Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

4 rana signala upozorenja da ste u vezi sa narcisom

Narcisoidnost je složena stvar i zbog toga, jednostavne i formalne dijagnostičke oznake, ne mogu u potpunosti da opišu ovo stanje.

Očigledi znaci narcizma se mogu lako uočiti - odsustvo empatije, osećaj grandioznosti, superiornosti i prava nad drugima, bes kada bivaju otkriveni, i tako dalje…

Ali, ukoliko ste na početku veze sa narcisom, znajte da postoje suptilni znaci za to i ukoliko ih vidite na vreme, možete sačuvati sebe i napustiti narcisa rano, pre nego što vam zagorča život.

narcis u vezi

Narcis svoj osećaj nesigurnosti projektuje na svog partnera

Narcis će uraditi i reći sve što je potrebno da se osećate manje vrednim od njega. Manje ostvarenim, manje pametnim i manje privlačnim. Narcisi to rade, kako biste ih shvatili da su važniji od vas ali i da bi se vi osećali zahvalnim, zato što su izabrali vas, kao njihovog partnera.

Na taj način, narcis vam indirektno govori : “Ne želim da se osećam nebitnim i nesigurnim, i zbog toga želim da se ti osećaš nebitnim i nesigurnim, kako bih se ja osećao bolje.”

Narcisove emocije su površne

Emocije su prirodan pokazatelj da je osoba ljudsko biće i često se vodimo osećanjima kroz svakodnevni život. Narcisoidna osoba, u drugu ruku, ne želi da njene emocije utiču na njena dela. Oni će pre poželeti da umru, nego da priznaju da neko ili nešto, utiče na njih.

I to nije zbog toga, jer su oni bezosećajni. Oni imaju osećanja, ali su te emocije veoma površne i kratkog veka.

Oni su takođe primitivan tip osobe, koja u sebi ima ljubomoru, ljutnju, zavist, itd…

Narcis uvek želi da ima kontrolu

Ako postoji jedna stvar koju narcis prezire, to je da zavisi od drugih ljudi. Zato su oni ti koji manevrišu drugim ljudima i organizuju događaje, kako bi ostvarili željeni rezultat. Zbog toga, ovo često dovodi do kontrole i uvredljivog ponašanja.

Zato na primer, neki muškarci viču na svoje žene, kada dođu kući, a večera nije gotova. To rade, zato što su u tom trenutku shvatili da zavise od druge osobe, tačnije od njihove žene. Neki narcisi koriste taktike otkazivavanja planova u poslednji čas, namerno dugo kasne i sve to, kako bi imali kontrolu.

Narcisoidne osobe obožavaju svoje idole

Narcis ima naviku da stavlja na pijedestal ljude, za koje oni smatraju da su savršeni. Logika koja stoji iza toga je, zato što narcis veruje da ako imaju nekoga savršenog u njihovom životu, da će se nekako “ogrebati” od njih i da će to njih, na neki način, učiniti savršenom osobom.

Ali, znamo da niko nije savršen. A kada narcis pronađe mane kod svog idola je momenat, kada ta privlačnost i nestaje.