Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

​5 strahova koje morate da pobedite ako želite sreću u životu

Strah je naš najgori neprijatelj: on paralizuje, stvara pritisak, unosi nemir, razara psihički i fizički osobu. Postoje različiti strahovi, od raznoraznih fobija, pa do „svakodnevnih“ ljudskih strahova, od kojih su najčešći npr. strah od odbijanja, strah od samoće, od povređivanja, od finansijske nemaštine, od tuđih osuđivanja i sl. Kada je reč o ljubavnim vezama, strahovi mogu biti tiha voda koja roni i podriva sreću sa partnerom.

Ne moramo biti psiholozi da bismo shvatili zašto su strahovi loši, ali moramo biti spremni da učimo ukoliko želimo da ih prevaziđemo i otvorimo sebi put do sreće i emotivnog ispunjenja.

strah

1. Strah od odbijanja

Ukoliko imate neki fizički nedostatak, verovatno ste nekada naišli na odbijanje od strane suprotnog pola i taj ožiljak vas i dan danas toliko muči, da vas sprečava da prilazite ljudima i ostvarujete kontakt kako ne biste bili odbijeni. Svi smo nekada bili uvređeni ili se osećali kao nedovoljno privlačno, inteligentno, sposobno itd, ali je razlika između srećnih i nesrećnih u tome što nesrećni biraju da budu žrtva okolnosti. Nemojte biti žrtva. Desilo se svima, pa i vama. Ako želite da budete u ljubavi i upoznate osobu svog života, prihvatite svoj nedostatak kao deo sebe i zavolite ga, jer dok sami sebe ne zavolite, niko vas ne može voleti.

2. Strah od povređivanja

Najčešći strah onih koji su voleli i bili povređeni, te sada ne žele da se vezuju i plaše se iskrenih osećanja kako ne bi bili povređeni ponovo. Svaki raskid ima i dobru stranu . Morate da naučite da razmišljate pozitivno jer na kraju dana ostajete sami, a ako ne možete da budete srećni sami sa sobom, ne možete ni sa drugima. Iskoristite svoje gorko iskustvo i izgradite bolju osobu od sebe kako biste bili spremni za novu ljubavnu priliku. Ako dozvolite da vas obuzme ovaj strah i prevlada vama, izgradićete Kineski zid koji neće niko moći da sruši.

3. Strah da niste dovoljno dobri

Nikada nemojte sebe upoređivati sa drugim ljudima. Facebook i ostale socijalne mreže zagorčavaju život ljudima jer bombarduju slikama „idealnih“ života, srećnih lica i zaljubljenih parova. Realnost je daleko manje idilična i harmonična, ali je nama realnost ono što vidimo, a na FB vidimo samo savršenstvo koje mi nismo, i vidimo stvari koje mi nemamo. Ne dozvolite da vam tuđi životi kvare mišljenje o sebi. Budite bolji od jučerašnje verzije sebe, a ne od drugih jer ste vi jedina osoba sa kojom treba da se takmičite.

4. Strah od kraja

Ulazite u vezu a već razmišljate kako će se svejedno završiti, pa čemu onda sve ovo? Gubljenje vremena. Ukoliko imate ovaj stav, u životu nećete imati mnogo motivacije jer, pa, na kraju ćemo svi umreti. Gledajte na život kao na avanturu i na svaki novi dan kao na novu šansu da budete srećni i da ulepšate nekome vreme na ovoj planeti. Živite svaki dan kao da je poslednji, jer ukoliko budete razmišljali o kraju, sve lepo će proći pored vas dok vi budete gledali u tačku na kraju rečenice.

5. Strah od grešaka

„Greška je što se viđamo. On/ona je pogrešna osoba za mene. Pogrešio/pogrešila sam što sam uopšte otišla na sastanak. Nisam smela to da kažem.“ Nemojte se plašiti grešaka. Na greškama se uči. Shvatite da je svaka greška korak ka boljoj verziji vas. Bićete pametniji i imaćete više iskustva. Strah od grešaka čini da ljudi previše analiziraju stvari i time se gubi čar života, jer, koja je sreća ukoliko stalno razmišljate o posledicama?