Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Da li i dalje volite bivšeg/bivšu i da li je vaš raskid bio greska?

Krenite dalje. Prebolite ga. Prebolite je. Ostavite prošlost iza sebe. Uvek čujete iste duhovite mantre posle raskida. Ali, zašto tako brzo skidamo zavoj, pre nego što budemo poptuno sigurni da je rana zacelila? Šta ako nikad i neće? Naučiti kako da se prebrodi težak raskid i razumom prevaziđe srce, nikada nije lak poduhvat i to je jedna od onih situacija koje je lakše reći nego učiniti. Za raskid koristimo reč koja opisuje kako se naš najvažniji i najvitalniji organ slama i razbija na parčiće, a ipak nekako i dalje ne deluje dovoljno adekvatno da opiše ono kroz šta prolazite. Vaši prijatelji vam žele dobro. Podsticanje vas da odaberete novi ljubavni interes i započnete sledeće poglavlje svog ljubavnog života može biti izuzetno moćan motivator. Ali šta ako greše, dok se vi pitanje "Da li i dalje volim svog/svoju bivšeg/bivšu? Da li je naš raskid bio greška?"

da li je i dalje volim biseg bivsu raskid bio greska

Da li je raskid bio greška?

Pretpostavimo da bolan jauk slomljene komore vašeg srca pokušava da vam kaže nešto. Pretpostavimo da ste slomljeni i tužni sa razlogom. Pretpostavimo da je raskid bio greška, a vaše srce zapravo samo pokušava da je ispravi. U tom slučaju je „kretanje dalje“ više nalik samo-sabotaži. Vaša pozitivna, potvrđujuća životna odlučnost samo još više produbljuje jaz između vas i prave ljubavi. Kažu da srce ne bira. Da želi ono što želi. Dugujete sebi da ne napredujete dalje slepo, bez da ste potpuno sigurni da ne ostavljate pravu ljubav iza sebe. To dugujete svom srcu da biste bili mirni. Kako biste umeli ovo da razgraničite, što znamo da ume biti komplikovano, konfuzno i teško, sledi pet znakova da je vaš raskid bio greška, da možda sa razlogom i dalje volite svog bivšeg/bivšu i da biste možda želeli da pokušate ponovo, samo nemate snage to sebi da priznate.

Nedostaje vam ono što ste činili za svog bivšeg partnera, a ne obrnuto

Kako možemo sa sigurnošću znati da zaista iskreno volimo osobu? Kada želja za njihovom srećom preovladava i zaseni našu. Uobičajeno je vraćati u život nostalgične osećaje o svim "dobrim vremenima" koje ste proveli sa svojim bivšim ili bivšom u vezi. Ipak, vrlo je neobično kada vam nedostaje puka radost usrećivanja druge osobe. Ukoliko se uhvatite da sanjate o sitnicama koje su znale da nasmeju vašeg bivšeg partnera ili partnerku, vreme je da preispitate stvari i počnete da postavljate sebi neka teška pitanja koja će izneti pravu istinu na videlo.

Nedostaju vam i loše stvari

Kada nekoga volite, vaše zajedničke borbe i poteškoće samo vas očine još jačima. Stara dobra poslovica „Nema ‘leba bez motike” ne odnosi se samo na rad i trud u životu i karijeri, već i na odnose. Čežnja za trenucima tokom kojih ste se borili, mirili se, borili se još malo i otišli u krevet ljuti, samo da biste se probudili shvatajući koliko je stvar bila minorna i beznačajna naspram onoga što imate – ozbiljan je znak da je vaš raskid možda bio greška. Da li ste prenaglili i požurili sa ovom odlukom? Ukoliko se na teške trenutke u vašoj vezi rado osvrćete, to znači da su vas oni na kraju pozitivno oblikovali. Osim toga, koliko često možete da naiđete nekoga ko vas čini srećnima, čak i u sukobu?

Imate osećaj da bi svaki trenutak bio još bolji, da je bivši/bivša deo njega

Do raskida veze dolazi kada su ljudi odlučili da ta osoba više ne doprinosi ničim pozitivnim njihovom životu. U stvari, sasvim je suprotno. Mučni osećaj odsustva vašeg bivšeg ili bivše, koji osećate bukvalno i na fizičkom nivou, znak je iz vašeg srca da je vaša glava pogrešno odlučila. Jedan od najznačajnih potvrdnih znakova ljubavi je kada želite da podelite svako novo iskustvo sa tom osobom, jer znate da ga ona uzdiže na još viši nivo. Sa njom ili njim, sve te stvari dobijaju smisao i boju. Bez njih, ne nose isti značaj i postaju sive. Ovo je jedan od velikih pokazatelja da je raskid bio greška i da i dalje verovatno volite bivšeg/bivšu.

Pokušavate da napravite svog bivšeg/bivšu ljubomornim/ljubomornom.

Da, kažu da je najbolja osveta bivšem partneru biti dobro i krenuti dalje, ali ja ću se, u ovom slučaju složiti sa čuvenim tragi-ljubavnim piscem Šekspirom, kada je napisao, "Mislim da previše protestuješ." Ovaj čovek je znao stvar ili dve o ljubavi, što možete i sami zaključiti. Nastaviti dalje je jedno, ali ukoliko ste i dalje okupirani tom mišlju i želite se uverite da po savku cenu vaš bivši partner uvidi kakvu je priliku propustio, to je zato što vam je, na nekom dubljem, možda nesvesnijem nivou i dalje stalo do onoga šta misli o vama. Dokle god vam je stalo do toga šta vaš bivši ili bivša misli o vama, znači da u vama i dalje postoje nerešene emocije prema njemu ili njoj. Razmislite još jednom.

Ne možete da prestanete da upoređujete druge sa njim/njom.

Duboko u sebi, vaše srce i dalje zna da je u njemu ili njoj bilo nešto zaista posebno. Obično će posle raskida takva osećanja trajati kratko i vrlo brzo postati nevažna. Ukoliko to nije bilo tako, duboko ćete izdahnuti u olakšanju i shvatiti da vam je zapravo mnogo bolje bez njega ili nje, kao i da lakše dišete. Svi nedostaci i mane bivšeg ili bivše postaće očigledni čim počnete da provodite vreme sa drugim ljudima koji ih nemaju, što će vam izuzetno prijati i doći kao osveženje. Ipak, ako se to nikada ne dogodi, to je znak da vaš bivši ili bivša i dalje zauzimaju posebno mesto u vašem srcu. Ukoliko svakog novog potencijalnog partnera kojeg upoznate konstantno upoređujete sa vašim bišim/bivšom, i na vaše iznenađenje oni nikada ne budu dovoljni i uvek u ovoj mrtvoj trci pobedi vaš bivši ili bivša, jasno vam je o čemu se radi. Da li je vaš raskid bio greška i i dalje volite svog bivšeg/bivšu, te ne možete da se zamislite pored bilo koga drugog?

Ukoliko je tako, niko drugi nikada vam neće biti dovoljno dobar...