Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

​Šta da učinite sa emotivno nedostupnim muškarcem? Zaljubljujete se u njega, a on je led?

Svi smo nekada emotivno nedostupni iz različitih razloga: zbog lošeg raskida, nepreboljenih partnera, velikih promena na drugim planovima u životu (porodica, karijera, selidbe...), problemi u porodici i sl. Ovo je apsolutno normalna pojava, i zato ako sretnete jednog takvog „dasu“ koji jednostavno ne odgovara na vaš ljubavni zov, nemojte padati u depresiju i nađite razumevanja.

emotivno nedostupni muskarci

1. To što je emotivno nedostupan ne znači da je generalno nezainteresovan za sve u životu, već da trenutno nije ozbiljan po pitanju zaljubljivanja

Ovakvi muškarci i dalje osećaju potrebu da budu primećeni kao atraktivni, da dobijaju pažnju, komplimente od lepšeg pola, da flertuju i ni u kom slučaju ne znači da su izgubili interesovanje za seks (kako neočekivano!) Emotivno nedostupni ljudi ne žele da se previše vezuju, ne žele obavezu i nešto što zahteva dublju emotivnu povezanost. Kada je muškarac atraktivan, obrazovan, zaposlen, ima ukusa u oblačenju, i sve „naj naj“ žene često pogrešno misle da je on „na tržištu“ tj. da on traži nekoga za emotivnu vezu, što je greška. Zašto mora biti u vezi, ako mu je dobro ovako? Ostavite predrasude i pretpostavke po strani ovaj put.

6 grešaka koje vode do raskida

2. Ako ste svesni da je on jedan od njih, nemojte pokušavati da dešifrujete pozitivne poruke, već verujte u negativne (koliko god ovo teško bilo)

Možda vas nije predstavio kao svoju devojku, ili se ne javlja po nedelju dana nakon sastanka, ili je jednostavno i otvoreno rekao da nije za ozbiljnu vezu. Ovi „znaci“ su i previše očigledni, i nemojte se zavaravati da ćete možda, ipak, nekako probuditi njegovu emotivnost i naterati ga da vas poželi kao partnerku na duže staze. S druge strane, nemojte misliti da ako utvrdite razlog emotivne nedostupnosti možete probiti barijeru. To jedino osoba koja je nedostupna može da uradi kad poželi i kad bude spremna. Ako vam je otvoreno rekao da od toga neće ništa biti, pustite ga. Poslednje što želite je da primoravate osobu da bude s vama i kasnije vam to ceo život prebacuje.

3. To što je emotivno nedostupan ne znači da je loša osoba

Kada muškarac koji je emotivno nedostupan pokazuje svoj interes prema vama (ali isto tako naglašava da nije spreman na ozbiljne odnose) a nežniji pol to prihvata i nastavlja dalje (iako zna da će jedna strana – lepši pol – izaći povređena iz odnosa), muškarac to shvata kao zeleno svetlo da se i dalje tako ponaša. Brinuće o vama kada ste bolesni, pitati kako ste, oduševiće sve vaše prijatelje i poznanike koje sretnete, slaće vam poruke za laku noć. Ukratko, trude se da budu dobri i da vam ugode, da se osećate poželjno i dobro ali on zaista nema nameru da se posveti toj vezi ozbiljno i na duge staze. Zašto se onda tako ponaša? Jer je ponosan na to što može da vas usreći i što uživate u njegovom društvu. Ali ako osećate da se on ne ponaša kao vaš partner, već prijatelj, zapitajte se da li gubite vreme pre nego što se previše vežete.

5 znakova da nista sa pravim muškarcem

4. Tvrdite da ste jaka žena, a ne ponašate se tako

Muškarci imaju „skalu“ prema kojoj određuju koliko im je žena u životu bitna i veliki deo te skale je direktno povezan sa tim koliko žena ceni samu sebe. Muškarcima je potreban izazov u životu, neko ko će ih iznova fascinirati i izazivati da pomeraju svoje granice i budu bolji. Ako ne želite da odustanete od emotivno nedostupnog muškarca (budite realne i ne ignorišite očigledne znakove da je veza osuđena na propast), morate biti jaka žena, sa stavom, čeličnom odlučnošću i vizijom u životu i na taj način ga inspirisati i naterati ga da razmisli da li je, ipak, spreman za novu vezu. Budite oštre i nemojte ga tretirati kao dete, već kao odraslu osobu prema kojoj ćete biti kritični i otvoreni.

13 stvari koje rade muškarci u ozbiljnim vezama