Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Šta je zapravo intimnost i šta ona podrazumeva?

Šta je prvo što vam padne na pamet kada čujete reči „intimnost“ ili „intima“? Razmislite. Sigurno ste automatski pomislili na fizičku blizinu i bliskost, zar ne? Na seksualni odnos, senzualni dodir, znojave zagrljaje, plitko disanje, uzdahe, toplinu, zadovoljstvo, seksualno uzbudljive pokrete, požudu, želju, seksualni nagon. Nešto smo sigurno pogodili, zar ne? Ne, nismo vidovnjaci i ne čitamo vam misli, već niste ni prvi, a ni poslednji koji na ovaj način razmišljate. Intimnost je pojam koji većina ljudi često meša sa seksom. Iz nekog razloga, u našim mislima, biti intiman sa nekim podseća nas na to da smo sa nekim fizički bliski. Ali, upravo tu leži problem u poznavanju i razumevanju intimnosti. Možete biti seksualni sa drugom osobom, možete biti fizički bliski sa drugom osobom, a da uprkos tome - niste intimni. Onda, šta je zapravo intimnost i šta ona podrazumeva?

intimnost

Šta je zapravo intimnost?

Suprotno popularnom i rasporostranjenom mišljenju koje nam je usađeno, prava i istinska intimnost zapravo ne mora uopšte nužno da ima veze sa dodirom tela. Ne mora da ima veze sa ljubljenjem, seksom, držanjem za ruke, zagrljajem ili maženjem. Sve ove stvari možete imati sa bilo kojom drugom osobom, ali nikada nećete osetiti istinsku prisnost, bliskost i intimu, sve dok ne otvorite svoje srce u potpunosti i ne pustite je unutra. Jer, intimnost je zapravo više od čula dodira. Intimnost se ne radi o tome kome dozvolite da dodirne vaše telo, već kome dozvolite da vam dodirne dušu. Kako bismo malo detaljnije objasnili na šta tačno mislimo i razbili čuveni mit da intimnost mora da obuhvata fizički dodir ili neku vrstu seksualne aktivnosti, popričaćemo o tome šta intimnost podrazumeva i obuhvata.

Šta intimnost podrazumeva?

Intimnost, kao što smo prethodno pomenuli, ne podrazumeva samo fizički dodir. Fizički kontakt koji aktivira čulo dodira može da postoji i bez intimnosti upletene u isti. Šta zapravo intimnost podrazumeva?

Intimnost podrazumeva više od fizičkog dodira

Ona podrazmeva duboko poznavanje i razumevanje drugog ljudskog bića, kao i osećanje da je ono na vrlo dubokom nivou upoznato sa vama, te da ste i vi u potpunosti shvaćeni od strane njega. Intimnost je umetnost povezivanja i konekcije sa drugom osobom na toliko dubokom nivou da se osećate kao da imate moć da vidite kroz njih, i imate pogled pravo na njihovu dušu. Intimnost podrazumeva slobađanje svih laži, svog prostora, svih strahova i svih inhibicija. Biti intiman sa nekime znači skinuti apsolutno sve sa sebe (a pod time ne mislimo na odeću) i potpuno se izložiti nekome. Da biste bili zaista initmni, morate biti emotivno goli, ranjivi, i uplašeni. Da, dobro ste čuli. Da biste osetili i iskusili istinsku intimnost i slobodu koja dolazi sa njom, morate se u potpunosti prepustiti i predati.

Intimnost podrazumeva istinu i slobodu

Kada je u pitanju ono šta je zaista intimnost i šta ona podrazumeva, reč je o tome da imate hrabrosti da nekome date do znanja da je ta osoba vaš čitav svet. Radi se o ogromnoj hrabrosti koja je potrebna da biste istinski i bezuslovno voleli drugo ljudsko biće, iz dubine vašeg srca i duše. Intimnost podrazumeva da nekome pokažete sve svoje boje i nijanse boja. Intimnost znači da znate da ste sasvim sigurni i bezbedni u zagrljaju te osobe. Intimnost podrazumeva slobodu. Intimnost je slobodno biti ono što jeste. Intimnost je slobodno raditi sve ono što osećate, bez straha od osude ili straha da budete neshvaćeni ili pogrešno shvaćeni. Kada pronađete osobu sa kojom ćete biti u stanju upravo ovako da se osećate, sa kojom mogu da padnu sve maske koje godinama i pred drugim ljudima nosite, znaćete da ste zaista intimni i šta je zapravo intimnost. Nećete morati da čitate o tome – jednostavno ćete je osetiti.

Kako pronaću pravu intimnost i biti intiman sa nekom osobom?

Upravo zbog svega što smo naveli da intimnost podrazumeva, ona je izuzetno retka. U nekim manjim i nepotpunim oblicima se prepliće kroz naše živote, ali ona prava intimnost ne nalazi se na svakom ćošku i nije je moguće ostvariti sa svakime. Intimnost se ne događa nakon prijatnog, lepršavog razgovora tokom prvog sastanka. Ona se ne događa tokom prvih, najslađih i najzaljubljenijih meseci veze. U nekim slučajevima, intimnost se ne pojavljuje čak ni nakon godina i godina zajedničkog rada i truda na vezi. I to je upravo ono što intimnost čini i pomalo zastrašujućom.

Svi je želimo, ali samo neki je ostvare. Jer neki, nisu toliko hrabri kao drugi. To je i zato što je za razvoj intimnosti potrebno mnogo više od samog vremena. Potrebna je čista, iskrena, detinjasta ljubav, bezuslovna podrška, posvećenost, odanost i poverenje. Morate biti spremni da prihvatite mane jednih drugih u potpunosti, volite jedni druge baš onakvima kakvi jeste, oprostite jedni drugima za svaku učinjenu grešku i učinite da uvek nastavite dalje, zajedno, bez obzira na sve. Morate biti voljni da naučite lekcije sa kojima vas život suočava i da to iskoristite da ojačate svoju vezu i stvorite intimnost. Morate biti spremni da upoznate drugu osobu tako što ćete umeti da se zagledate u njenu dušu. Morate biti voljni da je prihvatite i zagrlite oberučke, takvu kakva jeste. Morate biti voljni da shvatite da još uvek možete biti istinski bliski i intimni, čak i ako niste isti. Morate biti spremni da spustite svoj gard i sve zidove koje ste izgradili oko sebe da se zaštitite. Morate biti voljni da budete slobodni. Morate to pre svega želeti. Da li ste voljni? Da li to dovoljno želite? Da li ste spremni da otvorite i ogolite dušu i pustite drugu osobu unutra? Da li ste spremni da budete viđeni u potpunosti i upoznati kao osoba koja stvarno jeste? Ukoliko jeste, otkrili ste put do intimnosti. Ukoliko niste, sada znate koji put vas vodi ka njoj. Sada znate šta je zapravo intimnost i šta ona podrazumeva. Stoga, sada znate i kako da je istinski iskusite.