Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Kako da ga odbijem ako nisam zainteresovana? Naučite da kažete NE, a da ga ne povredite

Previše žena naučilo je važnost zauzimanja za sebe, upuštajući se u odnose iz pristojnosti. Kada nismo sigurni gde su naše sopstvene granice, puštamo ljude da ih prelaze i često se zateknemo u neželjenim situacijama. Pristajemo da budemo nagovoreni na seks, iako nas ta osoba ne privlači ili završimo u vezi sa osobom koja nam se zapravo ni ne dopada ili ne odgovara. Pre nego što kažete naučite da kažete „ne“ i odvojite se od neželjene muške pažnje, morate dobro poznavati sebe i znati gde se nalaze vaše lične granice.

kako reci ne

Sa čime se slažem, a sa čime ne?

Ukoliko nemate jasno definisane svoje granice, muškarci će vas pokušati testirati. Oni osećaju kada žena nije sigurna u svoje odluke i mnogi od njih pokušaće da vide koliko daleko sa vama mogu da idu. To ne znači da su muškarci loši ili da vas pokušavaju iskoristiti, ali im se dopada čitava igra, te ako ostavite vrata otvorena, oni će na njih i ući. Zbog ovoga je veoma bitno da ne šaljete pogrešne ili pomešane signale. Dobro preispitajte sebe i vaš instinkt će vam reći kada da kažete „da“, a kada „ne“, ali vi ste ti koji morate da jasno pružite muškarcu ove informacije.

Zašto je toliko teško reći „ne“?

Ženama je potreba da se dopadaju nekome urezana u DNK, poput mehanizma za preživljavanje. Ženama je izuzetno bitno da osete da se dopadaju muškarcima, kako bi dobile potvrdu da su privlačne, pametne, poželjne, kako bi bile sigurne u sebe, svoju ženstvenost i svoje samopouzdanje, što govori o tome da će jednom biti u stanju da se dopadnu nekome dovoljno, kako bi sa njima zasnovao porodicu. Zato je naša potreba da ugodimo drugima toliko snažna, i često nam otežava kada dođe vreme da nekoga odbijemo, jer to znači da se toj osobi više verovatno nećemo dopadati, niti biti interesantni.

Naučite da kažete „ne“ i da stojite iza njega.

Iako ovaj poduhvat nije ni malo lak, postoje stvari koje vam mogu pomoći. Ako shvatite šta vaše „ne“ čini za vas i druge muškarce, uspećete da se osećate mnogo lagodnije kada budete postavljale i primenjivale svoje granice. Muškarci su lovci. Vole jurnjavu, uživaju u izazovima. Ako vas muškarac želi, rado će proći kroz nekoliko prepreka da biste ga dobili. Jer kad konačno to učini, to će se osećati kao veliko dostignuće, a njegova muškost i samopouzdanje biće ojačani i osećaće se kao heroj. Stoga, veoma je bitno da ne pristajete na sve odmah i na prvu loptu, ali isto tako bitno je da povučete jasnu paralelu. Velika je razlika kada samo privremeno glumite teško osvojivu tvrđavu, ali potpuno je druga priča kada vam se neko zaista ne dopada i ne želite ništa sa njima. Morate jasno i odlučno iskazati svoja interesovanja, kako muškarci ne bi vaše „ne“ protumačili kao deo osvajanja.

Vaša sposobnost da kažete „ne“ čini vaše „da“ mnogo snažnijim.

Kada se nađete pred izazovom, i ne znate kako da saopštite muškarcu da niste zainteresovani, uporedite šta vam je važnije: da ne razočarate muškarce do kojih vam nije stalo, ili da učinite da se muškarac do koga vam je stalo oseća srećno? Ukoliko se podsetite ovoga, skupićete dovoljno hrabrosti da kažete „ne“. Postoji još jedna velika greška koju mnoge žene rade kada odluče da postanu direktne. Vidite, nije važno samo reći „ne“, već je važno i na koji način ga saopštavate. Žene su empatične, i brinu o tuđim osećanjima. Odbijati nekoga ne znači da trebate da zaboravite na ove kvalitete, već upravo suprotno! Lepota žene je u njenoj sposobnosti da kaže „ne“ na lep, empatičan način. Niko ne voli biti odbačen i ovde se ne radi o omalovažavanju čoveka. Na kraju krajeva, šta postižete tako što ćete mu srušiti ego? Radi se o tome da vi samo navodite svoju granicu, i to je sve. Ne morate biti hladni ili uobraženi kako biste to učinili. Upravo zbog ovoga žene se često pribojavaju da kažu ne, jer se boje da će delovati bezobrazno i povrediti osobu koju odbijaju. Sada, znate da to nije jedini način.

Nekoliko primera kako reći “ne” i odbiti muškarca, ukoliko niste zainteresovani:

Muškarac vas je pozvao na večeru

“Veoma sam polaskana pozivom, i divim se tvojoj hrabrosti. Nažalost, moraću odbiti jer trenutno nisam zainteresovana za vezu/ jer se trenutno viđam sa nekim drugim.”

Muškarac insistira da vodite ljubav

“Hvala na želji, laska mi, ali trenutno to je za mene previše, za ovako kratko vreme. Ako želiš, uvek možemo otići da popijemo piće.”

Muškarac vas previše asertivno i napadno kontaktira, i neprijatno vam je

“Počastvovana sam tvojim interesovanjem i pažnjom, ali je to za moj ukus ipak previše. Cenila bih kada bi mi pružio malo prostora.”

Jednostavna formula koju možete primenjivati:

Zahvalite mu se za njegov predlog + odbijte predlog + objasnite svoje razloge zbog kojih odbijate + recite 'da' nečemu drugom (ukoliko želite).