Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

8 razloga zašto muškarci beže kada se zaljube i šta uraditi ako beži

Pitaš se za zašto muškarci beže kada se zaljube? Jer, u jednom trenutku on je srećan zato što je u tvom društvu, zove te konstantno i ponaša se kao da je veza veoma stabilna i da će potrajati dugo. Moguće je i da je i spomenuo da se zaljubljuje u tebe ili da te čak i voli.

A onda već drugog trenutka, muškarac je hladan i povlači se - situacija koja ugrožava osnovu vaše veze. Sledeća pomisao je strah da ćete ga izgubiti i pitaš se zašto ti se iznenada čini da ćete ostaviti.

zasto muskarci beze kada se zaljube

Zašto muškarci beže kada se zaljube?

Ako se muškarac povukao ili ti je rekao da mu je potrebno “malo prostora”, znam da to može da bude bolno. Ipak, nije svaka nada izgubljena kao ni što nije uvek tvoja krivica zašto muškarac beži kada se zaljubi ili kada počne da dobija osećanja prema ženi koja mu se sviđa.

Ali, zašto muškarci beže kada se zaljube? Šta je to čega se muškarci plaše i šta možeš da uradiš po tom pitanju? Ispod možeš pronaći 8 razloga kao i rešenje.

Plaši se da izgubi slobodu

Biti sa osobom sa kojom mislite da možete da provedete ostatak života, zvuči zabavno, ali biti sa tobom u vezi, znači da muškarac može da izgubi neke prilike, za koje trenutno nije spreman da ih se odrekne.

Uglavnom, ovaj strah dolazi iz podsvesti, i jači je što veza postaje intenzivnija. Kada muškarac dobije osećaj da bi veza mogla da traje “zauvek”, on može da počne da razmišlja o svim onim stvarima kojih mora da se odrekne, ako se posveti samo tebi.

Dok god ne pokušavaš da mu uskratiš stvari u kojima uživa, dok god ima svoju slobodu, znaj da će ovaj strah, ako postoji, nestati vremenom.

Ne planira da se ženi

Ako ti muškarac kaže da ne planira da se ženi, učini sebi uslugu i - poveruj mu.

Pokušavati da prisiliš muškarca da te oženi a koji ne planira da se ženi, je gubljenje vremena i živaca.

Ukoliko ti je bitan brak i taj potpis, zaslužuješ da nastaviš dalje.

Raditi na tome da se nastavi odnos sa nekim ko vidi svoj životni put totalno drugačije, samo može stvoriti veći jaz između vas. Bez obzira koliko je vaša trenutna veza srećna, sjajna i uzbudljiva, imaj u vidu da vrlo verovatno, nisi za njega.

Vaši životni ciljevi i verovanja se ne slažu

U svakoj vezi, postoje kompromisi i to sasvim u redu. Međutim, ukoliko postoje nesuglasice oko toga gde želite da živite, da li želite da imate decu i koliko, ukoliko se ne slažete oko religije, načina života i pogleda na svet, te razlike možda nećete moći prevazići.

Možda je on i trenutno veoma zadovoljan sa vašom vezom i viđanjem, čak i pod takvim okolnostima, ali se ipak oseća nespremno da za nešto više.

Ukoliko znaš i ukoliko si svesna da postoji ozbiljan problem sa kompatibilnošću u vašoj vezi, duguješ sebi da prestaneš sa pokušavanjem da nešto promeniš i da se nadaš da će sve jednoga dana, doći na svoje mesto. Nemoj da žmuriš i da se nadaš da će te stvari nestati, ukoliko veza nekako i postane čvršća, jer i da dođete do kompromisa u vezi oko ovakvih stvari, pitanje je koliko bi takva veza, izdržala.

NIje zadovoljan svojom karijerom

Ukoliko se i dalje pitaš zašto muškarci beže kada se zaljube, imaj na umu da muškarci brinu o svojim karijerama i da ih to ponekad, može previše opteretiti. Ukoliko ima problem na poslu ili ima problem da pronađe svoju svrhu, to može biti razlog zašto se muškarac povlači iz veze.

Jedna od najvećih grešaka koje žene čine sa muškarcima je pritisak da on provodi više vremena sa njom, kada mu baš i ne ide dobro na poslu ili sa njegovim privatnim biznisom. Zašto? Zato što muškarci imaju tendenciju da svoj poslovni uspeh i karijeru, koriste kao osnov za poverenje u drugim oblastima svog života. Uspeh dolazi sa radom i svrhom. Ukoliko nije dovoljno samouveren u vezi svog posla i biznisa, velike su šanse da će se to i odraziti na vašu vezu.

Zbog toga je veoma bitno da se muškarac oseća uspešnim, pre nego što se tebi, u potpunost posveti. Budi oprezna sa muškarcem koji ima problem na poslu, sa svojom karijerom, privatnim biznisom i generalno - svojom svrhom.

Kada je reč o ženama kojima je potrebna podrška, one se oslanjaju na muškarca sa kojim su u vezi. Međutim, kod muškaraca, nije tako.

Ukoliko muškarcu ne ide onako kako bi želeo da mu ide u poslu, pritisak veze može da bude samo kap, koja će preliti čašu. Ako oseti da postoji pritisak zato što zahtevaš više njegovog vremena i pažnje, muškarac može da se povuče ili da u potpunosti nestane, dok ne sredi svoj život, u potpunosti.

Previše brineš o stvarima koje postaju ozbiljne

Ukoliko si žena kojoj je bitno da se uda i da bude u braku, muškarac će tada znati da si zaintereosovana da se vežeš. Međutim, on možda nije spreman na to.

Opustiti se i uživati u takvoj vezi je skoro nemoguća misija, ukoliko se brinete o tome da li ćete postati porodica jednog dana i imati decu. Uglavnom su žene te koje razmišljaju mnogo više o budućnosti jedne veze, nego što to muškarci čine. Ponekad je dovoljno samo jednom da se vide i ona već može da fantazira o tome kako bi njihovo venčanje moglo da izgleda.

Čak i ako mu nisi to rekla, on može da oseti pritisak. Najbolji način da se nosiš sa tim je da izabereš muškarca koji planira da se ženi, i da mu više ne stvaraš pritisak u vezi toga. Muškarci beže kada se zaljube, ali neće, ukoliko ne osete i primete pritisak.

Potrebna mu je pauza od intenzivnih emocija

Zaljubiti se je jedan od najneverovatnih osećaja na svetu. Ipak, muškarci nisu toliko, niti pokazuju svoja osećanja toliko kao što to žene rade.

Oni zbog toga, ima tendenciju da probaju i osetivši intenzivne emocije - pobegnu. Ukoliko je vikend bio veoma intenzivan ili su se zaređala viđanja par dana za redom, muškarac može “odjednom” da se povuče. I to nije zato što muškarac nije zaljubljen u tebe, ne voli te ili nema osećanja prema tebi, već zato što želi da se fokusira na druge stvari jedno vreme, kako bi se vratio u svoje prvobitno emocionalno stanje.

Postoji tenzija u familiji

Ukoliko se budete ili planirate da se venčate, vi ćete živeti sa njim, ali ipak, vaša familija postaje veća.

Udruživanje dve familije može da postane još zastrašujuće ako postoje problemi između tebe i njegove familije ili ukoliko se on ne slaže sa tvojom.

Muškarac se može povući iz veze, ukoliko on vidi da se žena ne uklapa u porodičnu sliku, čak iako je voli.

Ti nisi ona prava, na duge staze…

Kada se zaljubljuješ u muškarca, ništa ne boli toliko kao mogućnost da on ne oseća isto prema tebi, na isti način.

Upamti da to nema apsolutno nikakve veze sa tobom i nemoj da misliš da sa tobom nije nešto u redu. To znači da većina viđanja sa muškarcima i većina veza, nisu suđenje da bi trajale.

On može da bude zadovoljan trenutnom vezom kakva je, jer je to, uglavnom veza koja ne vodi nigde. Ali ukoliko ne želiš takvu vezu, to moraš i da kažeš jer će on, u suprotnom, pomisliti da ste zadovoljni trenutnim stanjem. Upamti da jako malo muškaraca, može da pročita misli.

Takođe, poenta jedne veze nije ni biti ono što nisi i biti ono što drugi želi, samo u nadi kako bi te draga osoba želela. Takva veza nikada neće funkcionisati na duge staze a time rizikujete da budete povređeni.

Šta uraditi kada muškarac beži jer je počeo da se zaljubljuje?

Kada muškarci krenu da beže jer su počeli da se zaljubljuju, većina žena kreće da paniči.

Teško je izbeći da ništa ne uradite i prestati da pokušavate da radite stvari koje bi mogle da ga vrate i da sve bude onako kako je bilo, dok se on nije povukao.

Problem je u tome što, bez obzira koliko želela da ga vratiš u realnost, ne možeš ga na logički način ubediti da ga privlačiš i da on želi vezu.

Zato je odgovor na pitanje iznad - pruži mu ljubav, vreme i prostor.

Ukoliko želiš da vaša veza traje kratko, stvarati mu pritisak znači da će i veza biti kratkog daha. Vijati ga, juriti za njim i pritiskati ga, znači da će on samo brže i dalje, pobeći od tebe.

Jedina solucija koja funkcioniše na duge staze je da ga pustiš da sredi svoje probleme i izazove i da se ti posvetiš se svom životu, dok on sređuje svoj.