Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

5 znakova da niste spremni za ulazak u vezu

Naučnici kažu da je za zaljubljivanje dovoljno svega par minuta, ali nekada naše srce ne mari za realnost i posledice. Da bi veza uspela nije dovoljno da postoji samo hemija, strast, razumevanje, poštovanje. Da bi veza bila uspešna mora postojati jedan glavni preduslov – vi morate biti spremni za vezu, a evo 5 znakova da ipak niste spremni za vezu.

da li ste spremni za vezu


1. Niste spremni da se menjate

Niko ne želi da bude sa partnerom koji od njega zahteva da se drastično menja, ali istina je da se u vezi ili braku svi po malo promenimo što je savršeno normalno jer se adaptiramo drugoj osobi. Ukoliko ste vi tip „ja znam najbolje“ osobe koja drsko odbija da prihvati tuđe dobronamerne kritike, ipak nije vreme da se upuštate u romantičnu vezu.

Šta vas sprečava da budete srećni?

2. Niste spremni na kompromis

Možda ste u svojoj porodici centar sveta, ili ste glavni na poslu, ali u ljubavi nema mesta egoizmu i igri potčinjenog i natčinjenog. Kompromis je temelj uspešnih ljubavnih odnosa jer moramo naučiti da uzimamo, da dajemo, da nekada prećutimo sitnice i koristimo se belim lažima kako bismo udovoljili partneru. Bez kompromisa nema dogovora, a bez dogovora nema kuće.

3. Živite u prošlosti

Realnost mnogih ljudi jeste nesposobnost da se odvoje od prošlosti. Razmišljanje o bivšim partnerima, ŠBBKBB teorijama i preispitivanje je uzrok br. 1 nezadovoljstva u novoj vezi jer se konstantno upoređuje sadašnji partner sa prošlim što dovodi do konflikta sa samim sobom i sa našim željama. Ako mislite da je prošli, bivši partner bio bolji, zašto je bivši? Nema smisla živeti u prošlosti i dozvoliti da nam to uništava sadašnjost i potencijalnu srećnu vezu.

4. Previše volite sebe i svoje vreme

Romantična veza podrazumeva da provodite dosta vremena sa partnerom jer je to jedini način da se upoznate. Ako niste spremni da žrtvujete partiju pikada zbog sastanka sa devojkom, ili ne želite da odbijete drugarice i odete u šetnju sa dečkom, definitivno niste spremni za vezu. Zvuči vam kao bezvezan primer ali mnogo je češća pojava nego što mislite.

Zašto je teško voleti ljude koji ne vole sami sebe?

5. Previše vam je draga sloboda

Istina je da se mnogo štošta promeni kada stupite u vezu. Neki se povuku iz društvenog života, a neki baš nasuprot počnu da „žive“. Ako ste navikli na lude provode do zore, flert, kućne žurke i slične slobode, ako želite iskrenu vezu i ljubav, moraćete da promenite ovaj način života. Mnogi uopšte ne razmišljaju o tome kada stupe u odnos i zbog toga dolazi do konflikta među partnerima koji imaju različita shvatanja slobode i ponašanja koje je primereno osobama u vezi.

13 stvari koje se promene kada se venčate

Pre nego što se upustite u novu avanturu, dobro razmislite da li ste spremni za vezu. Budite iskreni prema sebi, ali i prema drugoj osobi jer ukoliko niste zaista odlučni da ta veza bude uspešna, oboje gubite dragoceno vreme koje možete utrošiti na nešto produktivnije što vas čini srećnim. Ok je ne biti spreman za predanost, kompromis i zajednicu, ali nije u redu zavaravati sebe i druge ljude zato razmislite dobro pre nego što zavedete nekog.

Registruj se danas - zaljubi se sutra!