Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

4 razloga zbog kojih ne smete da održavate kontakt sa bivšim partnerom

Raskidi mogu biti poprilično „čupavi“, i obično je jedna strana ta koja ostaje duboko povređena, dok druga lakše prihvata raskid i nastavlja dalje. Niko ne voli raskide i rastanke jer mogu biti previše emotivni i teški. Bilo kako bilo, istina je da se raskidi događaju svakodnevno i svima.

bivsi partner


Nijedna veza nije savršena i ako ovo niste shvatili i prihvatili do sad, probajte da usvojite zdravu dozu realnog pristupa vezama dok nije kasno. Iako je u tom trenutku rastanak sa voljenom osobom nešto strašno, nepodnošljivo i jednostavno ne možete zamisliti kako ćete dalje, istina je da raskidi mogu doneti mnoge pozitivne stvari. U svoj toj patnji i razmišljanjima „Zašto.. Moglo je drugačije.. Ja sam kriv/kriva“ veliki je broj nas koji se lomi da li da nazove bivšeg partnera i pokuša da oživi odnos. Evo nekoliko razloga zašto je to loša ideja, iako je vama u trenutku raskida, pa čak i nekoliko meseci nakon njega to sasvim prirodno i čak očekivano da pokušate da oživite propalu vezu.

1. Treba da se udaljite od bivšeg da biste zalečili svoje rane

Emotivna bol veoma teško prolazi i nažalost ne možete uzeti tabletu protiv „faljenja“ bivšeg parnera. Ne postoji lek koji bi ubrzao zaceljenje vaših rana, ali nekada oporavak može biti toliko jednostavan da jedino šta vam treba - vreme. Postoji izreka da „vreme leči sve“ i ovo je istina u slučajevima prekida ljubavnih odnosa. Ako pokušavate da stupite u kontakt sa bivšim, samo stavljate so na svežu ranu i usporavate „oporavak“. Činjenica je da će svako od nas poželeti da čuje glas bivšeg partnera nakon nekoliko dana, ali ako želite da prođete najbezbolnije moguće, nemojte okrenuti njegov/njen broj.

5 razloga zašto ne treba da se vratite bivšem/bivšoj

2. Ako održavate kontakt, traćite svoju energiju na mrtvu vezu

U bukvalnom smislu „traćite“ jer ne dobijate ništa, a gubite mnogo. Vaša veza se završila, završio se put kojim ste zajedno išli, i vreme je da to prihvatite ili da ostanete sami na trotoaru i sažaljevate se. Bilo kako bilo, ni u kom slučaju nemojte odabrati da se silom vratite na taj put jer ste jedino vi koji to želite. Ako nastojite da održavate kontakt sa bivšim partnerom nakon raskida, trošite svoju energiju na nešto što se ne može oživeti. Nađite bolji način da iskoristite svoje vreme i usmerite svoje misli na nešto produktivnije.

3. Izgubićete dodir sa realnošću

Čujete se makar jednom nedeljno. Sve podseća na „nekad“, ali ipak ništa nije kao pre. Vi živite u iluziji da će vam se partner vratiti, i radije birate da živite u izmišljenoj realnosti nego u stvarnom svetu, čime blokirate druge ljude, možda i potencijalne partnere. Svi znamo da nas nakon raskida opsedaju slike iz „srećnih“ vremena, i naš mozak se fokusira isključivo na pozitivne stvari, time nam otežavajući da prihvatimo raskid. Pomislite na loše strane veze i kad god se izgubite u sanjarenjima, preusmerite misli na nešto drugo i pobedite samosažaljenje.

4. Održavanje kontakta sa bivšim partnerom vam smanjuje šanse za upoznavanje novih ljudi

Iako vam nije ni na kraj pameti da tražite novog partnera nakon par dana posle raskida, činjenica je da ćete jednog dana krenuti u „potragu“. Što se pre oporavite i shvatite da nije bilo suđeno, pre ćete postati „otvoreni“ za komunikaciju i upoznavanje novih osoba. Ovo će vam skrenuti pažnju i sprečiti one misli o „srećnim danima“ koje vam uništavaju realnost. Prava ljubav vas čeka negde, van četiri zida, kad prestanete da žalite i preispitujete svoje postupke.