Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

9 znakova da ste sa zrelom ženom u vezi, a ne devojkom

Nekada je devojkama potreban muškarac da bi postale žene zbog stabilnosti koju donosi zreo muškarac sa sobom. Neke devojke su sposobne da same prevaziđu jaz i „odrastu“, a nekada nas život natera da odrastemo „ekspresno“. Pomislite samo na teške trenutke u životu kada ste silom prilika morali da postupite odgovorno i zrelo i da izađete iz svoje zone komfora kako biste dostigli postavljeni cilj. Takvi trenuci su naprimer neke porodične tragedije, teški raskidi ili jednostavno iznenadna snažna volja za promenom.

Zrela žena je kompletna žena

Zrela osoba sagleda svet kao celovitu sliku, a ne kao segmente, što znači da je individua svesna da mora postojati harmonija između tih delova kako bi postojao lični rast i sreća u životu.
Imali smo članak koji vam je pomogao da utvrdite da li ste u vezi sa zrelim muškarcem, a ne dečakom, a sada su na red došle dame. Koji su to znaci koji odaju da li ste u vezi sa devojčicom, ili pak, sa zrelom ženom?

zrela žena

1. Zrela žena je emotivno uravnotežena

Da, svi imamo svoje emotivne oscilacije, ali ono što razlikuje devojčicu od zrele žene jeste što žena neće „dizati frku“ oko nebitnih stvari. Ona će razumeti sebe i svoje emocije, umeće da kanališe lošu energiju, umesto da je usmeri na partnera i time inicira svađu. Kada se suoči sa problematičnim situacijama, žena će se izdići i hladne glave rešiti problem jer zna da drama samo pogoršava stvari. Žena nije destruktivna već produktivna.

Šta raditi sa emotivno nedostupnim muškarcem?

2. Žena se ne plaši da kaže svoje mišljenje

Zrela žena je realistična i smatra da ne treba ulepšavati stvari jer to ne vodi nikud drugde osim u iluziju. Zrela dama ima sposobnost da iskaže svoje mišljenje na neofanzivan način u diskusiji. Za razliku od devojčice, ona se ne plaši da otvoreno kaže svoje mišljenje i da ukoliko misli da treba poraditi na vezi, iskreno kaže partneru. Zrelost je suočiti se sa problemom, a ne prikrivati ga i plašiti se izneti na videlo „prljav veš“.

Zašto su ženama privlačniji nedostupni muškarci

3. Zrela žena preuzima odgovornost za svoju vezu

Ona jeste odgovorna, ali to ne znači da se odriče svih sanjarenja. Žene su po prirodi veliki sanjari, bilo da je reč o materijalnim stvarima, kao što je par novih cipela, ili nematerijalnim stvarima, kao što je poruka određene sadržine ili poziv na piće od određene osobe. Dame se sa razlogom zovu nežniji pol, one su osetljiva bića kojima je ponekad (zar nije svima?) potreban beg od svakodnevnih dešavanja. Jedna zrela žena nikada neće uzeti svoju vezu zdravo za gotovo jer zna da nije sama u toj vezi, već da je to putovanje dve osobe i da sreća zavisi koliko od partnera, toliko i od nje same.

5 stvari koje treba da naučite iz prethodnih veza

4. Manje govori, više radi

Odgovornost je kad uradite ono što ste rekli, a zrelost je kada uradite ono što treba da se uradi, bez obzira da li ste nekome rekli ili ne. Primera radi, ako dama smatra da treba staviti osvetljenje u baštu jer će izgledati lepše, neće to previše spominjati pogotovo ako primeti da partner ne preduzima niša, već će iznenaditi partnera solarnim (npr.) lampama.

Muškarci, možda vam dame ovo ne govore, ali morate znati ovih 7 stvari

5. Zrela dama zna da nasmeje partnera

Ono što zrela žena ume jeste da oraspoloži partnera svojim pozitivizmom. Ona zrači sjajnom energijom koju svi primećuju. Ona je posebna verzija savršenstva. Ona ne radite sve što želite, ali radi sve što ona lično želi i baš zato je toliko sjajna i izvor pozitivne energije. Nju morate prihvatiti takvu kakva je jer je upravo takva perfektna i orginalna.

6. Odrasla žena se manje svađa a više prilagođava

Zrelost se ogleda u sposobnosti da se izbegne svađa oko nebitnih sitnica. Umesto svađe, njeni argumenti će biti jaki, smisleni i na mestu. Ipak, i ako dođe do konflikta, gledaće da pronađe način da izbegne konflikt i da se rasprava završi zrelom diskusijom i pronalaženjem rešenja problema.

Povezan tekst: 5 stvari koje jake žene nikada ne rade i kako da budete jedna od njih

7. Ona poštuje starije

Bilo da je reč o vašoj baki ili nepoznatoj starijoj osobi na autobuskoj stanici, ona poštuje starije osobe, bez obzira da li su joj bliski ili ne. Poštovanje starijih osoba je plemenitost jer pokazuje naše zrelo shvatanje prema životu: stariji imaju iskustva više nego mi, proživeli su više i samim tim su mudriji od nas, te zaslužuju poseban tretman.

8. Ona razume

Razume da u životu ne ide sve po planu i sposobna je da se izbori sa takvim neplaniranim situacijama i izazovima koje joj život donese. U svakoj poteškoći ona će pronaći način da osnaži svoju ljubav prema partneru, a u izuzetno teškim situacijama kada oseti da će partner biti srećniji bez nje, ona će otići jer zna da nema prava da krade nečiju sreću, ali isto tako sebe poštuje dovoljno da zna da zaslužuje ljubav i poštovanje.

9. Ne pravi iste greške dvaput

Ovo je verovatno problem velikog dela populacije, ali zreli ljudi sa iskustvom umeju da prepoznaju riskante situacije i da reaguju u skladu sa njima, imajući na umu svoje iskustvo i prethodne odluke koje su donosili u sličnim situacijama. Zrela dama neće dozvoliti muškarcu da je dvaputa nasamari i da joj naudi na bilo koji način. Ona će smoći snage da pronikne u srž problema i da ga saseče u korenu. Možda nekome zvuči surovo, ali to je zrelost: voleti partnera, ali i sebe, i sam sebi biti osoba br. 1, te ne dozvoliti da vas iko ponižava niti da vam naruši samopouzdanje. Zrelost je kada znate da je vaša lična sreća u vašim rukama, i preduzimanje akcija kako biste ostvarili tu sreću.

Da li ste zrela žena ili ste još devojčurak?

Nema ništa loše ako ste u grupi br. 2, ali ako želite stabilnu i srećnu vezu, savetujemo da poradite na ovih 9 osobina jer su to ključne osobine koje partnerka treba da poseduje ako želi da usreći svog muškarca i da obezbedi dugotrajnost veze. Niko nije savršen, ali se svako može potruditi da postane bolji svakim danom, i da utiče na druge da postanu bolje osobe zahvaljujući njima. Zrelost je voleti sebe, voleti druge i biti svestan da u životu utičemo na sve ljude iz naše okoline, hteli mi to ili ne, i da u svakoj situaciji delujemo u skladu sa ovim saznanjem, kako ne bismo nikome naškodili, a kako bismo, opet, rešili problem ako ga ima.