Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Kako do zdravog seksualnog života? Mala škola seksa – deo 1.

Da li ste se ikad zapitali šta znači „zdrav seksualni život“? Koliko seksa je „normalno“, a koliko nedovoljno za srećnu vezu ili brak? Ovo za neke neprijatno pitanje može spasiti vaš odnos, a evo nekoliko zanimljivosti o seksualnom životu na koje treba da obratite pažnju.

seksualni zivot


Evo nekoliko pitanja koje sve interesuju:

1. Koliko seksa je „normalno“?

Ne prepostoji određena „doza“. Kao što je pomenuto, svi smo drugačiji i svaka individua ima drugačiji seksualni apetit. Danas se više pažnje posvećuje broju, umesto kvalitetu, a trebalo bi da kvalitet seksa uvek bude važniji od kvantiteta.

Šta je potrebno da biste bili dobri u krevetu?

2. Šta je dobar seks?

Dobar seks je onaj koji zadovoljava potrebe oba partnera, pri čemu partneri uživaju u psihofizičkom dodiru. Veliki činilac dobrog seksa koji je zapostavljen jeste predigra. Predigra bi trebala da ima važniju ulogu jer nas psihički priprema za odnos, a kada su partneri mentalno povezani, seks je na neuporedivo višem nivou. Izbegavajte kobnu grešku preskakanja predigre jer je upravo to tajni sastojak kvalitetnog seksualnog života.

Zašto dobar seks počinje van spavaće sobe?

3.Manjak seksualne želje

Nije novost da nam se usled užurbanog, savremenog načina života umanji želja za seksom. Previše stresa i pritisak sa posla utiču negativno na naše misli koje više nisu u stanju da razmišljaju o vođenju ljubavi. Zato se preporučuje da posao ostavljate iza vrata spavaće sobe i da ne razgovarate o tome pred spavanje jer uznemiravate svoj nervni sistem koji posle ne može da se stavi u „seksi mode“. Dajte sebi i partneru vremena da se uživite u tela. Vaša seksualnost nije izgubljena, samo treba da je pronađete i aktivirate.

8 znakova da joj fali seks i intimnost

4. Kako da održavam našu seksualnost?

Isprobajte nove poze, začinite ljubavni život, zavolite svoje telo. Da bi vaš seksualni život bio živ, morate i vi da osetite životnu energiju. Idite na sastanke, iznenadite je odlaskom u bioskop ili na piće. Bilo šta što bi probudilo u vama onaj stari, tinejdžerski osećaj zaljubljenosti.

12 seksi stvari koje će ga oboriti sa nogu

5. Različiti apetiti

Činjenica je da smo svi različiti i da se naš seksualni apetit ne mora poklapati sa apetitom našeg partnera.

Ovo nažalost može dovesti do disharmonije u vezi. Ono što je vama previše, njemu je premalo, ili obrnuto. Iako se pojava različitih seksualnih apetita može objasniti našim različitim karakterima i potrebama, postoji i druga strana – hormoni, na koje možete da utičete. Zahvaljujući savremenoj medicini, postoje razni vitamini i dodaci ishrani koji mogu stimulisati libido, kako kod muškaraca tako i kod žena. Pre nego što posegnete za medikamentima i suplementima, probajte da poradite na mentalnom delu vašeg seksualnog života. Rešenje je „sresti se na pola puta“ i naći zlatnu sredinu koja zadovoljava oba parnera. Nikada se nemojte pretvarati da uživate, ako vam odnos ne prija. Budite iskreni prema partneru i olakšajte oboma put do harmoničnog seksualnog života.

6. Dosadni seks

Neizbežno je da seks s vremenom postane monoton pa čak i zamaran. Izgovori poput „boli me glava“ neće doneti ništa dobro, ali zato malo istraživanja o seksu hoće. „Bajat“ seksualni život se leči novim pozama, eksperimentisanjem, ali i buđenjem atraktivnosti među partnerima. Doterajte se i izvedite ga na večeru, ili je iznenadite jednom romantičnom večerom kod kuće uz sveće i cveće. Zavodite partnera, neka se zaljubljuje u vas svakog dana iznova.

Zašto je bitno voditi ljubav?