Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

3 problema sa kojima se susreću parovi u karantinu (i kako ih rešiti)

Dakle, vi ste u karantinu zbog koronavirusa , a vaša anksioznost sve više raste iz izolacije. Usred ove pandemije, prva stvar koja vam pada na pamet verovatno nije vaš odnos. Verovatno da trenutno postoje važnija pitanje vašeg fizičkog zdravlja i zdravlja vaših najmilijih, ili briga zbog finansijskog stresa usled manjka posla. Pritisak da nekako održite svoj život koliko toliko normalnim, dok se svet - i sve ostalo oko vas - menja iz trenutka, utiče na vaše mentalno zdravlje, pa i vašu vezu koja nosi breme karantina i izolacije usled korona virusa. U najmanju ruku stresno je. Nikada niste mislili da će vašu inače zdravu i stabilnu vezu pogoditi virus, ali eto nas. Neprirodno, stresno okruženje usled pandemije kao i previše vremena provedenog zajedno, u zatvorenom prostoru i te kako mogu da utiču na vašu vezu, želili vi to ili ne. Ukoliko ste se i sami našli u nedoumici, slede 3 najstresnija problema sa kojima se susreću parovi u karantinu i kako ih rešiti na najbolji mogući način.

parovi u karantinu

Problemi u vezi u izolaciji

Kada se smestite u karantin, možda se bezbednije osećate po pitanju vašeg zdravlja, ali drugi problemi tada mogu isplivati na površinu - problemi u vezi, sa partnerom, pa čak i seksualni problemi. Biti prisiljeni da ostanete kod kuće u karantinu, bilo to implicitno ili izričito zbog COVID-19 virusa, može vršiti ekstremni pritisak na vašu vezu. Sve one stvari koje ste toliko dugo gurali u stranu i ispod tepiha, iznenada su vam tu, vrišteći u lice. Ne možete ih više izbegavati, a sa partnerom provodite mnogo više vremena nego uobičajeno. Stres, zajedno sa nemogućnošću da vodite i odvojene živote, mogu dovesti do stresnih problema u vezi. Želim da znate da niste sami i da postoje načini suočavanja sa njima, bez obzira da li je vaš problem nizak seksualni libido ili samo prepirke i živčanost sa partnerom. Niste jedini i rešenje postoji, a trenutno stanje i problemi u vezi sa kojima se suočavate ne znače nužno da je vaša veza osuđena na propast. Udahnite duboko i počnimo.

3 najstresnija problema sa kojima se susreću parovi u karantinu i kako ih rešiti

Idete jedno drugome na živce

Odjednom vam se čini da vas vaš partner ili supružnik nervira i najmanjim sitnicama - način na koji žvaće hranu, njiegov loš izbor filmova i serija ili njegova stalna briga za vanrednu situaciju vas izluđuju. Poslednji put kad ste proveli ovoliko vremena zajedno verovatno je bilo na samom početku veze, kad ste se zaljubili, a sada vam je teško da se setite zašto ste se uopšte zaljubili u njega ili nju. Kako da rešite ovaj problem sa kojim se susrećete u karantinu, zbog korona virusa? Pričajte o vašim lepim zajedničkim uspomenama i podsetite se zbog čega ste zajedno, umesto da volan preuzmu negativne emocije nastale usled povišenog nivoa stresa tokom pandemije korona virusa. Iskoristite ovo vreme da se još više zbližite, igrajući društvene igre ili radeći nešto što je oboma zanimljivo i u čemu ćete uživati. Isto tako, potrudite se (koliko god je to moguće u ovakvim uslovima) da date jedno drugom prostora kada vam je to potrebno. Otiđite u različite prostorije i oboje se posvetite nečemu u čemu lično uživate - sami. Možete čak i boraviti u istoj prostoriji, ali u tišini, fokusirani svako na svoj “hobi”. Čak i pola sata dnevno provedenih na ovaj način, može učiniti čuda i smanjiti stres i živčanost izazvane jedno drugim.

Oboje ste pod stresom

Pandemija korona virusa, na sreću, nije normalno stanje. Ipak, s obzirom da na to nikako nismo navikli, to može izazvati velike količine stresa, koje se talože u nama. Pronalaženje načina za rešavanje ovog stresa nije važno samo za vaše mentalno zdravlje i blagostanje, već je važno i za vašu vezu. U zajedničkom karantinu i izolaciji, taj stres često ispoljavamo u odnosu sa partnerom i iskaljujemo ga na njemu, kao nekome ko nam je najbliži. Ne radimo to namerno, ali to je naš odbrambeni mehanizam, kojim se nosimo sa situacijom. Vreme je da pronađete nove mehanizme za suočavanje, dok ste u izolaciji. Biti zajedno 24/7 nije životni stil za većinu parova. Ići jedno drugome na živce nije ništa neobično u ovakvoj situaciji. Ništa nije pogrešno s vašom vezom, samo zato što karantin utiče i na nju. Pod stresom ste, zabrinuti i anksiozni - potencijalno, na egzistencijalnom nivou. Podsetite se da će i ovo proći. Ne znamo kada i kako, ali nećete morati da budete zauvek izolovani zajedno. Do tada, pokušajte da praktikujete meditaciju, vežbanje, slušanje relaksirajuće muzike ili bilo šta drugo što će vam pomoći da umanjite nivo stresa koji osećate, a samim time smanjiti i istresanje istog jedno na drugo. Takođe, potrudite se da se što više zanimate nečime, a što manje dosađujete, jer je dosada đavolji šegrt. Neka vam partner bude rame za plakanje, desna ruka, podrška u ovakvim trenucima i kanal za ublažavanje stresa i straha, umesto da ga teretite.

Seksualni problemi

Biti prisiljen na 24 zajednički provedena sata, svakoga dana, učinilo je da sve što ste izbegavali postane... neizbežno. Bilo je sasvim u redu imati retko seks - sve dok vas karantin nije pogodio. Takođe, pre ste imali gomilu drugih obaveza koje su vas sprečavale u tome. Sada, na raspolaganju imate svo vreme ovog sveta, a seksa ili želje za njim nema često. Uplašeni ste? Nema potrebe. Seksualni problemi mogu delovati mnogo ozbiljniji i veći, kada svaki budni trenutak provodimo zajedno, a očigledno ne praktikujemo seks. Uzmite u obzir da situacija nije ovakva kakva jeste, ne biste imali toliko prostora i vremena za seksualne aktivnosti. Uželeli biste se jedno drugoga. Poželeli biste seks. Doterali biste se. Svi parovi se suočavaju sa ovim stresnim problemom u karantinu. Kao šlag na tortu, sam stres i nelagodnost koji okružuju pandemiju korona virusa, mogu i te kako uticati i na vaše seksualno raspoloženje. Pričajte otvoreno o tome sa vašim partnerom i ne postavljajte sebi ili partneru nerealne ciljeve u ovom trenutku. Ne osećajte se loše usled bilo čije manje seksualne želje. Što pre prihvatite situaciju, pre ćete i prihvatiti da ni vaš seksualni život ne mora izgledati isto kao tokom redovnog života. Svaka vanredna situacija zahteva određen nivo prilagođavanja u svakom pogledu. Kao što ste ostatak života prilagodili vanrednoj situaciji, karantinu i izolaciji, u skladu sa time, treba i da prilagodite vaš seksualni život, kako bi istrajao dok se korona virus ne iskoreni.