Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Da li ga pozvati prva na sastanak? 3 saveta kako da budete smelije

Večita dilema da li se javiti prvi/prva može biti pogubna za vaš ljubavni život na duge staze jer će možda prilika vašeg života da vam promakne, a sve iz straha da ne budete odbijeni. Zabrinjavajuće je mali procenat žena koje imaju hrabrosti da prve pozovu momke na sastanak. Taj procenat je oko 6% i definitivno je znak da devojke treba da preuzmu stvar u svoje ruke jer čak 1 od 4 muškarca tvrde da očekuju da budu pozvani, umesto da oni pozovu na prvi sastanak.

pozvati prva na sastanak


Evo nekoliko zabluda zbog kojih dame ne pozivaju prve

1. Iniciranje sastanka se smatra agresivnim i previše muževnim „potezom”

Možda su nas majke učile (a i Holivud) da su uvek momci ti koji prvi pozovu devojku na sastanak, te da je neprimereno da devojka načini prvi korak, istina je da se „sastančenje” i pojam ljubavnih veza promenio. Istina je da ne treba biti previše napadna, ali osmeh i flert mogu navesti muškarca da shvati vaš poziv da vam se pridruži npr. u kafiću ili klubu. S druge strane, indirektne poruke poput „Čula sam da se otvorio novi restoran...” su dovoljno jasne da on sam predloži da isprobate novo mesto, a opet dovoljno diskretne i damske da vas ne prezentuju u lošem svetlu.

5 ideja za sastanak iz snova sa Zverkom koje će ga oduševiti

2. Ako ga pozovem na sastanak, znaće da mi se dopada i da sam „laka”

Ukoliko pozovete muškarca na sastanak, on će pre pomisliti kako je lepo što mu poveravate svoja osećanja i ne pravite se „lude”, nego što će pomisliti da ste lak plen. Uostalom, muškarac koji to pomisli nema šta da traži u vašem društvu, zato se nemojte nervirati ako vam se ne javi ili vas odbije. Pravi džentlmen će ceniti to što je dama pokazala svoju „ranjivost” i neće se poneti klinački, već će joj posvetiti svoje vreme. Zabluda je da ako vi prve pozovete na sastanak, muškarac automatski stiče vlast nad vama i potencijalnom vezom. Ne. Vi ste i dalje ta koja kontroliše svoj život, odluke i veze, tako da nemojte dozvoliti da vas strah parališe ako želite da bolje upoznate dotičnu osobu.

Kako izaći na kraj sa muškarcima koji žele da saznaju sve pre prvog sastanka?

Ono što je bitno jeste da se psihički pripremite na mogućnost da budete odbijeni. Kao sve stvari u životu, i taj poziv nosi rizik – rizik da budete odbijeni. Prihvatite tu mogućnost kao realnu, jer postoji bezbroj razloga zbog kojih muškarac može reći „ne”, a da pritom vi niste ni jedan od tih razloga. Možda nije spreman za novu vezu, možda ne želi da se viđa sa vama jer je u problemima, ili pod stresom od posla, ili jednostavno smatra da niste kompatibilni. Bilo kako bilo, nemojte pomisliti da nešto „ne valja” sa vama jer to nije istina. Istina je da smo svi drugačiji i da će prava osoba naići, ali morate imati strpljenja.

3. Ako sam JA ta koja prva poziva, znači da mu se ne dopadam

99% žena koje ne pozivaju na sastanak prve će reći „Da sam mu se dopala, zvao bi me prvi”. Drage dame, ovo je najveća zabluda na svetu. Velike su šanse da je odlepio za vama ali se jednostavno možda plaši da vas pozove jer misli da ćete ga odbiti, da ste van njegove lige ili da ga smatrate neprivlačnim i dosadnim. S druge strane, postoji šansa i da vas gleda samo kao prijatelja. Međutim ukoliko dobro pamti detalje iz vašeg života i kasnije ih spominje u razgovorima, ili se trudi da se nalazite van većih društvenih grupa, znači da ste mu privlačni, ali da nema hrabrosti da vas pozove na sastanak. Preuzmite inicijativu i pozovite ga prva.Najgore što može da se dogodi je – da kaže ne, a ako se to desi, pa, bar ste probale i nemate zašto da se kajete! Da niste pitale, verovatno bi vas to mučilo u daljem životu, a život u stalnom „šta bi bilo, kad bi bilo” pitanju nije život, već propuštena prilika.

Online upoznavanje i zašto treba da se registrujete već danas