Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Kako biti džentlmen u modernom dobu i osvojiti damu iz snova?

Udvaranje i svet upoznavanja, uključujući i online upoznavanje, danas izgleda veoma drugačije od onoga kakav je bio nekada. Vrtimo profile i lajkujemo slike palcem, umesto razmene ljubavnih pisama. Nalazimo se i upoznajemo u barovima i kafićima, umesto da muškarac dođe po ženu kući, da je izvede. Na sastanke se ide finansijski pripremljeno, umesto da se podrazumeva da će muškarac platiti račun. Dok se pojam izlaženja i udvaranja mora menjati i evoluirati zajedno sa vremenom, postoje određene tradicije, posebno one vezane za romantiku i poštovanje, koje nikad ne izlaze iz mode.

kako biti dzentlmen

Džentlmen nikada ne izlazi iz mode

Istina je da su osnovni koncepti udvaranja jednog gospodina, džentlmena isti danas, kao i što su bili i u vreme šešira, odela i renesansnih haljina. Kažu da je kavaljerstvo mrtvo, kao i „vitezi na belom konju“. Ipak, to ne znači da oni ne mogu ponovo da ožive. Sledećih nekoliko saveta pomoćiće vam u nameri da budete džentlmen u današnjem, modernom dobu i da bez muke osvojite damu po svom ukusu!

Budite dosledni

Nikada nemojte podcenjivati snagu doslednosti. Ukoliko kažete da ćete je zvati u ponedeljak uveče, nazovite je u ponedeljak uveče. Ako ste navikli da joj svako jutro pošaljete poruku, osim usled hitnih slučajeva ili povremenih prekida, nastavite da je svakodnevno šaljete. Ukoliko niste u mogućnosti, obavestite vašu izabranicu o tome, i kažite joj kada ćete je kontaktirati. Nikada nemojte dopustiti da se dama pita šta se dešava i šta nije u redu. Isto važi i za tačnost. Ukoliko se dogovorite da se nađete u restoranu u određeno vreme, nemojte kasniti. Budite tamo na vreme, ako ne i ranije, kako bi je spremni, kavaljerski dočekali. Doslednost pomaže u izgradnji poverenja u vezi, i govori o tome koliko poštujete i cenite osobu, kao i njeno vreme.

Posvetite joj potpunu pažnju

Ovo, pre svega, podrazumeva da isključite ili sklonite telefona kada ste na zajedničkom sastanku. Ne proveravajte vaše poruke, e-mail, niti nove objave na društvenim mrežama. Sva vaša pažnja treba biti usmerena na nju, što podrazumeva i konstantan kontakt očima, bez pogleda koji zaluta prema konobarici, osvrtanja na konobare ili u pod tokom trenutaka neprijatne tišine. Naravno, ovo ne znači da ne smete ni na sekund trepnuti ili skloniti pogled, ali održavanje vizuelnog kontakta odaće utisak da je pažljivo slušate, i najsigurniji je način za stvaranje dublje konekcije i intimnosti.

Ne svodite sve na seks

Iako je seks, naravno, veoma bitan i zabavan deo zabavljanja i ljubavnih odnosa, pravi džentlmen ne ulazi u vezu tako što stavlja seks na prvo mesto. Džentlmen ne forsira ovu tematiku na prvim sastancima, i ne daje ženi koju pokušava da osvoji samo komplimente na račun fizičkog izgleda i toga da je „seksi“. Nemojte svaki razgovor ispuniti seksualnom tenzijom, kao i što nema potrebe da svako slanje poruka ima seksualnu konotaciju. Prvo je upoznajte kao osobu, i dajte joj do znanja da vam se dopada na dubljem nivou, pre nego što usmerite vašu vezu u ovom pravcu.

Budite strpljivi

Pravi džentlmen zna da odmeri i prati prirodan tok svoje veze i razvoj odnosa sa svojom izabranicom. U stanju je da se prilagođava njenim potrebama i da razume njen govor tela kako bi se ona u svakom trenutku osećala ugodno i prijatno. Ne žurite sa organskim ritmom veze, uključujući seks i ozvaničavanje odnosa. To znači znati prepoznate kada je pravo vreme da se nagnete i pokušate da ukradete poljubac, a kada treba staviti tačku na veče i predložiti povratak kući. Pravi gospodin ne požuruje upoznavanje sa ženom.

Dama na prvom mestu

Iako princip „dama uvek ima prednost“ možda zvuči previše tradicionalno za svet modernih sastanaka 21. veka, ovo je podcenjeni oblik romantike koji je danas, nažalost, često zapostavljen. Ovo znači da uvek otvoritite ženi vrata, te joj dozvolite da izađe ili uđe u automobil, stan, restoran ili bilo koju drugu lokaciju - prva. Kada tražite mesto u restoranu, dozvolite joj da ga ona izabere. Zamolite je da vam dopusti da se pobrinete oko njenog kaputa, a prilikom naručivanja, prepustite njoj odluku. Pitate se kada vi trebate da vodite? Kada ste na mestima gde je velika gužva, poput koncerata ili noćnog kluba, prokrčite joj put, ležerno je uzimajući za ruku i vodeći kroz masu ljudi. Ovakav gest možda i ne deluje kao velika stvar, ali definitivno vam pomaže da ostavite odličan utisak lepo vaspitanog i ozbiljnog džentlmena.