Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

3 razloga zašto na Dan zaljubljenih mnogi parovi raskidaju

14. Februar, poznatiji kao dan Svetog Valentina ili još poznatiji kao Dan Zaljubljenih je sinonima za romantiku i ljubav. Međutim, ono što mnogi ne znaju je da Dan Zaljubljenih, vreme kada mnogi parovi raskidaju, prema Facebook informacijama koje su skupili istraživači.

Oni su analizirali veliki broj Facebook statusa i tražili su reč raskid, raskidanje, razvod i slično, u toku nekoliko godina i došli su do veoma interesantnih zaključaka.

Objave na društvenih mrežama su pokazale da su mnogi parovi nedelju dana pre i nedelju dana posle Dana Zaljubljenih, raskinuli.

dan zaljubljenih

Dan Zaljubljenih i 3 razloga zašto parovi raskidaju oko tog datuma

Ali zašto je to tako? Zašto mnogi parovi raskidaju na Dan Zaljubljenih, kada bi u suštini trebalo da bude obrnuto?

Očekivanja stvaraju pritisak

Dan zaljubljenih je, kao što je napisano iznad, sinonim za ljubav i romantiku, i praznik kada mnogi parovi izjednačuju svoju ljubav sa darovanjem poklona.

Mnogi parovi imaju očekivanja šta žele tj šta očekuju od svog partnera za Dan zaljubljenih. Možda je to poklon, možda je to neki vaučer ili određeni gest koji zahteva određeno pokazivanje pažnje. Međutim, očekivanja oko Valentinovog, mogu stvoriti nerealna nadanja gde bi vaš odnos trebao biti ili gde bi i kako bi vi želeli da se vaša veza razvija.

Kao rezultat očekivanja, stvara se nepotreban pritisak, koji može dovesti do toga da parovi raskinu.

Mnogi se porede sa parovima sa društvenih mreža

Društvene mreže su postali jedan popularan način na koj ljudi dele svoja iskustva, od onoga što jedu, šta dobijaju za poklon, mesta gde putuju, pa čak i njihove intimnosti, zbog čega se drugi porede sa njima.

Nažalost, većina stvari koje su prikazane na društvenim mrežama su preterane i nerealna, u poređenju sa njihovim svakodnevnim životima. Mnogi od njih ne pokazuju svoju bol, neuspehe i sve ono što nam prava realnost donosi.

Mnoge studije i istraživanja, pokazuju da parovi koji upoređuju svoje veze i živote sa drugim parovima i stvarima koje vide od svojih prijatelja na društvenim mrežama, postaju depresivniji, manje ispunjeniji i zahtevaju od svojih partnera da žive i da se ponašaju kao njihovi prijatelji sa socijalnih mreža.

Sve to stvara jedno nerealno očekivanje koje nije moguće ispuniti na duge staze. Zbog toga se stvara ogroman pritisak i ljutnja, koja na kraju uništava odnos i dovodi do raskida.

Veza je već u krizi

Ukoliko postoji veza u krizi i pre Dana Zaljubljenih, šanse su da će se ona raspasti zbog stresa i zahteva ovog praznika.

Na primer, jedan od partnera može ulagati puno truda kako bi poboljšao situaciju i ako drugi partner nije zahvalan i ne ceni tuđi trud, partner može da odustane. S druge strane, ako uskraćeni partner žudi da dobije nešto od svog partnera za Dan Zaljubljenih, određeni poklon ili bilo šta drugo i on ga ne dobije, za njih Dan Zaljubljenih postaje prekretnica.

Ako ste u vezi i pronalazite se u ovom tekstu, nemojte dozvoliti sebi da postanete jedan deo statistike.

Preuzmite kontrolu nad svojom vezom.