Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

5 razloga zašto žene ne napuštaju loše veze i kako izaći iz jedne

Bez obzira na to što su neke žene svakodnevno podvrgnute emotivnom zlostavljanju kao i drugim oblicima nasilja u porodici, verovatno je da znate za slučajeve da su neke od tih žena ostajale u lošim i toksičnim vezama godinama, ako ne i decenijama.

Postoje razni (komplikovani) razlozi zašto su žene i dalje “zarobljene” u magičnom krugu emotivnog zlostavljanja. Čest razlog je emotivni konflikt, emotivna manipulacija od strane njenog partnera zbog čega se žrtvino, kako fizičko, tako i mentalno zdravlje, narušava.

Da li si jedna od žena gde je prisutno emotivno zlostavljanje il neki drugi oblik nasilja u porodici?

Da li jako voliš svog muškarca, kojeg iako znaš da nije dobar po tebe, ne možeš da ostaviš? Ili si možda pokušavala, ali se vratiš nakon nekoliko dana ili nedelja, iako znaš šta te očekuje?

Da li se pitaš zašto je to tako i šta možeš da uradiš po tom pitanju?

Ako da, ovo su 5 razloga ali i saveta zašto žene ostaju u toksičnim i lošim vezama, gde je prisutno emotivno zlostavljanje ili neki drugi oblik nasilja (emotivni, fizički) u porodici.

Prava istina o vezi sa narcisom i zašto ih je teško ostaviti

zasto zene ostaju u losim vezama

Plaše se samoće

U ljudskoj je prirodi da čovek želi da ima nekog pored sebe i da sa njim/njom deli svoj život, iskustva, dobre i loše stvari. Ipak, nažalost, to znači da će se mnogi skrasiti kada pronađu nekog ko je “sasvim OK”, ne znajući da ih to u suštini, sprečava da pronađu ljubav svog života.

Ništa manje, sama pomisao na to da bi trebali da traže drugu osobu je teška za prihvatiti i zato se mnogi odlučuju da ostanu sa osobom sa kojom su trenutno, bez obzira koliko je ona štetna po njih, njihov život i zdravlje.

Šta uraditi?

Ako ste u lošoj vezi, znajte da negde, UVEK postoji druga osoba za vas. Možda je nećete pronaći odmah, ali je svakako nećete pronaći ako ostanete u vezi u kojoj ste trenutno. Tamo negde, postoji muškarac koji će biti idealan za vas i pored koga ćete se osećati dobro i ispunjeno.

Šta ako se osećate usamljeno dok čekate na ljubav vašeg života?

Ne osećaju se dovoljno vrednim

Siguran rezultat jedne loše i toksične veze je - žrtvino smanjenje samopouzdanja.

Konstantna bol i zloupotreba žrtve koju ona oseća od strane toksičnog partnera, žrtvi daje osećaj izolovanosti, zanemarenosti ili nezadovoljstva. Čak i ako zna da nije tretirana na način koji bi trebala da bude, vremenom počinje da veruje da možda nije vredna prave ljubavi, pa čak i ako je vredna, više nema ideje kako da je bude i ne zna kako da je pronađe.

Šta uraditi?

Da bi napustili jednu toksičnu i lošu vezu, potrebno je da se fokusirate na nešto što vam je važno, izvan vas.

To može da bude edukacija, rad na sebi, svojim ciljevima ili poslovima. Umesto da se fokusirate na bol i patnju, kanališite tu energiju na nešto što vas ispunjava i čini srećnom i zadovoljnom. To će vam takođe pomoći da pronađete nekoga ko će videti, koliko ste vi u stvari, neverovatna osoba.

Previše žive rutinski život

Rutina i šabloni, igraju ogromnu ulogu u našim životima.

Ako nam ne verujete, daćemo vam jedan jednostavan primer koji će vam pomoći da shvatite šta se dešava kada se rutina promeni.

Uzmimo za primer da prvo što uradite kada se probudite, je da skuvate i popijete kafu. Ovu rutinu radite godinama i toliko ste se navikli da vaš dan ne može da počne, pre nego što popijete prvu jutarnju kafu. Sad, zamislite da ste se probudili malo kasnije i da nemate vremena za tu kafu, jer kasnite na sastanak? Kako ćete se osećati taj dan?

Ista stvar je i sa vezama.

Na početku veze, vi uspostavljate obrasce, šablone i rutinu i te stvari se ucrtavaju u vaš mozak, u tolikoj meri, da je kršenje istih, skoro nemoguća misija.

Možda ste i razmišljali o tome da napustite toksičnu vezu u kojoj ste sad, ali se onda setite kako bi vaš slavlja i rođendani bili bez vašeg partnera, ili se pitate ko bi išao sa vama redovno u bioskop.

Ono što je takođe posebno zanimljivo je da je čak i prekid veze - postala rutina. Vi raskidate, i onda posle određenog vremena, vaš partner vas kontaktira da se pomirite i vi se vraćate na staro. Poznato?

Šta uraditi?

Ako možete pređete preko tih slavlja, redovnog zajedničkog posećivanja bioskopa i konstatnog vraćanja partneru, “razbićete” rutinu. I hoćete, ako ne budete odustajali.

Zašto muškarci ostavljaju žene koje vole

Prihvatanje svake krivice od strane partnera

Jedna od osnovnih stvari svake toksične ljubavi je da, žrtva, počinje da krivi sebe, svaki put kada nešto ne ide kako bi trebalo.

Vrlo često, muškarac može da bude u paralelnoj vezi sa drugom ženom, koja može da potraje neko vreme. Kada žena to otkrije, prvo što će učiniti je da ga zamoli da prestane da se viđa sa drugom ženom. U većini slučajeva, on to obećava, ali ne ispunjava obećanje.

Ukoliko je muškarac vešt manipulator, krivicu će prebaciti na nju i da, ukoliko ona to ignoriše, biće sve ok.

Njegovo svaljivanje krivice i optužbe, mogu postati toliko intenzivno, da se žena može zapitati ponekad za svoje mentalno zdravlje.

Šta uraditi?

Ako optužuješ samu sebe za sve probleme u vezi, veruješ da je sve tvoja krivica, da će se sve promenit ako budeš bolja i posvećivala mu više pažnje - treba da se zaustaviš.

Svi mi imamo svoje uloge u teškim situacijama u našim životima, ali je potrebno da shvatiš da nije svaka krivica tvoja.

10 znakova da će vaša veza trajati zauvek

Verovanje da neće moći ostvariti bolju povezanost sa nekim

Mnoge žene zavaravaju sebe da je veza u kojoj su sada sa muškarcem koji je loše tretira, kao nijedna pre i da ako je napuste, nikada neće imati takvu povezanost i strast, i smatraće to velikim gubitkom.

Znajte da, manje-više svi, imaju sličan osećaj i mišljenje.

Šta uraditi?

Možda je ta ljubav koju osećate prema tom muškarca veoma snažna, ali to nije jedina ljubav na ovom svetu. Nastaviti dalje, ne znači da više nećete osetiti takvu ljubav, ako ne i jaču.

Ako napustite toksičnu vezu u kojoj ste sada, veće su šanse da ćete pronaći onu pravu ljubav o kojoj ste uvek maštali.

Zašto napustiti lošu vezu gde postoji emotivno zlostavljanje?

Napustiti toksičnu vezu, nije lako. To je možda i jedna od težih stvari u životu koje ćete morati uraditi, ali napustiti takvu vezu je kritična stavka, ako želite da imate život gde ste srećni i zadovoljni.

Ako i dalje niste sigurni šta vam je činiti, postavite sebi ovo pitanje : Da li mislite da ćete biti srećni u životu, ako je vaš život isti kao što je danas?

Izaći iz toksične i loše veze vam može dati snagu da radite na stvarima koje vas ispunjavaju i znatno vam vratiti vaše samopouzdanje, koje će vam takođe pomoći da prekinete sa svim lošim rutinama i šablonima koji vam ne služe u životu.

Zapamtite da je sasvim u redu biti sam.

Da, vaša ljubav je možda bila posebna, ali ne postoji bolja ljubav na svetu, od ljubavi prema sebi