednog super muškarca. On je najbolji primer kako jedan muškarac treba da postupa i tretira svoju ženu, kako funkcionišu međuljudski odnosi, kako živeti život, kako se ponašati kao odrasla osoba, ali i kako preživeti ovaj život, koji ponekad ume da bude i te kako okrutan.

Tata je neko ko svoje dete, uči o životu. O iskrenosti, integritetu, skromnosti, o poštovanju.

Svako može biti tata, ali ne može svako biti otac

Tata ne izlazi često po klubovima i ne vraća se kući kasno, pijan. On ne izbegava porodična pitanja i nesuglasice, bežeći od realnosti fokusirajući se samo na njegov posao.

Tata ne podiže ruku, ni na svoje dete, ni na svoju ženu.

Tata je najbolji model muškarca, koje njegovo dete može da ima, jer tata je superheroj i anđeo čuvar, u isto vreme.

Tata je Titan.

Zato što tata uvek podržava svoje dete i gura ga napred. Čak i kada njegovo dete završi školu, diplomira, počne da radi, dobije svoju porodicu i decu.

Uloga tate je večna i ne prestaje nikad, čak ni onda kada njegovo dete odraste i počne da živi svoj život.

Tata je neko ko će se uvek žrtvovati za svoje dete. Njegova deca su njegov prvi i najvažniji prioritet. Njegov najveći, životni posao.

Tata zna sve o svom detetu - šta voli da jede i pije, šta je to u čemu je najbolji i prema čemu ima strast, šta ga uzbuđuje i šta ga izluđuje, kako mu je u životu, šta želi da rade i čime da se bavi, kakav mu je ljubavni život, koje su njegove jače i slabije strane.

I ono što je veoma bitno je da pravi tata ne pretpostavlja da je poštovanje i ljubav koju ima od svog deteta, zasluženo samo zato što ih je napravio i doneo na svet.

On je svestan da biti tata zahteva odricanje, trud i bezuslovnu ljubav.

I zato, u ime svih sadašnjij i budućih tata Zverki - živeli!