Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Još uvek niste spremni? 11 načina kako indirektno izjaviti ljubav

Došlo je i do tog čuvenog trenutka. Neko je skupio hrabrosti da po prvi put izgovori magične reči „Volim te.“ Ukoliko ste vi upravo ti kojima su ove reči upućene, a niste još uvek spremni da uzvratite, ne očajavajte - na pravom ste mestu. Sasvim je normalno da se mimoiđete kada je u pitanju spremnost na ovakve gestove, jer je to jedna od prvih ozbiljnijih prekretnica koja podiže vezu na viši nivo.

Kako izjaviti ljubav?

kako izjaviti ljubav

Ovo naravno ne znači da vama nije lepo ili da ne cenite njegovu/njenu iskrenost. Ove reči nose veliku težinu, te kada ih uputite nekome, veoma je bitno da to u datom trenutku zaista i osećate, inače gube na vrednosti. Svi znamo da je „hvala“ ogroman šamar osobi koja je izjavila ljubav, pogotovo prvi put, iako cenite njihove emocije. Kako biste našli adekvatan način da odreagujete, bez da povredite nečija osećanja, pripremili smo za vas različite načine na koje možete izraziti svoje emocije i izjaviti ljubav, kada niste spremni da ih uzvratite istom merom.

1. "Nisam spreman/na da to kažem, ali znam da mi značiš."

Iskrenost je jedan od najbitnijih faktora u odnosu koji je u razvoju. Ukoliko niste spremni na izjavu ljubavi, jednostavno je tako. Ne trebate da osećate obavezu da to kažete, a partner to treba da shvati i poštuje. Možda će ih na prvu loptu zaboleti, ali dokle god im date do znanja da su vam zaista bitni, i da je samo pitanje vremena, pronaćiće u sebi strpljenje. Ceniće to što ne shvatate ove reči olako, te će momenat kada budete spremni da ih uputite samim time biti još značajniji.

2. "Veoma sam zahvalna/an i srećan/na što te imam."

Kažite, mislite i ponovite ovo. Ukoliko ste istinski srećni sa partnerom, to je takođe ključan deo ljubavi, zar ne?

3. "Ovo je za mene nešto sasvim novo, i potrebno mi je vremena da to razumem."

Ovo nemojte koristiti kao izgovor, ukoliko se tako zaista i ne osećate. Emocije mogu biti zbunjujuće, nagle i pomalo strašne. Svima nam je potrebno različito vreme da ih obradimo, jer ljubav nije trka. Dajte sebi dovoljno vremena da shvatite kako se zapravo osećate, i znaćete tačno kada i da li želite da obelodanite svoju ljubav.

4. "Činiš me srećnom/srećnim i drago mi je da si uz mene."

Ovo je kombinacija nekoliko stvari. Ono što je najbitnije jeste da učinite da se partner oseća bezbedno i sigurno pored vas. Pre svega, da biste rekli nekome da ga volite potrebno je mnogo hrabrosti, te se potrudite da im date do znanja da ne mislite da su čudni ili da su uradili nešto pogrešno time što su odabrali da vam to kažu. Ukoliko je to u vama probudilo odbojnost i neprijatnost, to je drugi par rukava.

5. Pokušajte sa poljupcem.

Možda niste u stanju da odmah uzvratite istom merom, ali nekada su dela čak glasnija od rečI! S toga, pažljivo sa ovim izborom. Nemojte iskoristiti poljubac samo kako biste izbegli odgovor. To će se osetiti, i zatećićete se u poprilično neprijatnoj situaciji

6. "Mislim da se osećam isto."

Ukoliko svoj odgovor upakujete na ovaj način, na neki način ste rekli da ih i vi volite, zar ne? Pružićete sličnu dozu emocija, ali ste ipak dali do znanja da niste potpuno sigurni kako se osećate, te ostavili prostora. Ako ništa, lakše je za reći nego direktno i ubedljivo „ Volim te“.

7. "Ovo mi zaista mnogo znači."

Tako i jeste! Iznesite ovo uz iskren smešak na licu. Naravno, ne morate da se zaustavite samo na ovim rečima. Nešto poput: „ Ovo mi mnogo znači, i volela bih da uzvratim ali jednostavno nisam spreman/na“ takođe će odraditi posao. Tok reči doćiće vam prirodno, samo kažite ono što vam leži na srcu.

8. "Značiš mi."

"Veoma mi značiš, i jako mi je drago što ovo čujem." Čak i ako niste u stanju da izjavite ljubav u datom momentu, možete im bar pomoći da shvate kako se zaista osećate.

9. Zagrljaj umesto „Volim te“.

Ovo je veoma ranjiv momenat, gde vam se partner otvorio i poklonio na dlanu. Fizički kontakt mogao bi pomoći kako bi se osećao sigurno posle takvog poduhvata, pogotovo ukoliko nije dobio povratni odgovor.

10. "Zbog čega?"

Ukoliko vas je ova izjava zatekla nespremne, ili čak sumnjate da li je u potpunosti iskrena, pitajte. Pustite ih da objasne šta je to kod vas što su zavoleli i zbog čega se tako osećaju. Njihov odgovor vas možda inspiriše i podstakne da uzvratite istom merom — ili možda shvatite da niste na istim talasnim dužinama, te da ste davali pogrešan utisak.

11. Možda niste spremni da to izgovorite, ali...

Da li ste možda spremni da to napišete? Pokažete? Možda je samo konkretan čin izgovaranja tih reči ono što vas plaši, jer to nikada niste imali prilike da uradite. Uradite to na drugačiji način. Napišite im kratko pismo, poruku, ili ih izvedite na romantično veče. Reči će doći same, kada budete spremni.

Ne znam šta je tačno to što vas sprečava da izjavite partneru ljubav, možda čak ni vi sami, i to je u redu. Nemojte da budete pod pritiskom. Kada dođe pravo vreme za to, znaćete. Do tada, iskažite vašu privrženost na drugi način i nastavite da radite isto ono što ih je i navelo da vas zavole, dok i sami ne stignete do toga.