Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Kako pomoći partneru da vam se otvori?

Verovatno i sami znate koliko je komunikacija važna u vezi. Bez obostrane otvorene komunikacije, Vaša veza neće potrajati. Kao i svi parovi, susrećete se sa različitim problemima, ali, da li se oni najčešće zasnivaju na činjenici da Vam nedostaju neophodne tehnike komunikacije da bi se o njima otvoreno razgovaralo, a Vaša veza funkcionisala? Da li Vam je teško da naterate partnera da Vam se otvori? Srećom, te metode možete naučiti. Za svaku uspešnu vezu potrebno je truda i oboje morate biti spremni da radite na problemima međusobnom, otvorenom komunikacijom. To takođe znači i razgovarati o teškim i neprijatnim stvarima, poput Vaših želja i potreba u krevetu ili nedostatku iskazivanja emocija, što može biti posebno zahtevno sa zatvorenijim partnerom. Kako pomoći partneru da Vam se otvori? Uz pomoć nekoliko korisnih tehnika komunikacije, koje možete pročitati u nastavku i iskoristiti da podstaknete svog partnera da Vam kaže šta mu ili joj leži na duši.

kako naterate partnera da vam se otvori

Kako "naterati" partnera da vam se otvori?

Nažalost, i previše veza se završava upravo zbog loše komunikacije ili nedostatka iste. Ipak, činjenica je da se to može sprečiti. Loša komunikacija u vezi može se popraviti, čak i ukoliko imate posla sa partnerom koji je zatvoren i emotivno nedostupniji. Zaista ne morate da se zaglavite u kolotečini problema koji bi se mogli rešiti, samo kada biste otvoreno porazgovarali o njima. U suprotnom, oni se samo gomilaju, a što više problema gurnete pod tepih, to ćete se više spotaknuti o njih. Bez brige – ovo ne mora da bude Vaša priča. Sledi 8 tehnika komunikacije koje će Vam otkriti kako pomoći partneru da Vam se otvori, kako biste mogli da iznete sve karte na sto i pozabavite se uzbrdicama koje Vam stoje na putu ka sreći i uspešnoj vezi.

Kako da se partner otvori? 10 tehnika komunikacije koje će vam to pomoći u tome

Ponekad, nedostatak komunikacije nije samo vaša krivica. Iskreno, potrebno je dvoje za razgovor. Ukoliko Vaš partner jednostavno odbija da se otvori, to je problem. Zato, sledi nekoliko tehnika komunikacije, pomoću kojih ćete partnera konačno naterati da Vam se otvori, kako biste iskreno razgovarali o svemu što zaslužuje Vašu pažnju.

Nikada ne osuđujte

Ukoliko u razgovor sa partnerom uđete sa optužujućim ili osuđujućim stavom, to će se brzo pretvoriti u svađu, umesto komunikaciju. Ako učinite da se Vaš partner oseća napadnutim svaki put kada želite nešto da rešite, nikada nećete stići nigde. Ljudi koji se osećaju kao da su za nešto krivi i napadnuti, odmah prelaze u defanzivni stav. To znači da nećete moći da razgovarate, jer umesto da pomognete partneru da se otvori, on ili ona će se još više zatvoriti kako bi se zaštitio/la. Ostanite mirni, priajtni i hladne glave, i vodićete mnogo bolji i otvoreniji razgovor.

Započnite razgovor o svojim osećanjima

Ukoliko zaista želite da Vam se partner otvori, započnite razgovor time kako se Vi osećate. Ovo je jedna od najvažnijih tehnika komunikacije i presudna je, jer ako odmah započnete komunikaciju ukazivanjem na greške, partner će odmah prestati da Vas sluša. Niko ne želi da čuje kritiku i sve što čini pogrešno. Međutim, ako razgovarate o tome kako ste uznemireni ili povređeni, partneru kojem je stalo do Vas, biće stalo u do vaše sreće, te ako niste, želeće da otkrije zašto.

Postavljajte pitanja

Ukoliko vidite da Vam se partner jednostavno neće otvoriti sam, moraćete da koristite pitanja kako biste ga naterali da priča otvoreno. Možete jednostavno započeti tako što ćete partnera pitati kako mu/joj je protekao dan, a zatim podpitanjima ući malo dublje. Pitajte partnera da li je zadovoljan vašom vezom. Da li je srećan. Razgovarajte o tome šta on ili ona misli o vašem seksualnom životu. Lakše je navesti partnera da Vam se otvori i da razgovara, ako ih prvo pitate nešto konkretno, nakon čega će razgovor nastaviti prirodnije da teče. Osim toga, dok partner shvati šta radite, već ćete dobiti mnoštvo informacija koje će Vam biti korisne.

Napravite od razgovora rutinu

Steknite naviku da razgovarate sa partnerom. Malo po malo, ukoliko to postane uobičajenija pojava, manje će delovati „strašno“ partneru kojem je teško da se otvori. Svakog dana sedite i porazgovarajte o svom danu. Zatim o svim pitanjima koja imate. U početku može delovati čudno, ali vremenom će Vam to preći u rutinu. Treba razgovarati i o malim stvarima, a ukoliko razgovor učinite sastavnim delom svoje veze, Vaš partner će se automatski otvoriti nakon nekog vremena.

Pazite na svoj ton

Možete voditi čak i ozbiljne razgovore, o neprijatnim stvarima, bez grubog ili povišenog tona. Ukoliko ostanete mirni i staloženi, pomoćićete partneru da Vam se otvori, jer to neće delovati preteće. Kada ste dobro raspoloženi i prijatni, velika je šansa da ćete na ovaj način dobiti iskreniji odgovor od partnera.

Budite iskreni

O čemu god razgovarali, neka stvari budu otvorene i iskrene. Nemojte lagati samo da biste nagovorili partnera da razgovara s vama i da Vam se otvori. Ukoliko Vi prvi iskreno razgovarate o tome kako se osećate i ispoljavate svoje potrebe, verujte mi na reč, partner će Vam biti zahvalniji nego da ste lagali i muljali. Osim toga, ako ste otvoreni i iskreni, partner će osećati potrebu da uradi isto i da Vam se otvori zauzvrat.

Pitajte partnera da li razume šta govorite

Ukoliko zaista želite da budete sigurni da je vaša komunikacija efikasna i da će Vam se partner otvoriti do kraja, pitajte ga/je da li razume Vašu perspektivu, ono šta pričate, zašto i odakle polazite. Verovatnije će Vam dati iskren odgovor. Mogli biste čak čuti i „ne“, ali to vam samo govori da morate biti precizniji u objašnjavanju stvari, što je još jedan način da unapredite Vašu komunikaciju u vezi i pomognete partneru da Vam se otvori.

Odaberite pravo vreme za razgovor

Ukoliko je Vaš partner zauzet, u žurbi, kasni negde ili jednostavno nije u datom momentu spreman da sedne i porazgovara o ozbiljnim stvarima, onda ni ne pokušavajte da ga naterate da Vam se otvori. Mnogo problema nastaje kada pokušate da razgovarate o osetljivim stvarima u pogrešno vreme. Prvo se uverite da je partner smiren i opušten, kako bi uopšte postojala šansa da Vam se otvori.