Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

5 mogućih razloga zašto muškarac ne inicira seks prvi

Svaka duga veza, ima svoje uspone i padove. Jedan od tih padova može biti, kada muškarac više ne inicira seks prvi ili ga ne želi.

muskarac ne zeli seks

Zašto muškarac ne želi i ne inicira seks?

Pitate se zašto muškarac ne želi seks ili zašto ga on prvi više ne inicira? Da li ste u tom slučaju pomislili da mu više niste privlačni i da li se zbog toga više ne osećate seksi? Ili, možda ste se zapitali “da li me vara”? “Da li možda ima ljubavnicu”? Od svih tih silnih pitanja i misli, može da vam se zavrti u glavi. Šta više, zbog cele situacije, može da vam bude krivo i žao, jer vas on više ne dodiruje i ne mazi onako strastveno, kao što je to radio i pre.

Ovo su 5 mogućih razloga, zašto muškarac ne želi seks ili ga ne inicira prvi :

Štiti svoja osećanja, kako ne bi bio povređen

Možda zvuči čudno, ali zar to nije jedan od razloga zašto i vi prvi ne želite seks? Ukoliko konstantno izbegavate muškaraca, sa izgovorom kao što je “ne mogu, boli me glava”, on će izbegavati seks kako bi izbegao odbijanje i na taj način, zaštititi sebe i svoja osećanja.

Zabrinut je za vas

Možda ste tokom seksa osetili bol i morali ste da prestanete. Zbog toga, muškarac oseća kao da vas je povredio fizički. On, iz tog razloga, ne želi seks jer želi da vas zaštiti i ne želi da vas povredi. Moguće je da misli da ćete vi prva inicirati, kada se budete osećali spremnom.

Oseća se nesigurno

Na ovo mislimo da nije siguran šta bi tačno trebao da uradi, kako bi njegova partnerka bila zadovoljena (moguće je i da mu ona nije rekla, šta je to što joj prija a šta ne. U ovoj situaciji, on može da pomisli da nije dovoljno dobar, da ne izgleda dovoljno dobro ili, da joj više nije seksualno privlačan.

Ovo su nezgodne situacije koje mogu brzo da se pretvore u začarani krug. Zbog toga je bitno komunicirati sa partnerom i govoriti jedno drugom šta im odgovara u seksu, a šta ne, jer je to siguran način da zadovoljstvo bude obostrano.

Moguće je da je pod velikim stresom i da je iscrpljen

Ako muškarac ne želi seks, to ne mora da znači da je problem u ženi. Nekada je možda teško poverovati u tu “priču”, ali muškarac može biti pod stresom i iscrpljen zbog drugih okolnosti, kao što su previše obaveza, problemi na poslu, problem sa zdravljem, familijom ili porodicom. Sve te okolnosti, mogu da donesu stres ali i emotivnu iscrpljenost. Svima se to može dogoditi, i on nije izuzetak.

Kada muškarac ne želi seks, moguće je da ima problem sa potencijom

Stres, brz način života, slaba fizička aktivnost, loša ishrana i životni stil, mogu da utiču na erektilnu disfunkciju. Zbog toga, sve je više muškaraca koji imaju problem sa potencijom. Između ostalog, to možete videti i sami, jer su reklame gde se reklamiraju preparati za potenciju, svuda oko nas. U slučaju da ga muči impotencija, muškarac će izbegavati spontani seks.

U svakom slučaju, ukoliko vaš muškara izbegava seks, najbolje je kao i uvek, otvoreno komunicirati sa svojim partnerom i pronaći najbolje moguće rešenje.