Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

5 neočekivanih stvari koje uništavaju odnose

Kao da nije dovoljno teško obraćati pažnju na one očigledne stvari koje loše utiču na odnos sa partnerom, postoje i one manje očigledne koje podrivaju vašu ljubavnu vezu a na koje ni ne sumnjate.

deo koji nedostaje

Ne posvećujete sebi dovoljno vremena

Većina parova tvrdi da je razlog njihovih dugovečnih i srećnih veza to što su imali dovoljno prostora za lične aktivnosti.

Kada provodite vreme bez partnera, rađaju se nove misli i ideje koje možete podeliti sa partnerom. Parovi koji su nerazdvojni brzo iscrpe sve teme za razgovor jer jednostavno sve proživljavaju zajedno. Naravno da ni krajnost nije dobra te previše razdvojenosti dovodi do zahlađenja odnosa, ali nemojte se dvoumiti da li da odete sa prijateljima iako vaš partner ima slobodan dan. Ovo će dati i nejmu/njoj šansu da isplanira svoje aktivnosti u kojima vi možda ne biste toliko uživali, a njemu/njoj predstavljaju zadovoljstvo.

Nikad ne pretpostavljajte da znate sve jedno o drugom

Zašto? Zato što kad mislimo da znamo sve o partneru, više ne postavljamo pitanja. Prisetite se prvog sastanka. Koliko toga ste želili da otkrijete! Budite znatiželjni, uvek postoji nešto više što možete otkriti o partneru. Možda iz njegovog/njenog detinjstva, odnosa sa prijateljima, prethodnom iskustvu na poslu ili putovanjima. Kada izgubimo interes za partnera i osećamo se kao da je „pročitana knjiga“, veza postaje dosadna i odnos monoton. Zamislite da ste ponovo na prvom sastanku i iznenadićete se koliko toga imate da otkrijete.

Nemojte gurati pod tepih stvari koje vas iritiraju

Male svakodnevne stvari koje nas iritiraju kod partnera vremenom mogu izazvati pravu erupciju vulkana. Nemojte prećutkivati i praviti se da nije bitno ako vas izbacuje iz takta. Porazgovarajte i dajte konstruktivan savet kako da se ta navika zameni boljom. Ukoliko ćutimo o stvarima koje nas tište, vremenom se nakupi u nama negativne energije i to kulminira velikom svađom, a može se završiti na diskusiji. Objasnite partneru racionalno zašto i šta vam smeta, bez teških reči, koristite „molim te“ i „bila bih/bio bih zahvalan“. Time dajete konverzacioni ton umesto svađalačkog.

Nemojte čekati posebne datume da iznenadite partnera i pokažete ljubav

Svaki dan može biti Dan žena ili rođendan. Mnogi ljudi čekaju te datume da bi iznenadili partnera i učinili nešto nesvakidašnje, ili čak kupili samo cveće ili poklon. Nemojte čekati datume da izrazite svoju ljubav. Dokazano je da srećni parovi pokazuju ljubav svakodnevno malim znacima pažnje. Ne mora to biti skupoceni nakit ili bilo šta finansijski izdašno. To može biti mali buket cveća ili romantična večera koja je u suštini ista večera koju jedete svako veče, ali sa svećama. Dodajte malu karticu i napišite za šta ste zahvalni partneru i zašto ga volite.

Vidite polu-praznu čašu

Iz nekog čudnog razloga, ljudima je prirodnije da pričaju o onome što ne valja u njihovom odnosu, ili životu generalno. Kao da nam žaljenje i kukanje olakšava život, konstantno vidimo polu-praznu čašu. Nemojte biti takvi u vezi ako želite da potrajete. Fokusirajte se na lepe stvari. Inicirajte razgovore o lepim momentima koje ste do sad proživeli, naglašavajte osobine koje obožavate kod partnera ili njegove/njene navike koje su vam simpatične. Što više govorite o lepim stvarima, više ćete ih primećivati.