Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Da li ste kompatibilni? Odgovori na 3 ključna pitanja vam to otkrivaju

Šta je zapravo ono što nam otkriva da li smo pronašli pravu osobu za sebe? Često posežemo za odgovorom na ovo pitanje koje neretko postavljamo, svesni da, kada su u pitanju ljubavni odnosi, ne možemo u potpunosti verovati svome srcu da napravi pravi izbor, s obzirom da nas emocije navode da gledamo svet, pa i partnera, kroz ružičaste naočare, omamljeni ludim osećajem zaljubljenosti.

da li smo kompatibilni

Kako znati da li ste kompatibilni?

Takođe, ne možemo u potpunosti ni da se oslonimo na racionalizaciju i mozak kako bismo otkrili da li smo zaista jedno za drugo jer, složićete se, to ne bi bilo baš romantično, i priča bi izgubila svoju prvobitnu čar. Ne brinite, imamo pravi recept za vas! Ukoliko se pitate da li ste istinski kompatibilni sa svojim partnerom, te da li vas dvoje kao par imate potencijal da gradite zajedničku budućnost, postavite sebi sledeća 3 pitanja, te otkrijte šta vam vaša intuicija i odgovori poručuju.

Da li se osećate prijatno i ispunjeno, čak i kada ćutite?

Verovatno ste prvi susret sa takozvanom „prijatnom tišinom“ imali sa prijateljima još u ranijoj mladosti. Možda ste se družili satima, a veliki deo njih provodili u prijatnoj tišini, ne obraćajući pažnju jedno na drugo, gledajući filmove, čitajući knjigu, ili radeći domaće zadatke. Ono što je bilo čarobno kod ovoga jeste to da vam ni malo nije bilo neprijatno, već ste se osećali potpuno prijatno i opušteno, relaksirajući se u njihovoj blizini, bez i jedne reči. Upravo je ovakav odnos potrebno da razvijete sa vašim partnerom, jer to znači da se osećate dovoljno opušteno, sigurno i prijatno u njihovom prisustvu., te da je vaša povezanost na dubljem nivou. Kvalitetan i zdrav odnos je maraton, a ne sprint, što znači da treba da idete polako. Ukoliko konstantno imate potrebu da impresionirate partnera, da komunicirate ili zahtevate da vam partner u svakom momentu posvećuje pažnju, teško da će se stvari odvijati u pravom smeru.

Da li na isti način pojmite “zabavu”?

Ovo pitanje na prvi pogled možda zvuči banalno, skoro poput tinejdžersih problema, ali je odgovor na njega zapravo mnogo važniji nego što mislite. Naravno, ovo ne podrazumeva da morate deliti potpuno iste interese sa vašim partnerom kako bi se moglo reći da ste „kompatibilni“, s obzirom da najuspešnije veze čine dvoje ljudi koji do određene mere vode svoje „odvojene“ živote, ali odluče da naprave novi – zajedno. Prilagođavanje i zajednički jezik su naravno, ključni u ovom pogledu, ali poenta se krije u tome da ipak, u osnovi, morate živeti makar u istoj sferi, kada su u pitanju lični interesi. Ukoliko ste avanturista koji voli žestoke i česte aktivnosti i adrenalin, poput skakanja iz padobrana, a idealan pojam zabave i kvalitetno utrošenog vremena vašeg partnera ili partnerke je mirna večera ili veče uz filmove i kokice, neizbežno je da ćete doći do momenta kada ćete oboje biti umorni od konstantnih toksičnih kompromisa, te postati nezadovoljni i neispunjeni, jer ni jedna strana nije u mogućnosti da dobije i radi ono što želi, u čemu uživa i šta joj prija.

Da li sanjate o istoj budućnosti?

Ni ovo, takođe, nemojte shvatiti doslovno. Nije potrebno da se vidite u potpuno identičnoj kući, da želite dnevnu sobu iste boje ili da smatrate problemom ukoliko on želi mačku, a vi psa. Zapitajte se da li ste složni kada su u pitanju fundamentalne stvari koje sačinjavaju život, kao i da li se njegovo/njeno viđenje „srećnog i ispunjenog“ života podudara sa vašim? Da li želi decu? Da li želi brak, pre svega? Da li ima želju da živi i ostane u vašem rodnom gradu ili se vidi negde drugde? Da li ste vi spremni na ovakve stvari? Koliko god jednostavno ova pitanja delovala, kako biste ostvarili uspešan odnos i skladno funkcionisali, potrebno je više od same ljubavi koju gajite jedno prema drugome. Šta više, ona nikada nije sama po sebi dovoljna kako bi se dostigla potpuna sreća, već je samo njen pokretač. Nije dovoljno da samo bezuslovno volite nekoga. Moraju vam sam se takođe sviđati i sve njihove mane, sklonosti, želje i planovi, kako biste bili sigurni da ste dovoljno skladni i da biste svojom voljom mogli ispratiti sve što vaš partner želi da radi, kao i njihovu viziju o tome kako žele da provedu svoj život, jer je on ujedno i vaš.