Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

3 stvari o seksu iz ženskog ugla koje sigurno niste znali

Mnogo je faktora koje previdimo, a koji utiču na formiranje seksualnih misli i želja kod nežnijeg pola. Na primer: nikada nećemo svesno brojati koliko puta u toku dana pomislimo na seks. Da li svesno razmišljate o tome ko vas podstiče da razmišljate o seksu? Da li znate zašto ste odabrali partnera sa kojim ste trenutno? Pročitajte naš članak i saznajte tajne koje dame vešto skrivaju, nekad i od samih sebe.

seks iz zenskog ugla


Žene misle o seksu mnogo češće nego što su toga svesne

Koliko vi puta u toku dana pomislite na seks? Iako je teško tačno utvrditi broj, velika je verovatnoća da pomislite mnogo češće nego što mislite. Većina istraživanja je fokusirana na retrospektivno „brojanje“ seksualnih misli, tj. retrospektivno se procenjuje broj puta, što znači da na taj broj utiče neprecizno sećanje, seksualni stereotipi ili čak bojazan da će broj uticati na ugled osobe. Prema jednom od istraživanja, žene su se izjasnile da na seks pomisle u proseku 6 puta dnevno. Ispitivač ih je zamolio da u toku dana svaki put kad pomisle na seks pritisnu dugme kako bi se to zabeležilo. Došli su do otprilike 19 puta dnevno. Ovo dokazuje da muškarci i žene nisu toliko različiti i da stereotip da muškarci mnogo više misle na seks nije baš istinit.

Da li veliki seksualni apetit znači da je partner skloniji prevari?

Postoji šansa da su ženama druge žene podsvesno privlačne

Fascinantni su rezultati istraživanja koji pokazuju da pripadnice lepšeg pola u stvari ne znaju tačno šta aktivira njihove seksualne nagone. Dok su muškarci, strejt i gej, mogli tačno da odrede šta je okidač, strejt žene, a ni lezbejke, nisu to mogle.

Kako je izgledalo istraživanje?

Svim ispitanicima su prikazane tri slike seksualnog odnosa između strejt žene i muškarca, dva gej muškarca i dve lezbejke. Merenjima je zabeleženo da je kod muškaraca slika koja je izazivala uzbuđenje u genitalnoj regiji odgovarala njihovoj seksualnoj orijentaciji, dok je kod žena došlo do zanimljivog rezultata: sve tri slike su imale isti efekat. Ovo ne govori da su sve žene podsvesno lezbejke, već da su jednostavno seksualno fluktivnije od muškog pola.

Zašto dobar seks počinje van spavaće sobe?

Psihologija kaže da žene privlače muškarci koji liče na njihove očeve

Frojd je bio veliki pristalica teorije da je naš seksualni život povezan sa našim detinjstvom i roditeljima, ali se pojavila još jedna teorija koja je potvrđena istraživanjima.

Ženama su prikazivane slike različitih potencijalnih partnera. Njih izbor je uvek padao na one koji imaju visok procenat sličnosti njihovoj braći. Istorija takođe „krije“ neke činjenice koje možda ne želimo da prihvatimo, a to je da su u prošlosti očevi obično odlazili od kuće (zbog posla, lova, ratova...) i da su braća i sestre odgajani zajedno. Sociolozi su došli do zaključka da su braća birala žene slične njihovim sestrama.

Zašto je bitno voditi ljubav?

Svidelo se to nama ili ne, sociopsihološke analize su došle do ovih zanimljivih informacija koje nas teraju da se zapitamo da li su istina ili ne, te da preispitamo naše vrednosti. Nema ništa pogrešno u tome što tražimo nekog ko ima ista moralna načela kao i ljudi sa kojima smo odrasli ili koji su nas odgojili, jer su oni veliki deo našeg života koji podsvesno utiče na sve naše odluke, velike i male. Bitno je razumeti sebe i seks, a psihologija igra bitnu ulogu u pojašnjavanju i može nam pomoći da poboljšamo kvalitet svog seksualnog, ali i drugih aspekata života.