Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

3 razloga zbog kojih ne sluša kako se osećate

Vaš partner je ponekad misterija, zbunjuje vas, zar ne? Ali vi ga znate, jer na kraju krajeva, vi ste zajedno. Međutim, u mnogim odnosima postoje neka pitanja i zabrinutosti i sa vaše tačke gledišta mogli biste puno toga da kažete i verovatno biste proveli pola noći u diskusiji.

"Zašto me ne sluša?"

zasto me ne slusa

Čini vam se da je on malo više zabrinut. Možda se plašite da se suočite sa njim da ne biste izgledali zlovoljno ili možda odbijate da spomenete nešto što bi se pretvorilo u veliku svađu. U takvim situacijama uvek postoji prazan pogled. Ili, pomislite da je lako izgovoriti „Dobro, zašto ne bismo ovo... Problem rešen“.

I nije baš tako lako razmišljati o tome šta se dešava u njegovom mozgu, da li ima osećanja kao što su vaša i da li sluša šta mu pričate.

Ako želite da vas partner stvarno sluša, ali ne samo da vas čuje, nego i da reaguje, diskutuje i uključi svoja osećanja, morate da znate zašto se oseća nevoljno i nerado da se angažuje u tom smislu. Evo 3 razloga zbog kojih on verovatno ne sluša.

Prigušujete svoje emocije

Kada osećate kao da se vaš glas ne čuje, ovo je lako uraditi. Ali prigušivanje svojih osećanja može izazvati mnogo razdora za vezu i za vas lično. To je zato što krijete kako se osećate, a on će znati kada nešto nije u redu. Posle izvesnog vremena, u većini slučajeva, on nije spreman da podnese više nego vi. To dovodi do toga da se između partnera javlja osećaj neprijatnosti i nelagodnosti sa ogromnim teretom u sebi. Zato prestanite da prigušujete svoje emocije. Pronađite hrabrost da se otvorite, ali da to uradite na pravi način. Tako će vaš partner to doživeti kao dragocenu otvorenost i to će ga naterati da bude bolji.

Ne znate pravi način da izrazite svoja osećanja

Kada postoji nešto o čemu biste hteli da razgovarate sa partnerom, postoji pravi način da se pristupi stvarima i postoji pogrešan. Sve zavisi kako frazirate stvari. Razmislite o tome na koji način obično pričate o nekom problemu. Na primer, ako koristite frazu poput „Nikad me ne zoveš i ne pišeš mi u toku dana“, zvuči kao optužba i to će ga najverovatnije odgurnuti. Umesto toga pokušajte da koristite izraze poput „Stvarno bih volela da te čujem u toku dana“ ili „Stvarno me uzbuđuje što ću te videti kasnije“. U suštini na ovaj način vaša kritika postaje kompliment. To će mu otvoriti oči i shvatiće da je to ljubazan način da mu kažete da ćete ceniti poziv ili poruku koju dobijete u toku dana.

Ne razumete da muškarci takođe žele da pričaju o svojim osećanjima

Mit je da se žene izjašnjavaju, a da muškarci ili nemaju mnogo osećanja ili ne žele da pričaju o njima. Istina je da žene vole da pričaju o svojim osećanjima ponekad u dugim rečenicama i emotivnim sukobima. Ali i muškarci žele da pokažu kako se osećaju, samo ne na isti način. Ako ste svesni ovoga, onda ste korak bliže boljem odnosu.