Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Kako da začinite vaš seksualni život? 6 romantičnih navika posle seksa koje treba da usvojite

Verovatno ste i ranije čuli za to koliko je predigra bitna stavka u vašem emotivnom i seksualnom životu, kao i da može zbližiti vas i vašeg partnera, i produbiti vašu intimnost, gledanjem u oči, usklađivanjem vašeg pulsa, maženjem... Ali šta kada se seksualni čin završi? Da li je tada sve gotovo?

Romantika se nastavlja i posle seksa

I predigra ima svoju suprotnost, koja se ogleda u tome šta radite tokom prvih trenutaka nakon vođenja ljubavi. Seksualni terapeuti uveliko govore o velikom značaju ovog perioda, nazivajući ga „udarnim momentom“ za ostvarivanje bliskosti sa vašim partnerom. Ono šta radite posle seksa, igra veliku ulogu u prisnosti i izbližavanju između dvoje ljudi, pogotovo jer se tada u vašim telima oslobađa hormon poznat i kao hormon ljubavi – oksitocin, kao i hormon bliskosti – vazopresin. Ukoliko ostanete povezani nakon samog seksualnog čina, umesto da svako ode svojim putem, to takođe može dovesti do povišenog osećaja emotivne intimnosti i većeg zadovoljstva u samoj vezi. Pametno korišćenje ovog vremenskog prozora čini da se partneri osećaju voljenije, bliže jedno drugom, više cenjeno i sigurnije, a naravno, postoji i šansa da vas ovo pripremi i podstakne na „drugu rundu“.

seksualni zivot

Za početak, isprobajte sledeće tehnike koje možete primeniti nakon vođenja ljubavi, kako biste ih vremenom usvojili i kao naviku, koja će bez sumnje ojačati vašu vezu, a ujedno i začiniti i osvežiti vaš seksualni život:

Istuširajte se zajedno

Brzo zajedničko tuširanje nakon seksa može biti vema opuštajuć način za dublje povezivanje, bez vršenja pritiska na fizički kontakt. Izmasirajte jedno drugo tokom ovog procesa, osvežite se i produžite romantiku na ovaj način. Dodir je odličan način da oksitocin nastavi da teče kroz vaša tela.

Pričajte o seksu

Trenuci koji slede nakon seksa odlična su prilika da razgovarate o tome šta vam se svidelo tokom proteklog odnosa. Ovde treba koristiti opušteniji, direktniji i intimniji jezik, poput: „Jako mi se svidjelo kada si me onako dodirnuo“, za razliku od klasičnog, monotonog i mehaničkog „Da li ti je bilo dobro?“ Ovo može da podstakne obostrano samopouzdanje, kao i da vam pruži ideje i smernice za sledeći put.

Mazite se

Maženje ne samo da je ugodno i da svima prija, već je i odličan način za održavanje fizičke prisnosti i povezanosti. Ostanite da ležite u krevetu neko vreme nakon seksualnog čina, dodirujte se, i razmenjujte nežnosti na način na koji vama prija. Ovo će produžiti efekat užitka, koji ne mora da se završi zajedno sa samim seksom.

Našalite se

Seks je poprilično ozbiljna stvar, a većinu parova povezuje humor. U ovom trenutku se već osećate odlično, pa zašto ne biste ugrabili priliku za smeh ukoliko se nametne? Malo laganog humora može uveliko pomoći vašem partneru da osecti da ste otvoreni i zadovoljni iskustvom, a smeh vas samo može još više oraspoložiti i pridati značaj „vatrenom obračunu“.

Održavajte kontakt očima

Koliko god veliko bilo iskušenje da se nakon napornog čina jednostavno izvalite na leđa i gledate u plafon dok pokušavate da dođete do daha, održavanje vizualnog kontakta veoma je bitno za intimu. Ovo je čak možda i najefikasniji način da se povežete nakon seksa, s obzirom da šalje poruku da ste i dalje prisutni i da niste već odlutali dalje.

Pojedite nešto u krevetu

Zgrabite parče voća, ili čokoladu. Osim što će vam ovo pomoći da se okrepite od iscrpljujuće fizičke aktivnosti, takođe može biti veoma intiman i romantičan čin. Hranite vašeg partnera kojom kockicom čokolade, ili zrnom grožđa kao vid intimnog gesta u kojem oboje možete uživati.